Vodja Alfe v ZDA Reid Bigland o naslednjih korakih znamke

december 3, 2015 12:07 pop Napisal

Debi novega modela za ameriško tržišče Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je bil vrhunec prireditve znamke na avtomobilskem sejmu v Los Angelesu. Da bi dobili bolj jasno sliko kaj bo legendarna znamka postorila v prihodnosti, smo se usedli z vodjem Alfe v ZDA Reidom Biglandom.

Kako dolgo bo trajal prehod, da nova Giulia preide iz predstavitvenih salonov v prodajne salone?

Produkcija nove Giulie se bo začela v prvi četrtini leta 2016 za Evropo in pa v drugi četrtini za ameriško tržišče. Oba modela Giulie, Quadrifoglio in osnovni model, se bosta začela prodajati v ZDA poleti 2016.

zalfa

Če smo že pri prodajalcih …

Trenutno imamo v ZDA okoli 140 prodajalcev, toda ta številka se bo še dalje spreminjala in bo doživela vrhunec tik pred prodajo Giulie poleti. Trenutno imamo okoli 120 prodajnih salonov Fiat/Alfa Romeo in 15 Alfa Romeo/Maserati prodajalcev. V nadaljevanju bomo imeli tudi samostojne prodajne salone znamke Alfe Romeo.

Strategija s prodajalci znamke Alfe torej sledi prejšnji strategiji, da bi znamka Alfa Romeo ostala eksluzivna znamka in ne samo izdelek sestavljen iz sestavnih delov celotne družbe?

To je bistveno. Videli smo že nešteto poskusov, ko so tovarne poskušale predstaviti maskiran premium izdelek iz nečesa drugega. Toda Giulia in model 4C uporabljata edinstveni šasiji. Giulia je izdelana na popolnoma novi platformi Giorgio in če smo že iskali kakšne sestavne dele, potem smo jih iskali pri Ferrariju.

Edinstveno pri Alfi je to, da znamko lahko ohranimo v segmentu preimum modelov brez potrebe, da bi avto spustili pod ceno 30.000$, kar je strategija večine nemške konkurence, ker se jim gre izključno za volumen prodaje. Mi pa smo to pokrili z znamkami za volumsko prodajo. Enostavna rešitev za nas bi bila, da bi Giulio pripeljali v prodajne salone Jeepa, Rama, Dodgea in Chryslerja in preko noči bi že imeli 2400 salonov. Toda če želimo ponovno izgraditi znamko Alfa Romeo, se to na dolgi rok ne bi obneslo. Avti morajo biti pravi, biti morajo čistokrvni, mi pa moramo ustvariti drugačno izkušnjo v primerjavi z masovno prodajanimi modeli.

Bo model 4C doživel kakšno spremembo ali dodatek glede na nedavno predstavitev modela 4C Spider?

Model 4C je to kar je – superšportnik za nizko ceno. Avto je zdaj na trgu kakšno leto in naš namen je bil vedno, da bi ga imeli tudi v programu za lizing, toda neposredna prodaja je bila tako zelo uspešna, da nismo imeli nobenega zanimanja za lizing. V prihodnje pa bomo verjetno imeli tudi lizing program.

targa1

Kakšne so torej prodajne številke do tega datuma?

Skupno smo prodali okoli 560 Alf 4C, dobili pa smo jih okoli 600 avtov.

Je v delu kakšen LSD za model 4C?

Za Giulio je, za model 4C pa ne bomo za zdaj še ničesar objavili.

Poteka delo s SUV modelom Alfe po načrtu?

To bo naš naslednji model. Je malo večji od modela X3. Realistično ga lahko pričakujete okoli leta 2017, v Evropi pa morda še prej. Delo zelo dobro poteka. Model smo že pokazali svojim prodajalcem, toda izdelek mora biti popoln še preden pride na trg. Lahko pričakujete odlične pospeške od 0-100 km/h in odličen čas na Nürburgringu. Od konkurence se bo ločil po karakteristikah, tehnologiji in pa res izjemnemu italijanskemu oblikovanju in stilu.

Boste kmalu objavili ime SUV modela?

Nobenega imena še ne bomo razkrili.

Kaj je najboljša stvar pri vašem prehodu od Rama k Alfi?

To, da se je moč na vsakem koraku naučiti nekaj novega in zanimivega o znamki Alfa Romeo. Saj Honda Civic je drugače soliden avto in dobro se bo prodajal, toda zagotovo te ne bo tako močno navdušil kot naš Quadrifoglio.

GiuliaQuadrifoglio_5

Vir: Car and Driver
Avtor: Andrew Wendler
Prevod: Aleš Horvat

Kategorije: