Stelvio postavil rekordni čas na Ringu v svojem razredu

oktober 29, 2017 9:00 dop Napisal

Alfa Romeo je na znameniti in sloviti Nurburgring poslal svojega čisto prvega SUV-a v najmočnejši Quadrifoglio različici in takoj postavil nov mejnik za športne terence v prihodnje. 

Do prihoda Stelvia na Ring sta rekordni čas držala Range Rover Sport SVR s 540 KM, ki je progo odpeljal v 8. minutah in 14 sekundah ter trenutni rekorder iz Nemčije, Porsche Cayenne Turbo S s časom 7:59.

Nato pa je sceno stopil Stelvio in njegov voznik Fabio Francia, ki je s popolnoma serijskim avtomobilom (v katerega je bila dodatno nameščena samo dirkaška varnostna kletka) postavil neverjeten čas 7:51 in tako za 8 sekund popravil čas, ki ga je do tedaj imel najhitrejši Porsche.

Reid Bigland je k temu dodal:

Stelvio Quadrifoglio smo izdelali in oblikovali točno zato, da bi z njim postavljali nove mejnike in res nas ni razočaral z novim hitrostnim rekordom na Nurburgringu, ki ga je odpeljal v 7:51 minute. Ponosni smo, da imamo trenutno kar dva rekorda na Nurburgringu, enega z Giulio QV kot najhitrejšo 4-vratno serijsko limuzino in drugega s Stelviem QV kot najhitrejšim serijskim SUV-om.

Po odpeljanem času je Stelvio QV prav tako opravil z modeli kot so BMW M4, Lamborghini Gallardo LP560-4, Aston Martin V12 Vantage S, Mercedes Benz SLR McLaren, Porsche Panamera Turbo S, BMW M5 in Nissan GTR.

Posnetek rekordne vožnje si lahko ogledate na tej povezavi:

Tukaj pa še nekaj fotografij iz Ringa:

Foto: FCA

Vir: FCA

Napisal: Aleš Horvat

Kategorije: