Smo na hitro ujeli model 4C Trofeo za posebno tekmovanje?

marec 9, 2016 9:08 dop Napisal

Na spletu so se za nekaj časa, preden so bile na hitro odstranjene, pojavile informacije s fotografijami dirkalno predelanega modela Alfa Romeo 4C z oznako Trofeo. Pripravlja Alfa Romeo 4C za kakšno posebno tekmovanje?

Fotografije bi naj izvirale iz Modene v Italiji, od koder bi jih naložili na splet. Začela je krožiti teorija o tem, da Alfa pripravlja interno tekmovanje za vse lastnike modela 4C, ki so naročili najmočnejšo različico med prvimi in so že v takratnem paketu skupaj z avtomobilom dobili tudi posebno navodilo, dirkaško čelado in shematiko dirkalne steze s kratico ARCA-SR.

4c-cup4

4c-cup3

4c-cup4-1

Kaj točno pomeni ARCA-SR ni znano, govori se, da bi naj bila krajšava za posebno tekmovanje v okviru lastnikov Alfa Romeo 4C na njeni posebni dirkalni stezi kot to imajo pri Ferrariju v programu XX. Gre torej za podoben Corse per Clienti način kot pri Ferrariju?

Ena od destinacij za tekmovanje bi naj bila Japonska, kjer bi bil en od pokroviteljev Selenia-Petronas, kar bi vsekakor pomenilo povezavo s koncernom FCA. Glede na profesionalno izvedbo karbonskih delov karoserije na 4C lahko sklepamo, da vsekakor gre za strokovno izvedbo, številka ob strani pa namiguje na več izdelanih kosov.

Vir: Autoedizione
Foto: neznano
Avtor: Aleš Horvat

Kategorije: