The Clarkson Review: 2016 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde

december 11, 2016 12:25 pop Napisal

Na ta avto sem čakal skoraj tri desetletja. Na Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde. Na Alfa Romeo, ki ni samo preoblečeni Fiat. Na Alfa Romeo, ki ima pogon zadaj in res veliko moči. Na Alfa Romeo, ki bi si ga res želel kupiti.

clarkson-white

Pa bi jo res? Zavoljo tega testiranja bom opustil svojo ljubezen do znamke Alfa Romeo, ki je res globoka. Ta ljubezen je tako globoka, da ljubim celo model 4C – avtomobil, ki je tako poln napak, da bi se moral imenovati San Andreas.

Branil bom celo star model 75, pa čeprav ti je ročna zavora odsekala prste vsakič, ko si jo moral uporabiti, gumbi za električni pomik stekel so bili na strehi, oblikoval pa jo je človek, ki je imel na voljo izključno in samo ravnilo.

Toda zdaj ne bo sledilo nobenega nakladanja rosnih oči o Dustinu Hoffmanu, zvoku motorja v GTV6 ali pa o časih, ko so dirkači z Alfami dirkali med balami sena in so imeli obraze prekrite z oljem. Ne, opisal bom Giulio Quadrifoglio (po slovensko štiriperesna deteljica) na popolnoma enak način kot bi opisal BMW-ja ali Mercedesa. Opisal jo bom kot avto. Kot orodje. Kot stvar.

Začnimo kar z napakami. In to nas pripelje takoj do vrat na voznikovi strani, ki so ali premajhna ali pa na napačni strani. Ne vem točno kaj od tega, toda izstopanje iz vozila je podobno kot bi izstopal iz poštnega nabiralnika. Edini način za dostojen izstop je ta, da se potisne volan kolikor ga je le mogoče naprej in to je precej nadležno.

alfa-3

Zdaj smo pri volanskem obroču, ki je, kot je dandanes že običajno, poln gumbov in čisto noben ni osvetljen zvečer. Ko torej želiš nastaviti glasnost radia, večinoma vklopiš tempomat. Tempomata pa potem spet ne vidiš izklopiti in nujno je potrebno poseči po svojem telefonu in vklopiti funkcijo svetilke.

stelvio8

alfa-giulia-q-5

Do takrat pa vam bo tudi že zmanjkalo goriva. Saj ne, da je avto požrešen, toda posoda za gorivo lahko sprejme samo 58 litrov. In v znanstvenih krogih pomeni 58 litrov “ne ravno veliko”.

Ostale stvari? Za avtomobil, ki vas bo stal prek 60.000 funtov, kvaliteta notranjosti ni ravno takšna kot bi jo morda pričakovali. Zeleno-bela kombinacija šivov je zelo lepa za oči, toda plastika je cenena in zaslon za navigacijo je velik kot poštna znamka. Ceneni so tudi gumbi in stikala. Lahko bi rekli, da se kvaliteta ne zdi enaka kakšnemu recimo Audiju. Recimo tudi motor se zna zazibati, ko tresnete z vrati.

alfa-1

Torej: težko je izstopanje, ni dobro izdelana, ima majhen doseg in motor je na karoserijo pritrjen z lepilnim trakom. To so negativne stvari. S tem bi morali živeti, če bi si jo omislili. A brez skrbi, je tudi nekaj pozitivnih stvari in te se lahko merijo v višave.

Pa začnimo kar z naslovom. Ta avto, ta limuzina s štirimi vrati, ki ima podobno ceno kot 250 km/h hitri BMW M3, lahko doseže 307 km/h končne hitrosti. To je mogoče zaradi Alfinega mirnega in lepo zvenečega 2.9 litrskega V6 biturbo motorja.

Ferrari, ki ga vodi družina Agnelli, povezana s Fiatom, trdi, da ne gre za isti motor kot je v modelu California, a z dvema valjema manj. Podatek, da imata oba motorja popolnoma enak premer, hod in kot postavitve valjev, je samo naključje.Kakor tudi to, da imata oba motorja turbo polnilnik, ki da avtu instantno moč v trenutku, ko se voznik samo dotakne stopalke za plin z nožnim prstom.

stelvio12

alfa-2

Zavedaš se, da tole ni najbolj prožen motor na celem svetu, kar pomeni, da moraš prestavljati malo več kot si lahko misliš s pametnim 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Toda v zameno dobiš 503 HP. To pa pomeni, da moraš previdno iskati prestave, kajti moj bog, ta avto je hiter. Hiter, da se ti nariše nasmeh na ustih.

In vožnja je pravi užitek. Obračanje volana je hitro, od ene do druge skrajne pozicije sta samo dva zavoja in zelo malo je potrebno obrniti volan, da odpelješ skozi krožišče. In na kakšni lepi glavni cesti lahko krmiliš praktično s pomočjo misli.

Potem so tukaj še zavore. Moj avto je imel karbonske zavore za 5000 funtov doplačila in nastavljene so bile do popolnosti. Na stopalko lahko pritisneš veliko bolj silno kot si misliš, preden vmes poseže ABS sistem, prav tako pa ne bo nobenih težav s pregrevanjem.

Jasno, na voljo je gumb, ki avto naredi bolj nestabilen, obstaja pa nastavitev, ki se imenuje Race, ki izklopi ESP. Na vašem mestu bi tale gumb pustil lepo pri miru na cesti. Na stezi sem se malo poigral z njim in neprestano sem bil z avtom postrani. To je še toliko lažje pri tem avtu, ker ima Quadrifogliettore nekaj kar bi lahko bil LSD.

Človek, ki je vodil projekt Quattroformaggio, se je kalil pri modelu Ferrari 458 Speciale. In to se vidi. Ne samo pri velikih prestavnih ročkah fiksiranih na volanski drog, kot je prav, ali premikajočemu se spojlerju spredaj, to se vidi v celotnem DNK-ju avtomobila. Če bi Ferrari izdelal srednje velik avto s štirimi vrati, bi se občutil in peljal natanko tako.

Toda nikar ne mislite, da avto ni civiliziran. Čeprav je postavljen na majhna kolesa, sedi zelo nizko na tleh ali če imate nastavljeno podvozje na zelo tresoče, je vožnja še vedno presenetljivo mehka. Sposobnost požiranja lukenj v cesti je neverjetna. In čeprav avto rožlja in strelja pri prestavljanju v višjo prestavo, pa je znotraj izjemno tih.

Prostornost? No, prtljažnik je dober, zadnji sedeži so pa tesni, posebno zato, ker je imel moj avto nameščene opcijske karbonske sedeže, ki so bili velikanski. A bili so izjemno udobni. Tako udobni, da sem po triurni vožnjo v Wales izstopil, z nekaj mukami, moram le priznati, in sem se počutil kot bi se peljal samo do trgovine.

Nato sem šel na zabavno vožnjo v Brecon Beacons in bilo je izjemno. Hitra odzivnost stopalke za plin, hiter volan in pa nezaslišano hitro dviganje merilnika za hitrost pomeni, da je to zares poseben avtomobil. Mogoče bi M3 dlje vzdržal in z njega bi odpadlo manj gumbov, toda M3 ima mlahavo krmiljenje, se zdi težak proti Alfi in … Ne morem verjeti, da sem tole res zapisal.

Kar želim povedati v tem zapisu neposrednega testiranja po cestah je to, da je Alfa Romeo napravila avtomobil, ki je dinamično boljši od BMW-ja. Resnično. To je kot Islandija, ki je premagala Anglijo. In jaz ne bi mogel biti bolj srečen.

alfa-4

ZA:
– Hitra, da ti nariše nasmeh na obrazu
– Mirna vožnja in izjemno krmiljenje
– Hiter volan z veliko povratnimi informacijami

PROTI:
– Motor nima ogromno navora
– V avto se ne usede ampak vrže
– Majcena posoda za gorivo

Avtor: Jeremy Clarkson
Vir: driving.co.uk
Foto: FCA, Jeremy Clarkson
Prevod: Aleš Horvat

Kategorije: