Priklop alarma

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
lado
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje

Joj ali res prvič vidite imobilajzer!?
S tistim ključkom ga vklopiš in izklopiš (vtakneš v tisto malo režo z led diodo)
Običajno je tako izvedeno da se sam aktivira ko zapustiš avto oz po nekem času.Da lahko avto sploh startaš moraš v režo potisniti ključek da ledica ugasne ali pa neha utripati.
Imobilajzer je samo večkratna blokada (običajno 3 ali 4 kanali-ben.pumpa,anlaser,vžig,....)
Verjetno je nekje majhna črna škatlica na kateri je ključavnica s katero lahko vse skupaj izklopiš....

lp

lado
Hitrost je samo vprašanje denarja!
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

lado napisal/-a:Joj ali res prvič vidite imobilajzer!?
S tistim ključkom ga vklopiš in izklopiš (vtakneš v tisto malo režo z led diodo)
Običajno je tako izvedeno da se sam aktivira ko zapustiš avto oz po nekem času.Da lahko avto sploh startaš moraš v režo potisniti ključek da ledica ugasne ali pa neha utripati.
Imobilajzer je samo večkratna blokada (običajno 3 ali 4 kanali-ben.pumpa,anlaser,vžig,....)
Verjetno je nekje majhna črna škatlica na kateri je ključavnica s katero lahko vse skupaj izklopiš....

lp

lado
To pa nebo držalo. Sem imel vklopljenega, sem avto zaklenil - se prižge oz. začne utripat lučka. Ko ga odklenem z daljincem, lučka ne utripa več. Sem ga probal odklenit z daljincem brez obeska - prav tako neha utripat lučka. Sem ga normalno vžgal brez obeska (pustil doma v predalu!!!) in se vozil brez problema. Ko sem avto zaklenil, je lučka zopet začela utripati.
Torej ta tvoja teorija ne drži... :doubt:
Uporabniški avatar
lado
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Trbovlje

Potem je pa notri samo za okras!
Velikokrat so bile težave s temi imobilizatorji zato se nebi čudil ce ga ni kdo prebrikal....(blokado-e)

lado
Hitrost je samo vprašanje denarja!
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

saj to sem se tudi jaz spraševal, če ni kaj narobe z to zadevo. Ko sem avto kupil, je bilo vse skupaj izklopljeno...
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

ALFA BRERA napisal/-a:
Za centralno zaklepanje pri 156 imaš centralco za predalom pri sovozniku (odstrani predal). Poišči 18-pinski konektor in na njem imaš svetlo modro za zaklepanje in belo žico za odklepanje je pa NEGATIVNA komanda.

OK :wink:
Malo pomoči...
centralo sem našel, ravno tako 18 pinski konektor (zraven je na isti centrali še malo večji konektor)

našel tudi svetlo modro in beli žico, vendar ob povezavi na maso ni efekta!!
(saj to sta 2 kontrolni žici....torej majhen presek, ali sta bolj močnostni? )

lahko mogoče daš kako slikco ali kaj podobnega......ker če ne bom pogruntal tu, bom moral razkopati vrata, da bom prišel do motorčka in tam našel prave žice....kar pa mi ni ravno v veselje....

Hvala, LP
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

Gricko napisal/-a:
ALFA BRERA napisal/-a:
Za centralno zaklepanje pri 156 imaš centralco za predalom pri sovozniku (odstrani predal). Poišči 18-pinski konektor in na njem imaš svetlo modro za zaklepanje in belo žico za odklepanje je pa NEGATIVNA komanda.

OK :wink:
Malo pomoči...
centralo sem našel, ravno tako 18 pinski konektor (zraven je na isti centrali še malo večji konektor)

našel tudi svetlo modro in beli žico, vendar ob povezavi na maso ni efekta!!
(saj to sta 2 kontrolni žici....torej majhen presek, ali sta bolj močnostni? )

lahko mogoče daš kako slikco ali kaj podobnega......ker če ne bom pogruntal tu, bom moral razkopati vrata, da bom prišel do motorčka in tam našel prave žice....kar pa mi ni ravno v veselje....

Hvala, LP
??
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

zmontiral in zvezal vse, razen ene stvari! (malo dolgo traja, ker je pomankanje časa in vse žice iščem na "slepo" )

Rabim pa še, kam priklopiti, da bodo žmigavci delali!!
Centrala je zadaj v boku (predaleč) ,direktno na žmigavce v lučeh mi je neumno vlečt kable....gumb za vklop vseh žmigavcev je v "klima box-u", ki ga ne mislim razdirati!

Torej kam priklopiti???
Rabim pa do petka :doubt: zmontirat!
lp
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

Ce mas v zadnjem boku lahko vezes na zadnje zmigavce.Kam si pa blokado motorja priklopu?A si priklopil zico za vrata da se vklopi alarm ce jih odpres?
A je ze kdo zmontiral two way alarm?Ali ima motnje z daljincem?
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak

ivica21 napisal/-a:Ce mas v zadnjem boku lahko vezes na zadnje zmigavce.Kam si pa blokado motorja priklopu?A si priklopil zico za vrata da se vklopi alarm ce jih odpres?
A je ze kdo zmontiral two way alarm?Ali ima motnje z daljincem?
na zadnje žmigavce vlečt žice je nesmisel , saj imaš komande v armaturi...torej so tudi žice tam....samo pravo je treba najti!!!
kar pa ni ravno lahko, glede tega, da ima alfica polno bakra pod armaturko :doubt:

Blokade nisem vezal (jo je najmanši problem zaobiti, če ti rata zaobiti "code" od ključa, boš tudi alarem zbrikal :doubt: )

Za vrata....priklopiš na stropno lučko.....deluje za vsa vrata in za prtljažnik
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

Hmmm.Ce vezes na stropno lucko se alarm ne aktivira ko odpres prtljaznik.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

No, mene pa zanima, če je težko vgradit modul za daljinsko zaklepanje - centralno že ima moj avto samo daljinec mi manjka :P gledal sem že na avto.net-u in bolhi malo cene in se z dvem dalincam in modulom vred vrtijo okoli 50-70€, odvisno ali ima alarm ali ne. Zdaj me pa zanima ali kdo pozna koga, da se ukvarja s tem oz. kje bi to vgrajevali?

Našel sem že sam nekaj in sicer http://www.avtoakustika.si - ali ima kdo izkušnje s tem?

LP
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

zvezat je dokaj enostavno ce si saj mal stromarja. use se zveze na releje tm pr varovalkah. pa itaq mas navodila zarvn tko da ni pene.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Se priporočaš? :lol:
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

V navodilih in teoriji je res enostavno in preprosto, v resnici pa...

V prejšnji avto (Fiat Bravo) sem sam vgradil daljinski modul Metasystem, vendar si z navodili nisem mogel nič pomagati, ker releji v avtu niti približno niso bili tam, kakor je pisalo v navodilih #-o Zadevo sem potem namontiral tako, da sem jo povezal direktno na žice centralnega zaklepanja in vseh 4 smernikov ter stlačil nekam k varovalkam... Pa še celo funkcioniralo je :D :D :D
Odštevamo čas do nove alfe...
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

uporabis se sheme od avta.
Odgovori
  • Informacija