Stelvio že opažen med terenskim testiranjem

april 10, 2016 8:12 dop Napisal

Vse kaže na to, da je Alfa resno vzela jesenski avtomobilski sejem v Los Angelesu in že aktivno testira nov model Stelvio, ki bi se lahko predstavil ameriškim kupcem še pred začetkom leta 2017. Model so ujele kamere med testiranjem ovitega v folijo.

Lepo je vidna sprednja maska, ki spominja na model Giulia, trikotni Scudetto in pa prečno postavljeni žarometi, ki bodo verjetno prav tako podobni tistim na Giulii. Folija sicer drugače zelo dobro opravi svoje delo prikrivanja podrobnosti avtomobila, ne more pa prikriti položnega vetrobranskega stekla, dvojnih anten na strehi (spet podobnost z Giulio) ter zelo položni zadnji del od strehe proti koncu avtomobila.

Sama Alfa Romeo ni izdala kaj prida podatkov o novem SUV-u, razen Marchionnejevega omenjanja, da se bo model poimenoval po slavni italijanski gorski stezi Stelvio med obiskom zaposlenih v tovarni, toda sklepamo, da bo model imel enako platformo kot ga ima Giulia, da bo gnan na zadnji par koles ali na vse štiri (Q4 sistem), podobno pa bo tudi z motorno ponudbo, ki bo verjetno zelo podobna kot pri Giulii. Na voljo bodo tako bencinski kot dizelski agregati od 150KM do najmočnejše QV različice s kar 510KM.

alfa-romeo-stelvio-soy-photo

7

4

5

alfa-romeo-stelvio-soy-photo2

3

2

6

Vir: WorldCarFans.com
Avtor: Aleš Horvat
Foto: Motor1 s strani WorldCarFans.com

Kategorije: