O klubu

V klubu skrbimo za organizacijo srečanj Alfistov in za nemoteno delovanje portala.

Podatki kluba

Ime kluba: Klub ljubiteljev vozil Alfa Romeo (ali Alfa Klub)
Naslov: Kropa 3a, 4245 Kropa
Id št.: 28283538 (nismo davčni zavezanec)
Mat št.: 1869388
Račun pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0000 7447 813
Spletna stran: alfa-klub.com

Izvršni odbor

Predsednik:

Ime in Priimek: Matej Žagar
Vzdevek na forumu: Zhagar
Kot predsednik kluba zastopa klub tako na vseh javnih prireditvah, kot tudi v sodelovanju s klubskimi partnerji. V kolikor imate kakršnokoli splošno vprašanje je on pravi naslov, da se nanj obrnete. Je tudi najbolj marljiv bralec elektronske pošte info@alfa-klub.com.

Podpredsednik:

Ime in Priimek: Erik Jakša
Vzdevek na forumu: Toolox
Mesto podpredsednika se dopolnjuje z predsednikom kluba. V primeru predsednikove odsotnosti, tudi zastopa klub na javnih prireditvah.

Tajnik

Ime in Priimek: Jan Draksler
Vzdevek na forumu: jandr.
Tajnik kluba skrbi za obveščanje članov kluba o klubskem delovanju, skrbi za klubsko pošto ter vodi evidenco članov. Je pravi naslov za vprašanja v zvezi s članstvom v klubu.

Blagajnik:

Ime in Priimek: Andrej Bernik
Vzdevek na forumu: wolfyy
Blagajnik skrbi za klubsko blagajno ter vse finančne obveznosti. Nanj se lahko obrnete za potrditev nakazila na klubski račun ter vse preostala vprašanja glede klubskih financ.

Urednik butika:

Ime in Priimek: Jan Erik Rožič
Vzdevek na forumu: kolesar
Na urednika butika je najbolje če se obrnete v primeru zanimanja za nakup klubskih artiklov, ki jih imamo stalno na zalogi. Je tudi priden prebiralec spletne pošte na naslovu butik@alfa-klub.com.

Urednik multimedijskih vsebin:

Ime in Priimek: Bine Gorjanc
Vzdevek na forumu: Binji
Skrbi za digitalni svet kluba. Istočasno je tudi glavni administrator foruma, tako da se nanj lahko obrnete tudi v primeru pritožb nad delom moderatorjev foruma
 

ALFA KLUB DANES

Skozi leta in od svojih začetkov se je klub zelo spremenil, saj smo morali v korak s časom. Tako smo vedno bolj prisotni tudi na digitalni medijih, predvsem na Facebooku in svojem portalu http://alfa-klub.com.  

Trudimo se ponujati našim članom kar se da veliko ugodnosti in popustov, tako pri naših partnerjih, kot tudi na srečanjih in pri nakupih v butiku.

 

Če želite postati naš član tudi vi, ter s tem podpreti naš klub, se lahko najhitreje včlanite prek obrazca na https://alfa-klub.com/vclani-se/. Vedno pa tudi iščemo nove moči, ki bi nam pomagale pri vodenju kluba, saj je naš cilj vsako leto dvigniti klub še na višji nivo. Če lahko vsake toliko prispevate nekaj ur časa, ter malo dobre volje ste na pravi poti 🙂 Pišite nam na info@alfa-klub.com ali na FB strani, pa se zmenimo.

 

Srečanja

 
Kar se tiče srečanj, v principu organiziramo več različnih:
  1. Veliko srečanje spomladi, ki je naše največje srečanje, in tako tudi privleče največ obiska, tako iz Slovenije, kot tudi tujine. Leta 2022 smo imeli na srečanju cca 170 avtomobilov Alfa Romeo, ter kar precej več obiskovalcev. Vsak prejme tudi spominsko tablico.
  2. Alfa Rally, kjer se odpravimo na potep po Sloveniji in je tudi bolj kulturno obarvan. Vsako leto se odpravimo v neko pokrajino, kjer obiščemo kakšen muzej ali pa lokalno znamenitost.
  3. Kačje urice, ki so namenjene (krajši) vožnji in druženju. So najbolj pogosta in najbolj raznolika od naših srečanj.
  Srečanj ne bi mogli organizirati brez naših sponzorjev, partnerjev, in še posebej zvestih članov, ki se jim tudi tukaj iskreno zahvaljujemo. Za veliko srečanje tako dobro sodelujemo z uvoznikom Alfa Romeo Emil Frey avto centrom, s čigar pomočjo smo lahko recimo med prvimi v Sloveniji spoznali Alfa Romeo Tonale.
 

Zgodovina o nastanku Alfa Kluba

2 SVETOVA

Začetki

Zgodba o nastanku Alfa kluba je zgodba o dveh različnih svetovih, ki sta se uspešno križala in poskrbela za nastanek Kluba ljubiteljev vozil Alfa Romeo. Prvi je svet strasti do športnih avtomobilov z milanskim grbom in zmajem, ki požira grofa Viscontija v svojem znaku. Enako mistična in posebna kot je zgodba o nastanku znaka in imena (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) te tovarne, pa je tudi zgodovina avtomobilov, ki so prihajali iz Areseja vse od leta 1910 do danes. Strast, ki je ujeta v pločevino teh lepotic je vedno omamljala njihove lastnike.

Že zelo zgodaj, pred drugo svetovno vojno, so začeli nastajati klubi njihovih ljubiteljev. Tudi beseda »alfisti« je nastala že dolgih 70 let nazaj in povsod po svetu, v vseh jezikih označuje ljubitelje znamke Alfa Romeo. V 70ih letih prejšnjega stoletja je prvi Klub ljubiteljev vozil Alfa Romeo v Sloveniji ustanovil sam Dušan Senčar (bolj poznan kot »oče« mariborske Zlate lisice) v Mariboru. Strast je torej vedno bila prisotna in ljubitelji te znamke so bili vedno številčni.Drugi svet, ki igra pomembno vlogo pri nastanku našega Alfa kluba pa je izreden razvoj interneta in spletnih forumov. V juliju 2003 smo tako tudi alfisti dobili prvi slovenski forum, za katerega gre vse zasluge pripisati Urošu Smoleju - Smolkotu. Kmalu po ustanovitvi je Smolkotov forum postal pravo internetno zbirališče ljubiteljev znamke Alfa Romeo.

 

PRVA SREČANJA NA PARKIRIŠČU

Srečanja na parkiriščuV istem letu kot je nastal forum so se začela tudi prva srečanja uporabnikov foruma v živo. Srečanja so potekala na parkirišču za halo A v BTCju. Običajno se jih je udeleževalo do 30 voznikov s spremljevalci. Do nastanka Alfa kluba je tako manjkal samo še korak in decembra 2003 so Gregor Ješe, Blaž Oberč in Anže Galli zmagali vojno z birokracijo in klub tudi uradno ustanovili. V manj kot letu dni je štel že več kot 50 članov, forum pa je prerasel številko 1300 uporabnikov. Srečanja pa so postajala vse pogostejša in vse množičnejša.
 

ALFA RALLY

Alfa Rally
Po začetnih srečanjih smo se v klubu odločili organizirati nekaj večjega in tako je nastalo prvo vseslovensko srečanje alfistov, imenovano Toti štajerski rejli. Srečanje se je pričelo v Slovenski Bistrici, nato pa smo pot nadaljevali proti Ptujski gori in si ogledali starodavno cerkev. Naš naslednji postanek je bil grad Štatenberg, kjer smo imeli v čudovitem starodavnem okolju degustacijo vin. Zaključek s kosilom in zabavnim programom smo pripravili na bližnjem Boču. Zbralo se je več kot 70 udeležencev s 37 avtomobili. In Toti rally je tako postal zaščitni znak Alfa kluba.Drugi rally je prav tako potekal na Štajerskem. V njegovem sklopu smo si ogledali zdravilišče Rogaška Slatina, kjer smo imeli pogostitev v kristalni dvorani hotela Grand. Obiskali smo tudi bližnji grad Strmol, zaključno prireditev pa smo imeli v večkrat nagrajenem etnološkem muzeju Rogatec. Število udeležencev je naraslo že na 130, avtomobilov je bilo več kot 70. Prvič so naše srečanje obiskali tudi alfisti iz Hrvaške in tako je naše srečanje postalo mednarodno.
Alfa Rally
Alfa Rally
Tretji rally je potekal v okolici Ljubljane. Z zbornega mesta na Dolgem mostu smo krenili v Bistro, kjer smo si ogledali Tehnični muzej Slovenije, zaključno prireditev pa smo imeli v vojašnici Logatec. Rallyja se je udeležilo več kot 140 ljubiteljev, zbirka avtomobilov na parkirišču na Dolgem mostu pa je bila prava paša za oči.