poraba?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
davee
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Mislim, da ste fantje in punce, ki vam avtomobili veliko popijejo spustili eno pomembno informacijo. Avto ne deluje v binarnem sistemu, kot računalnik, ampak imaš med nulo in enko hod stopalke za gas. Temu primerna je tudi poraba. Noret in se zeloooooooooooo hitro vozit z avtom ni le polni pospešek in pojemek, ampak hitra vožnja skozi ovinke, med ovirami, prometom in predvidevanje situacij. Predvsem slednje pripomore k enakomernejši vožnji in manjši porabi bencina, kljub ekstremnim hitrostim. Pa ful gas je (razen za drag in končno hotrost) popolnoma nepotreben, ker avto zaradi tega nima občutno večjih pospeškov, kot pri 3/4 recimo. Zdaj se pa nehajte pregovarjat in lepo glavo na, noge pa za vrat in srečno vožnjo. :wink:
let me fly
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

Opankar: nared še kakšen tank hitro, da vidmo.

davee: sej to je vse res, ampak vseeno, ob eni povprečni vožnji ne more 1.8 motor žret 13+ litra?!?!%$$!%&%&$/
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

veloce napisal/-a:Si pa optimist, če misliš, da se bo to zgodilo. Edino, kar bo, bo to, da ti bo avto lepše vleku, če je bencin več oktanski. Zato smo nekateri tankali včasih avte v Italiji.
Zakaj nč ne bereš, ampak samo nabijaš. Prebrau sem da so nekateri z enakooktanskim bencinom druge naftne družbe naredil različno število kilometrov. Zato pričakujem podoben rezultat. Itak pa že kar nekaj časa ne tankam 95 oktanskega bencina, ampak samo 98. Nisem pa še nikol tanku na Agipu. Kapiš?
Zadnjič spremenil opankar, dne Če Apr 29, 2004 3:07 am, skupaj popravljeno 1 krat.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

davee napisal/-a:Mislim, da ste fantje in punce, ki vam avtomobili veliko popijejo spustili eno pomembno informacijo. Avto ne deluje v binarnem sistemu, kot računalnik, ampak imaš med nulo in enko hod stopalke za gas. Temu primerna je tudi poraba. Noret in se zeloooooooooooo hitro vozit z avtom ni le polni pospešek in pojemek, ampak hitra vožnja skozi ovinke, med ovirami, prometom in predvidevanje situacij. Predvsem slednje pripomore k enakomernejši vožnji in manjši porabi bencina, kljub ekstremnim hitrostim. Pa ful gas je (razen za drag in končno hotrost) popolnoma nepotreben, ker avto zaradi tega nima občutno večjih pospeškov, kot pri 3/4 recimo. Zdaj se pa nehajte pregovarjat in lepo glavo na, noge pa za vrat in srečno vožnjo. :wink:
Sej lih v tem je fora, da ga nism tišu, je pa res da je 95% mestne vožnje, eventuelno zelo kratke relacije. Po mestu ga furam tko ,da šaltam med 2,500 - 3,000 obrati. Kakšna bi bla šele poraba če bi ga dragu z vsakega semaforja??? Manjša verjetno ne.
Pa kokr so drugi pisali, pelem v porabi scat skor vse, to mi pa ni všeč. [-X

Mogoče še kakšen vpliv razen sfukane lambde in "težke noge"?
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

MITT napisal/-a:Opankar: nared še kakšen tank hitro, da vidmo.

davee: sej to je vse res, ampak vseeno, ob eni povprečni vožnji ne more 1.8 motor žret 13+ litra?!?!%$$!%&%&$/
Ja upam da bom meu še dons zrihtane dihtnge na kolektorju, pol pa še en tank spraznem pa vidm kaj bo. Ker 13 l je res mau huda, denarnica me ne tišči :wink: . :)
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

opankar napisal/-a:
davee napisal/-a:Mislim, da ste fantje in punce, ki vam avtomobili veliko popijejo spustili eno pomembno informacijo. Avto ne deluje v binarnem sistemu, kot računalnik, ampak imaš med nulo in enko hod stopalke za gas. Temu primerna je tudi poraba. Noret in se zeloooooooooooo hitro vozit z avtom ni le polni pospešek in pojemek, ampak hitra vožnja skozi ovinke, med ovirami, prometom in predvidevanje situacij. Predvsem slednje pripomore k enakomernejši vožnji in manjši porabi bencina, kljub ekstremnim hitrostim. Pa ful gas je (razen za drag in končno hotrost) popolnoma nepotreben, ker avto zaradi tega nima občutno večjih pospeškov, kot pri 3/4 recimo. Zdaj se pa nehajte pregovarjat in lepo glavo na, noge pa za vrat in srečno vožnjo. :wink:
Sej lih v tem je fora, da ga nism tišu, je pa res da je 95% mestne vožnje, eventuelno zelo kratke relacije. Po mestu ga furam tko ,da šaltam med 2,500 - 3,000 obrati. Kakšna bi bla šele poraba če bi ga dragu z vsakega semaforja??? Manjša verjetno ne.
Pa kokr so drugi pisali, pelem v porabi scat skor vse, to mi pa ni všeč. [-X

Mogoče še kakšen vpliv razen sfukane lambde in "težke noge"?
tole je pa res huda poraba. jest ga tudi po mestu dosti tiščim pa speljujem na polno pa mi še nikol ni popil čez 11 litrov (povprečje na poln tank).
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

težek avto je
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Ocetu porabi 155-ka 1.8T.S 8l relacija, pa okoli 10 l mestna voznja. Brez klime pa 9l :wink: . Opankar, nekaj je sigurno narobe :?
Slika
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za kratke relacije ( do 7km ), mestno vožnjo in težak avto se mi 13l ne zdi pretirano veliko.
Vsekakor pa daj pregledati motor.
Čist tko BTW katero olje pa imaš.

LP Joseph
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Fuckan 33 1,5 TI ...hehehe zak lepo morno okoli 10L če voziš do 3200 :lol: pol če greš do 4500 11L :| . Od 950 do MAX :x 7200...em...nazadnje preverjeno je tam okoli 12+3 (se lepš vidi 12+3 kot pa 15 :D ) Samo hteli smo alfe pa navor, konje pa hiter avto...hja zastonj to nena gre...ne??? čeprav je za kake 3 litre povprečna poraba alf prevelika. Kaj rečete na to ha...nena Alfe enostavno več pijejo kot drugi avti? :-k ::
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

Josephe napisal/-a:Za kratke relacije ( do 7km ), mestno vožnjo in težak avto se mi 13l ne zdi pretirano veliko.
Vsekakor pa daj pregledati motor.
Čist tko BTW katero olje pa imaš.

LP Joseph

Ma dej nabijat, kakšen težak avto?!?!? Avto ima SAMO 1.3 Tone (kjer nov avto srednjega razreda ima manj?), to mora žret max. do 10. Za Nissana 300 ZX 3.0 Biturbo in 400KM, ki poganja več kot 1.6 Tone pa je poraba 13l normalna.

Opankar, sej po 1. maju bomo brez kakšnih zapletov krivili v 'talijo po dele, bomo pa še eno lamndo prpeljali. :)
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

MITT sm napisal se mi zdi ( moje mnenje ).

Kolk pol mislš da bi mogla žret moja 33 1.7 i.e., pri mestni vožnji???

Pri mestni vožnji žge rover 1.4 13l, moja alfa isto, pony 1.3 17l ( samo primerki katere sm jst vozi in so 100 % resnični podatki ).( AUDI A8 4.2 pa sploh ne gre pod 15l, po mestu pa gre 25l. )

Tko da SAMO pri mestni vožnji in pri hladnem motorji SE MI ne zdi ta poraba pretirana.
Kar pa se tiče japonskih avto pa imajo itak neko svetnovno tehnologijo, saj vidiš da uni maji žre na blokadi na dirkališču 7,5l. ( pri tem se sprašujem zakaj mora honda pri F1 sploh še v box po gorivo ).

LP Joseph
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Opankar, jaz zate itak skoz neki nabijam, pa še kdo drug verjetno. Hočem pa ti ubiti v glavo, da dokler ne boš začel delati relacijskih voženj, se ti pri porabi ne bo spremenilo nič. Če hočeš, da ti pri mestni vožnji pije manj, boš moral voziti kot po jajcih. Pa brez zamere.
Slika
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

veloce napisal/-a:Opankar, jaz zate itak skoz neki nabijam, pa še kdo drug verjetno. Hočem pa ti ubiti v glavo, da dokler ne boš začel delati relacijskih voženj, se ti pri porabi ne bo spremenilo nič. Če hočeš, da ti pri mestni vožnji pije manj, boš moral voziti kot po jajcih. Pa brez zamere.
Veloce, prestavljanje med 2500-300 obr je cisto normalno, zato mu ne sme piti 13l
Slika
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Glej, pri mestni vožnji in predvsem mrzlem motorju, ki se pri par kilometrih nikakor ne more segreti, je to normalno. Meni je Xsara HDI mrzla pila 9 litrov pri mestni vožnji. No, sej hotu sem rečt, da z menjavo bencina ne bo dosegu nič konkretnega. Pol pa, če slučajno nimam prov, pa zgleda, da mu je res kakšna sonda šla.
Slika
Odgovori
  • Informacija