Leder,Usnje...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: prestolnica

Sam sem na strani ledra, seveda je lepo, ce je za pozimi zraven se gretje, za poleti pa obvezna klima.

Ce je avtu na soncu, res prvih nekaj sekund ob stiku z golo kozo ni ravno najbolj prijetno, potem pa je OK.

Mene pa zanima s cem in kako pogosto usnje vzdrzujete? Ker slisim, da vcasih malo pretiravam s ciscenjem...
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Ko sem kupoval Alfo 156, sem iskal tako z usnjenimi sedeži, vendar so bile vse bolj "zmahane", tako da imam sedaj tako s kombinacijo Alcantara+blago... Alcantara je super, sploh kar se občutka in obrabe tiče...

Ko bo čas za naslednjo Alfeto, bo pa 100% imela leder zice!! In to črne!
Odštevamo čas do nove alfe...
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Dravograd

Alfa Dog napisal/-a:Ko bo čas za naslednjo Alfeto, bo pa 100% imela leder zice!! In to črne!
Moja bo tut mela črn leder! Če ga pa slučajno nebo mela bom pa dal zice preoblečt v črn leder!
Da bom mafijc :lol:
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Dravograd

A mi lahk kdo pove kaj je to velur?
arctus
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Jst mam leder zice pa tud iskal sem avto s crnimi leder zici. Ne grem nikol nazaj na blago. Cistim pa priblizno na tri tedne s spreyjem za impregniranje, ker je treba leder vzdrzevat, da ne razpoka.
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

Deyann napisal/-a:A mi lahk kdo pove kaj je to velur?
mislim, da je velur t.i. rezani žamet....včasih so bila moderna oblačila iz velurja...pa tudi sedaj so spet.....ang=velvet, hr=baršun...
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Sem čisto "frišen" na forumu, se pa zadnji čas ogrevam, da bom kupu 147 JTD - črno 8).
In sem u dilemi: Leder da ali ne.
Osebno tudi meni izgledajo sedeži iz ledra 20x bolje kot navadni.
Za pozimi mi je čisto vseeno, če me bo tisto minuto zeblo v rit ali ne. Bolj me zanima, kako je dejansko poleti? A se na ledru full švica, al je kul?
Velik ljudi mi je že povedal, da poleti ni prijetno, ker "full švicaš".
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Inti napisal/-a:Sem čisto "frišen" na forumu, se pa zadnji čas ogrevam, da bom kupu 147 JTD - črno 8).
In sem u dilemi: Leder da ali ne.
Osebno tudi meni izgledajo sedeži iz ledra 20x bolje kot navadni.
Za pozimi mi je čisto vseeno, če me bo tisto minuto zeblo v rit ali ne. Bolj me zanima, kako je dejansko poleti? A se na ledru full švica, al je kul?
Velik ljudi mi je že povedal, da poleti ni prijetno, ker "full švicaš".
Lej to v večini govori folk k ledra nima...

Da se končno razjasnimo malo:

1. Če je zunaj 32-37 stopinj celzija in avto stoji 2 uri na soncu imaš v avtu minimalno 65 stopinj...

2. Leder gor ali dol js ne vem kdo je tak konj da se sploh useda v tak vroč avto pa če ma zice iz plastike al pa ledra

3. Pržgeš klimo za 3 min se avto shladi na lagodnih 30 stopinj tiste zračnike pa neglede na podlago usmeriš v sedeže

4. Če te je strah da boš pred bejbo zašvical, dont worry tut ona bo na usnjenem sedela kar pomen da bo tut ona mokra

5. Avto z ledrom ima pač višjo ceno, lepše izgleda... Lažje se vzdržuje.. Redki so taki, ki ga ne bi imeli ko jim ga ponudiš... Trenutno z glave se spomnem samo Uroša..

6. Kupi si takega ki ti bo všeč in ti bo lepo služil... Če bo super avto pa ima še leder toliko bolje, če je jajc pa ima leder naj te ne zavede... Saj ko se bo kaj zjahalo do konca ne boš mogel skočit na ledrast zic in odleteti bog ve kam :wink:

p.s. Dobrodošel na forumu :)
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

punkfan napisal/-a:....Mene pa zanima s cem in kako pogosto usnje vzdrzujete? Ker slisim, da vcasih malo pretiravam s ciscenjem...
Poskusi z Niveo, zadeve porabiš malo, zelo lepo diši avto prav tako je usnje tudi po veliko letih kot novo :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: LJ-koseze

z niveo sem si jaz bulerje mazal..... se vedno so kot novi:) pomoje je nivea kar dobra resitev... :D
Slika
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Kako pa negujete usnje na volanu?

Nivea rulz :?:

Drugače pa sem letos poleti v vročini vozil Mazdo RX8 z dvobarnim (rdeče črno)ledrom.
Ko sem se vsedel v avtom je blo, kot da bi me eden z vrelo vodo polil po hrbtu, tako je bilo vroče. Občutek je po 20s zginil in je blo ok.
Problem je bil samo ko sem šel ven z avta, ker sem mel hrbet in noge totalno prešvicane, skratka koža med vožnjo sploh ni dihala.
No me je pa potem veter hladil zunaj :lol:

Po moje je situacija taka da tekstilni sedeži švic posrkajo, leder pa ne, zato ga vpije obleka.

Obleko lahko opereš in leder obrišeš, pri tekstilu pa...
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: LJ-koseze

Bearex napisal/-a:

Po moje je situacija taka da tekstilni sedeži švic posrkajo, leder pa ne, zato ga vpije obleka.

=D> =D> =D> leder rules!!! tekstil pa smrdi!
Slika
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

patrulja napisal/-a:
Bearex napisal/-a:

=D> =D> =D> leder rules!!! tekstil pa smrdi!
kemično čiščenje rulz =D> :lol: :mrgreen:

pa je bila mazda rx-8 ohlajena preden si se odpeljal?
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Ma kaki ohlajena, na soncu je bla 3 ure, pol so mi pa dal kjuče pa sem mogu peljat (ohcet) #-o
arctus
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

usnje pr alfi ma drobnje luknjice ki vsrkavajo svic ce se ne motim. sicer pa jst nikol ne svicam na usnju - sej avto shladis lepo s klimo, res pa je, da je na zacetku ko se vsedes na segreto usnje mal vroc obcutek k hitro mine. pozimi pa ni panike, se hitro vse stabilizira.

z niveo mazete usnje? morm probat, ceprav prisegam na impregnacijsko mleko in maziva k so narejena posebi za to

lp,
arc
Odgovori
  • Informacija