Alfa 145 in precej problemov

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Omenjena lučka lahko gori zaradi večih dejavnikov, meddrugim je to lahko tudi LMM, lambda....
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ormož+Maribor

OK, hvala Foggy. Dobro da si prestavo temo. Bomo vidli kaj bo tester reko še
hazzard
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Miren pri NG

živjo

ker lih vidim o čem je debata... trenutno imam jaz enake probleme, če ne še hujše...

torej avto ko je mrzu zjutraj teče na min in pohodiš gas - mašina, če ne slučajno ugasne pa skoraj... ko je vroč je maloo boljše...

danes sem se vozu proti domu in v nekem križišču hočem speljat in noče... čakam tam, vržem s prestave in dajem po gasu... NIČ!! motor na minimum lahko si pohodu, pustu stat, dal malo gasa, dosti, nič... motor teče na MIN...
počakam malo... stisnem mu padejo obrati in počasi zleze do 2500 obratov od tam naprej pa butne... potem sem končno speljal...

hmm nevem kaj je... sem biu na testerju in plini so pokazali 6 kar je enih 10x preveč... grem domou in si menjam lambdo (LMM je biu že menjan, pčeprav s tem novim LMM-jem dela kot bi biu izklopljen le lučka ne gori...) po menjavi lambde je razlika le ta da so plini veliko boljši... pomoje v mejah normale... (prej za avtom nisi mogu stat od smrada, zdaj pa plini nimajo duha :lol: :lol: hehe vem ja čudno določanje, da je dobro... ) :)

aja pa po menjavi lambde ne strelja več... prej je imelo skoraj da boxer sound (alfa 33 twin charburetor) ko si pohodu :lol: :lol: ...

ok to je z moje strani... danes bom probal s tastarim LMM-jem ker je z njim delalo do 4k obratov zelo lepo (naj pove 87pepsi, ker je mojo testiral (tista izkušnja z GO) :lol:

LP
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

Si bom kr tolo temo sposodu...

Jah na zimo se začnejo take bedarije pojavlat na alfici da kr joj... Že lansko leto je blo tko.

Servo volan mi cvili k fajn namotam volan:
- Kokr sm brau tle na forumu je verjetno prenizek nivo olja...

Brisalci majo rave party, jih premetava na najnižji stopnji da je grozn:
- Treba spucat krtačke na motorčku ne? Niso krive zgolj gumice... Če jih pa zamenjam pa ne bo nič škodlo k so že kr stare. So te dobre: http://www.mimovrste.com/artikel/343002 ... 510-mm-r51

Trenutno najbolj moteči dejavnik pa je da se mi je malo prej zataknil voznikov pas.
](*,)

Ma sm probal na silo pa ne spusti za nobeno ceno... Bom še jutri probal kr drugače bo treba pa razdret zadevo... In se mi zdi da je treba dol vzet celo tapeto ker nima posebej oblečenega stebrička tko k večina avtov....

Je že gdo razdiral? :?:

LP
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Kar se brisalcev tiče, bi ti predlagal menjavo komplet brisalca in ne samo gumice.
Pač tister ročke, ki držijo gumico s časom dobijo luft in posledično tudi to pomaga pri skaknju.
Preverit kako je z vzvodi in ležaji (pušami) pa tudi ni nič narobe.

Verjetno boš hitreje rešil problem s servom, če boš najprej pogledal v posodico in šele potem spraševal. :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

El Barto napisal/-a:Kar se brisalcev tiče, bi ti predlagal menjavo komplet brisalca in ne samo gumice.

Verjetno boš hitreje rešil problem s servom, če boš najprej pogledal v posodico in šele potem spraševal. :wink:
Ne upam poklicat kok pridejo :)

Bom pogledu ja...
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Za pas je kriva umazanija (prah in podobno, zato mehanizem začne štekat, na koncu se pa zgodi kot se je tebi).

Vzet moraš stran komplet zadnjo tapeto, vso plastiko do prtljažnika... Potem pa odšraufaš cel pas z napenjalcem ven iz stebrička (verjetno ko boš to delal bo že spustil in začel normalno delovat) ampak vseeno priporočam da ga vzameš ven raztegneš, dobro očistiš, spihaš in mogoče malce namažeš...

Potem pa imaš spet za 10 let mir.
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Overs[t]eer napisal/-a:Za pas je kriva umazanija (prah in podobno, zato mehanizem začne štekat, na koncu se pa zgodi kot se je tebi).

Vzet moraš stran komplet zadnjo tapeto, vso plastiko do prtljažnika... Potem pa odšraufaš cel pas z napenjalcem ven iz stebrička (verjetno ko boš to delal bo že spustil in začel normalno delovat) ampak vseeno priporočam da ga vzameš ven raztegneš, dobro očistiš, spihaš in mogoče malce namažeš...

Potem pa imaš spet za 10 let mir.
Spet plastika in hladni meseci. Lansko leto k sm dol jemal plastiko na vratah sem polovico stvari polomu #-o Upam da zej nou tku... Bom pa naredu tko k si mi svetoval... Spihal s kompresorjem in malo podmazal.

Hvala!
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A te bo preveč vrglo?
A kaj takega KLIK pa ne pride v poštev?
A imaš mar ene posebne nastavke za pritrditev na ročke?
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

El Barto napisal/-a:A te bo preveč vrglo?
A kaj takega KLIK pa ne pride v poštev?
A imaš mar ene posebne nastavke za pritrditev na ročke?
ma na boxerci so uni pregibni brisalci... a tudi kaj takega paše gor?
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Porihtal sem zadevo s pasom... Se lepše zloži kot v novem avtu :D
Servo tudi ne cvili več... Dolil olje.
Kupil sem gumice brisalcev, ker se brisalcev za ta tip ne dobi razen original kr pa vemo kaj pomeni. :wink:

Sem pa tudi razdru motorček za brisalce... Tisti dve žički spucal, vse vitalne dele podmazal... Namestil nove gumice ter zmontiral in me je čakalo novo presenečenje...

Brisalci na nizkih stopnjah nič več ne štekajo ampak gredo gor-dol-ter do sredine?!??!!?! in spet isto.... na visoki stopnji pa normalno.... K pa avto ugasnem se pa ne pospravijo-ostanejo sredi šipe... :?:

-H-
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mogoče si malce narobe pokrivil kontakte.
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

El Barto napisal/-a:Mogoče si malce narobe pokrivil kontakte.
Kaj pa kaj takšnega:

Obstajata 2 varovalki - ena je za brisanje, druga pa za vracanja. To drugo uporablja tudi avtomatika za interval.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 77f0f148b8

:?:

No 2 varovalki nista ker sem gledal po shemi, tko da ostanejo samo še konektorji... V najslabšem primeru so šli kontakti na tistem vezju k je v beli škatljici zraven elektomotorja.... Zgolj sklepanje... Bom jutr še enkrat vse razdru.

LP
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ewo porihtal tudi brisalce...

Na konektorju sem kontakte dal bolj skupaj ter zamenjal cel mehanizem z motorčkom in elektroniko vredn, ker je lih kolega mel enega doma... :wink: Zdej dela tak k je treba! 8)
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

A kdo ve kje je protipovratni ventil na cevki za čiščenje stekel na ar145.
Odgovori
  • Informacija