Problem z 16V boxer motorjem

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zagorje

premontiral sem boxer 16v motor od 145 v mojo 145 1.6 8v

Avto vbrizgava gorivo , in daje iskro ampak problem je da tečem največ po 2h cilindrih preizkusil sem vse kombinacije povezav svečk ampak enostavno ne dela. Danes še enkrat menjam cinšpulo in preverim še miljontič vse konektorje ter fazo motorja( ne verjamem da je problem v fazi ker bi vse potolklo če nebi ter delan je biu veliki servis in je vse štimalo ) motor od servisa naprej še ni vžgal in zdaj tavam v temi. cinšpula daje iskro pravilno glede na povezavo svečk sepravi wasted spark dve po dve naenkrat Ampak timing vžiga ni pravilen.

Vprašanje KAJ bi lahko bilo narobe.
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja jest ne vem zakaj navadno uspem zajebat kable od sveck, sicer sem se ze kar navadu sam vcasih mi je bila pa to resna mora, tak da preveri kable od sveck

PS
1x mi je sprint pozrla vse zivce ker ne vem zakaj nikakor nisem mogu pogruntat kaj je narobe s kabli(kljub avtodati pa dajanju motorja v fazo itd...) in sem sel na failsafe metodo, ki je tok simpl pa neumna, da mora delat-vedno

in sicer vzames svecke ven jih nataknes na kable in polozis v vrsto, nekam na ozemljitev da bo iskra delala
s prstom zamasis lukno od svecke na prvem cilindru
reces kolegu naj vergla
tista svecka ki se zaiskri takrat ko je v batu kompresija(pihne ti mimo prsta oz ti ga hoce dol snet) je prava zanj
svecko ki se je iskrilaa ob pravem casu oznacis kot 1 in stvar se 3x ponovis za ostale 3 svecke

vem da metoda ni strokovna in da obstaja ena par strokovnih metod samo, ko sem probal ene par stvari po navodilih mehanikov pa mi je avto se zmeram laufal po 2 oz sekal skozi izpuh/fergazer sem obupal in naredu tole. vzel mi je 2 min pa sprintka je takoj zatem zapela kot se zagre(pac ko te zivci malo in si utrujen....pol pac delas napake, menim da je tukaj razlog zakaj mi v prvo ni ratal dat kablov-dopuscam tudi da sem gledal napacen motor v avtodati, ceprav majo tile boxerji vsi isti vzig)
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

tole sem pozabu:
ce si delaql generalno obstaja moznost da je kej slabo skp dano?
probej zmert kompresijo, ce mas sanso(in ce zgoraj opisana metoda ne dela) :P)
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sam men palijo po dve svečki naenkrat :) al pa ne vidim dobro
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

to je zaradi wasted spark nacina vrze iskro na 2 svecke in sicer prime samo tisti cilinder ki je na kompresiji(tadruga svecka uzge ko drug cilinder ni na kompresiji)

pa ker vzig mas ti zdej nastiman? original od boxerja al ne?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja vžig od 1.7 16v boxerja od 145 nima fertajlerja
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Generalna ni bla delana v smislu vzemanja stran glav pa tega samo menjani jermeni in vodna pumpa
Uporabniški avatar
lado
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Trbovlje

preveri še enkrat jermene!!!
Lahko se ti zgodi da namestiš jermene 360 stopinj narobe(na eni glavi),a je vseeno na oznakah,le da sta ebe glavi v isti fazi,ne pa zamaknjeni za 360 stopinj.
Meni se je to že zgodilo (sicer na 8 v ...)
Značilnost te napake pa je da motor deluje samo po dveh cilindrih (leva dva ,ali desna dva,odvisni kako so kabli od svečk....

hecno ampak tako je

lp

lado
Hitrost je samo vprašanje denarja!
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lado a maš čas dones ?
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Nevem ce ti kaj pomaga, ampak pri wasted spark pri boxerju greta sprednja cilindra na eno tuljavo in zadnja cilindra na eno tuljavo (torej cilindra blizje kabini skupaj in ostala dva skupaj). Pri serijski 154 tuljavi pa sta leva dva izhoda ena tuljava in desna dva ena tuljava:

Slika

Ta dva ko je ena svecka gor sta skupaj.

Nikjer nisi napisal ali ti laufa vedno po istih dveh cilindrih, ali v razlicnih kombinacijah ?

Tudi to kar je Lado napisal obvezno preveri, ker zna zezat ja....
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Kako je lahko nekaj za 360 stopinj zamaknjeno :?:
To je cel obrat in je zopet vse na mestu, se pravi nima biti kaj narobe.
A lahko to malo bolj razlozita? Nikjer ni to omenjeno, sestavil sem ze dva motorja in nikoli nobenih problemov.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

alan q4+33 napisal/-a:Kako je lahko nekaj za 360 stopinj zamaknjeno :?:
To je cel obrat in je zopet vse na mestu, se pravi nima biti kaj narobe.
A lahko to malo bolj razlozita? Nikjer ni to omenjeno, sestavil sem ze dva motorja in nikoli nobenih problemov.
Glavna gred dela 720 stopinj. Ko se glavna gred obrne za 360 stopinj se odmicna obrne za 180. Ponavadi se pa gledajo obrati glavne gredi, zato 360.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Upoštevati je treba, da je na vsak drugi obrat delovni takt! Zato lahko zadevo "unese" in ne dela pravilno.

Zato je po logiki prav, kar sta napisala Lado in Daviid!
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

midva sva ze prej po tel.ampak ker sem nekaj delal ti nisem vedo na hitro tocno povedat. ce mas prvega na vzigu (glavna gred na 0)si posraufaj dol ventil dekle in po odmikacih poglej ce mas prvega na vzigu (oba odmikaca maximalno(90°)stran od drocnikov naslednji se odpre izpusni)tocno pa korigiras na oznakah pol (ko se crtice ujamejo na zgornji mas dve spodaj pa eno ki jo ravno vmes parkiras :) ) cetrti cilinder das pa na vago (oba ventila zaprta izpusni se je ravnokar zapr odpr se bo pa sesalni) oznake pa isto.to je samo tolko da ti katera jermenica ne prehiteva kak krog ostalo pa po oznakah.

ampak ce bi blo to krivo bi ti ze verglal ful cudno (podobno kot brez kompresije ampak bi ga na case zamorilo pa streslo)

a cinspulo si dal zdaj od 16V gor?
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

cinšpula je zdaj od 155 gor po vsek krakteristikah in shemah so drugače obrnjeni le izhodi številke pa štimajo. Uglavnem tudi če zamakneš fazo stvar ne dela stvar je celo vžgala malo in delala na 500 -1000 obratih po občutku na vseh cilindrih ampak ko se dotakneš gasa crkne
Odgovori
  • Informacija