Imam alfo 156 1.8 ts in mam en problem in me zanima če je mogoče kateremu znano kaj bi lahko to bilo krivo. Bil sem pri mehaniku in ga je priklopil na racunalnik, kateri pa ni pokazal nic oziroma normalno delovanje.
Ok problem pa je:
Npr. Se peljem od doma do trgovine cca 4km, grem nakupovat in ko se vrnem v avto da bi startal avto ne vzge. Motor normalno obrača ( oz. vergla) vendar ne vzge. Počakam 15- 20 min avto spet vzge. To mi je naredilo letos spomladi dvakrat pol pa je blo avgusta ok zdaj pa se to pojavlaj spet pogosto ne pa stalno. Ni vazno ali je zunaj dez ali vroce.
Je mel ker podobne tezave ali mogoče keremu kaj znan problem bi prosil za kašne iforamcije...
jaz mam podoben problem pri 156 1,8 ts, ko npr se peljem da se mi avto segreje in ga ugasnem vzge takoj ko pa stoji nekaj casa mi ne vzge vec ampak samo vergla. Pol se počakam kakih 15- 20 min ali vec pa spet normalno vzge.
Sen bil pri enemu mehanikarju mi je priklopil na tester pa je kazal vse vredu.
Kaj bi to lahko blo kaki nasveti?
a k ga vergla pa ce das gas recmo a ga zamori??k js mam trenutno isti problem na 1.6ts in sm bil dons pr mehankarju in mi je reku da je verjetno filter za bencin tko da jutr ga grem zamenjat in pol da vidim ali bo kaj bolje...
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep )
Ne pri meni je samo problem ko se segreje na delovno temperaturo ga ugasnem pa ce takoj startam vzge normalno. Ko pa stoji nekaj casa npr 15min pa ne vzge ampak samo vergla na prazno.Pol pa se počakam kakih 15 do 20 min in spet lepo vzge.
Sen vprašal v trgovini z avto deli če se da dobit ta senzor na odmični gredi in so rekli da ja. Vendar stane 16000 sit.
Je mogoče kdo kje kupil ta senzor za drugačno ceno?
V ponedeljek sem pripeljal avto is servisa ki so mi zamenjali senzor zgornje mrtve točke in moram rect da po prvih testih oziroma voznjah avto spet vzge normalno ko je vroč ali ko ze nekaj casa stoji ampak se ni popolnoma ohlajen.
Upam da je res bil kriv samo ta senzor saj druge napake ni blo vidno.
Cena popravila z senzorjem ni bila pretirano velika 15 jurjev avtohiša
Lajter.
To da avto ne vzge ko je topel, je 99,7% TDC oziroma RPM oziroma crank sensor. Nahaja se na spodnji hrbtni strani motorja, pri štartjerju, njegov konektor je pa tisti rjavi ki je pripet na sesalni kolektor. Kataloska stevilka je 46481639
isti problem mam jaz na 156 hvala za odgovore sm pa sasledu da sta dva senzorja pa da en od teh dveh 100% fuc to sta senzor faze motorja ali senzor vrtljajev
živjo, imam 1.9 jtd motor in se mi večkrat zgodi, da vroč noče vžgati-mrzel pa vedno. opazil sem tudi, da takrat tudi ne utripa lučka za gretje grelnih svečic. potem pa odkopim cevko za gorivo na filtru nafte in zaženem pumpo da stočim ven nafto,ki je v filtru in da pride novo (hladno) gorivo v filter in avto vžge. ali je možno, da je fuč senzor za temperaturo goriva v filtru, oz kaj naj bi to bilo...