Alfa Romeo Racing

februar 1, 2019 4:58 pop Napisal

Zanimiva novice s sveta Formule 1.

Ekipa Alfa Romeo Sauber se je preimenovala v Alfa Romeo Racing.

Le eno leto po nastanku znamke Alfa Romeo 24. junija leta 1910 je Alfa Romeo začela z zgodbo v motošportu z zmago v Modeni. Od takrat se nam priljubljena znamka večkrat skozi tok zgodovine pojavlja na raznoraznih dirkah in tekmovanjih, med drugimi tudi v Formula 1. V letošnjem letu bodo dirkalniki Alfa Romeo Racing ponosno ”nosili” štiriperesno deteljivo Quadrifoglio Verde, ki od leta 1923 zaznamuje najhitrejše Alfe.

Dolgoročno partnerstvo s Sauberjem se je začelo v letu 2018. Tekom lanskega leta je ekipa nenehno napredovala in na koncu sezone zasedla 8. mesto med konstruktorji. Sodelovanje se je še dodatno okrepilo, vodenje ekipe bo še naprej pod Sauberjem. Cilj ekipe Alfa Romeo Racing je doseči kar se da ambiciozne rezultate na področju motošporta.

 

Izjava Frederica Vasseurja, vodja ekipe Alfa Romeo Racing:

” V veselje mi je sporočiti, da bomo vstopili v sezono Formule 1 za leto 2019 kot Alfa Romeo Racing. Po prvotnem sodelovanju iz leta 2018 smo napravili izreden napredek na tehnološkem, komercialnem in športnem področju. To je vsakemu članu ekipe močno povečalo motivacijo pa naj si bo to ob stezi ali v štabu v Švici, kjer se naše trdo delo preliva v rezultate. Naš cilj je konstanten razvoj vsakega dela naše ekipe z dovolitvijo, da nas k uspehu vodi naša strast po dirkanju, tehnologiji in dizajnu.”

 

Izjava Michaela Manleya, CEO FCA skupine:

” Alfa Romeo Racing je novo ime v dolgi zgodovini Formule 1. Ponosni smo, da sodelujemo s Sauberjem pri vrnitvi tradicijo tehnične izvrstnosti in italijanskega elana Alfa Romeo v sam vrh motošporta. Naj vas to sicer ne zavede, s Kimijem Räikönnenom in Antoniom Giovinazzijem na eni strani in strokovnim znanjem Alfa Romeo ter Sauberjem na drugi strani smo tukaj, da tekmujemo.”

 

 

 

Kategorije: