težave s centralnim zaklepanjem

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
avion
Alfa Member
Alfa Member

Tore. Pred dnevi normalno odklenem avto s daljincem. Potem pa ga želim zaklenit in nič. Lučka na daljincu zasveti, vendar se ne zgodi nič. Tudi recimo, če probam v avtu zaklenit na roko, se zaklenejo samo tista vrata. Sej ne vem, če bi se morala normalno pri tem avtu vsa zaklent, ker tega prej nisem nikoli probaval.
Kaj bi to lahko bilo. Uno varovalko pod volanom za centralno zaklepanje sem ravnokar preveril in varovalka je ok, centralno še kar ne dela. Ima kdo kako idejo, kaj bi to lahko bilo?

Že vnaprej hvala pa lep vikend.

RR
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

A to si mislu pri hiši al pri kakem avtu? #-o Dej malo več povej!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

ali imaš to radiski ali infrardeč centralec?

pri meni na ax je isto delalo. potem sem podru tisto vezje (RELE) IN UGORVIL DA , je bil preslab kontakt na maso avtomobila. z časom se nabere volk oz. oksidira.

To kar si vprašal, če bi moralo zakleniti vsa vrata ,ko obrneš ključ na voznikovi strani.
ponavadi ja (skoraj povsod kar sem videl) da se potem zaklene. to ti je potem centralno zaklepanje(z ene točke vse 4) na dalincu pa je dalinsko centralno :D
je pa spet odvisno če je iz motorja na rele potegnena povratna zanka. možno da ti rele pač uklapla samo na znak dalinca(sprejemnika)

preveri mase
odajnik
sprejemnik
nov pa zakurjen
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo!

Tud pr men je daljinc nehu odklepat pa zaklepat vrata... sam če pa zaklenem s ključem pa lepo odpira in zapira vsa 4 vrata. Rezervni ključ pa čist normalno funkcionira. A je možno, da je šla baterija v ključu? Lučka na ključu pa še vedno dela.

Nebi rad baterije kupoval, če je kej druzga fuč.

Hvala za odgovor.
Fantje! Če bi to vedu, bi pa prej Alfo nabavu!
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Glede na to kar si napisal bi rekel da je baterija. Kaj pa če bi iz delujočega daljinca vzel ven baterijo in jo dal v tega pa preveril če potem dela ? Če že ne bi rad zapravljal za baterijo, pa bi se potem izkazalo da ni to krivo :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Pri alfi je problem, da ima povezavo sprejemnik/oddajnik radijsko. Čip v oddajniku je OTP (OneTimeProgramming) in se po določenem času zbriše. Preprogramirati ga ni več mogoče. Ostane le zamenjava sistema, ki pa je pred cca. tremi leti znašal 166 000 bivših SIT za 166-ko. Na to pa še delo in ostale prčkarije!
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

A samo ključa pa ni mogoče naročiti?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Ne! Samo cel sistem: ključ in sprejemnik v avtu.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za 147ko vem, da se da samo kljuc narocit, ker sem sam spraseval za nov kljuc, ker me je je*al zagon avta. Samo pa baje da zadeva traja da dobis nov kljuc. Kako je z ostalimi alfami ne vem, vendar dvomim da se ne da samo kljuca narocit.
Odgovori
  • Informacija