PESKANJE

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Napopajte kakšen link od opreme za mokro in suho peskanje! Če je seveda kdo kje kaj takšnega našel!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kupil opremo za peskanje, tako da če kdo rabi, naj samo napiše ZS! Avto mu ob peskanju še zaščitim s temeljno barvo!
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

A je draga?! Mislim, se splačakupit tudi če jo ne novačiš dalje?! :doubt:
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Jaz jo mislim novčit še dalje! :D :lol: :D
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Ja edino pametno.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pogruntal se nekaj pametnejšega! V eni od firm, katere lastnik je firma v kateri dela moja mama, bodo začeli uvažat aditive, ki jih nasa uporablja za odstanjevanje zažgane materije s svojega vesoljske konjička! In zakaj se to uporablja v industriji! Namesto peskanja! Vam povem kako to izgleda, ko bom probal! Dobim namreč prve testne vzorce v SLO, no nekaj jih dobijo še v Unior! :D :D :D :D Čez nekaj mesecev jih boste pa vsi lahko kupili na Mapetrolu!
firbec
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz sem svojega oltajmerja (skoraj 30 let star citroenov spaček) dal speskati v celoti in se je dobro obneslo, res pa je, da sem se lotil barvanja s temeljno barvo še isti dan in barval še pozno v noč. Od takrat je minilo kar nekaj časa, vendar se ni na avtu pojavilo nič rje in kot kaže, se tudi ne bo. Težava navadnega peskanja je baje v tem, da zelo majhni delci rje še vedno ostanejo v pločevini in če ne zaščitiš pločevine še isti dan, se rja zopet pojavi in kasneje rjavi pod barvo. Vsaj tako so mi rekli.
Alfina tehnika + citroenovo hidravlično vzmetenje = zame verjetno najboljša kombinacija avtomobila na svetu
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

firbec napisal/-a:Jaz sem svojega oltajmerja (skoraj 30 let star citroenov spaček) dal speskati v celoti in se je dobro obneslo, res pa je, da sem se lotil barvanja s temeljno barvo še isti dan in barval še pozno v noč. Od takrat je minilo kar nekaj časa, vendar se ni na avtu pojavilo nič rje in kot kaže, se tudi ne bo. Težava navadnega peskanja je baje v tem, da zelo majhni delci rje še vedno ostanejo v pločevini in če ne zaščitiš pločevine še isti dan, se rja zopet pojavi in kasneje rjavi pod barvo. Vsaj tako so mi rekli.
Je mogoče stran z opisom obnove spačka tvoja?
Uporabniški avatar
Pianoman
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Stari, pa ne da si res dal Spacka peskat! Ce ta papir v celoti peskas, ne ostane niti ena ravna povrsina. Edino, ce je bil res fin pesek uporabljen. Pri tem je treba biti previden, ker ti lahko naredijo vec skode kot koristi. Vrata npr. Pretanek je! Ko je enkrat naceto od rje pomeni prakticno, da je luknja na vidiku. Jaz uporabljam za ciscenje taksnih zadev 35% solno kislino. ampak je samo za lokalno uporabo. Pa dobro je treba oprat z detergentom, posusit in takoj zascitit. Kasneje se lahko pocini (pred primerjem, seveda), ce je rja prevec nacela plocevino pa je itak treba izrezat in zavarit novo plocevino. Pa ne govorim na pamet! Poglej si mojo sliko. Ta Dyane je namrec moj izdelek. Peskal sem samo sasijo in roke. Ostalo je rocno delo. Ce potrebujes kaksne posvete, se mi javi: [email protected]! Mogoce pa poznas boljsega "peskalca", kot jaz :).
Tanti auguri!
Uporabniški avatar
Pianoman
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Se nekaj: po peskanju ostane na ranjeni povrsini veliko prahu in dobcev peska, zato jo jaz navadno skrtačim z novo zicno scetko, spiham in operem z nitrom. Prva plast barve je vedno razredcen primer, nanesen s copicem. Tako se prah, ki je se ostal na povrsini pomesa z barvo. Ce prvo plast brizgas na peskano povrsino pa lahko ostane med barvo in povrsino plast prahu, zaradi cesar je oprijem barve slabsi.
Tanti auguri!
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Peskanje zna biti malo preveč agresivno, zato obstajajo drugi materiali kot le pesek.
Zdrobljene orehove lupine pomešane z malenkost drobnih steklenih delcev (do se odstrani še rjo) so do kovine veliko bolj prijazen material.
Tako se enostavno izogneš neravnim površinam.
New age scena ;)
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Odgovori
  • Informacija