dlančnik v windovs mobile okolju po možnosti z vgrajeno GPS anteno ali zunanjo "miško" ,priporočam SIRF 3 čip, nato pa naložit GPS Proxy (brez njega ne dela Garmin) in Adria Route, za SLO,HR in BIH, za EU pa priporočam TomTom ali I-GO , lahko imaš načeloma naenkrat tudi vse gor če je le SD kartica dovolj velika in ...navigacija že dela na kolesu mopedu v Alfi na Busu, morju ali planinah... !
še cena, cca.100 ksit komplet
hm...men bi tole zanimal, če bi se dal spelat da bi na ICSu pol ble mape, pa direkcije....
aja, da ne boste mislil da nakladam, tole je odgovor od navteq-a:
Dear Mr. Jele,
Thank you for your enquiry about the availability of the map for Slovenia,
NAVTEQ is working on the development of coverage in Slovenia starting with
Ljubljana. We intend to continue the expansion of our coverage of Slovenia
over time, as we do with all our database products. Due to the highly
complex process involved in compiling and integrating NAVTEQ Maps into
navigation systems, it may take up to one year for consumers to have access
to these new maps. It is also depending on the navigation system
manufacturers and car manufacturers to make it available to their system.
It is also depending on the navigation system
manufacturers and car manufacturers to make it available to their system.
100% sem da za 166-ke Slovenije ne bo nikdar,bo pa sigurno za novejše Alfe.Raje poskušajmo dobiti nove posodobljene verzije 2006/2007,kar je zame presenečenje,ker jih pred kratkim še ni bilo,bila je verzija 2004/2005.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
navi mape za slovenijo ima že vsak kekec(monolit, tis, najdi.si,...), samo kaj ko ima vsaka svoj interface in obliko prostorskih podatkov.
Navigacije v avtomobilih so načeloma po sistemu, da računalnik deluje kot OS, na cdju pa so podatki + program za interface s podatki.
Torej bi bila varianta, da bi na nek obstoječ CD podtaknil nove podatke, interface pa bi ostal enak. Ker pa je verjetno noter hardcodana vsaj osnovna zaščita podatkov bo tole bolj bobo ob steno.
Na drugi strani bi se lahko spravil pisat interface za ICS in uporabil svoj format prostorskih podatkov, kar je pa še bolj utopično.
TIS ima route planner, monolit je tako ali tako provider kart za tis, tako da njihove karte so tudi route ready, najdi.si pa res nima route plannerja tako da imajo samo osnovno verzijo karte (spet od monolita).
Za navi mora biti cesta oz vektor označen z naslednjimi atributi: smer vožnje (enosmerne ulice ipd) ter časovnim faktorjem (avtoceste so hitrejše od navadnih cest). Vsak node mora imeti podane dovoljena nadaljevanja (ponekod ne smeš zavijati v določene ulice).
Na žalost še nisem dobil kart od mikkaa145, ta naj bi jih baje že mel... Mal sem gledu.... Poziconeranje dela, sateliti so, ... Manjka sam "podlaga" alias karta ter routanje.... jest kot računalničar sem še vedno prepričan da se bo dalo narest...
Imam AR166 LETNIK 2003....zanima me kako nastimat navigacijo
CD je ze notri...na ekranu mi pa pise CD IS OPSITE DOWN... kva to pomeni..kakor koli ga obrnem mi to pise...pa se instalira cd navigacije ceu dan pa se kr nic ni...To potem problem ni v cdju..