Pri moji 150 ks jtd 2.4 se mi je pojavilo sledeče:
Kar naenkrat se je pojavilo nekakšno tiktakanje (podobno kot pri tempirani bombi) , ki se je močno slišalo v kabini ob prižganem motorju in tudi ob samo vključenem kontaktu. Ugotovil sem, da je izvor pod zaščitno plastiko pred vetrobransko šipo, kjer so montirani filtri zračenja kabine. Ko sem parkrat močno udaril po omenjeni zaščiti je zvok čudežno ponehal in se zaenkrat ni ponovno pojavil??? Se komu sanja kaj bi to lahko bilo?
Drug simptom pa je glasen zvok podoben močnemu pihanju (ne piskanju ampak kot da bi z velikim pritiskom nekje uhajal zrak), ki se ob povečanih obratih (nad 2000 rpm) pojavi na levi strani motorja, gledano iz kabine. Avto sicer normalno pospešuje in ni opaziti nobene izgube moči ali kaj podobnega. Kakšna ideja, kaj bi to bilo?
Alfaman69 napisal/-a:Pri moji 150 ks jtd 2.4 se mi je pojavilo sledeče:
Kar naenkrat se je pojavilo nekakšno tiktakanje (podobno kot pri tempirani bombi) , ki se je močno slišalo v kabini ob prižganem motorju in tudi ob samo vključenem kontaktu. Ugotovil sem, da je izvor pod zaščitno plastiko pred vetrobransko šipo, kjer so montirani filtri zračenja kabine. Ko sem parkrat močno udaril po omenjeni zaščiti je zvok čudežno ponehal in se zaenkrat ni ponovno pojavil??? Se komu sanja kaj bi to lahko bilo?
Drug simptom pa je glasen zvok podoben močnemu pihanju (ne piskanju ampak kot da bi z velikim pritiskom nekje uhajal zrak), ki se ob povečanih obratih (nad 2000 rpm) pojavi na levi strani motorja, gledano iz kabine. Avto sicer normalno pospešuje in ni opaziti nobene izgube moči ali kaj podobnega. Kakšna ideja, kaj bi to bilo?
Glede pihanja, imaš preluknjano cev, ki gre od turbine do IC, ali pa od IC na vsisni kolektor. Kar pogost pojav. Dokler je luknja majhna, se performanse ne poslabšajo pretirano, samo bol kadi!
Alfaman69 napisal/-a:Pri moji 150 ks jtd 2.4 se mi je pojavilo sledeče:
Ta Alfa ima filter zračenja v kabini nad sovoznikovimi nogami in ne več pri vetrobranu.
Hvala zgleda da bo to res to, ker so simptomi popolnoma enaki le moči zaenkrat še ne zgublja. Kje točno pa je ta cev, a je možno priti do nje z zgornje strani motorja....
Pri meni je bil krivec za ssssiiiikaanjee ta gumijasta črna cev (glej št. 7), nahaja se pa levo čisto spodi (gledano od znotraj avta, nemoreš falit). Dolga je cca 50cm.. Stane pa okoli 60-70eur na uradnem servisu.
Si prepričan ? To je cev, ki gre iz turbine na intercooler in je posebno ojačana zaradi pritiska. Stala naj bi 120 evrov. Tista iz intercoolerja na sesalni kolektor pa je cenejša in je prikazana na sliki zgoraj.
aja pa mislm da je blo s popustom ja. čist sm pozabu sory, originalna cena po eperu je "Price including taxes: 80,17 EUR " Tko da okol 90 eur bi mogla bit.
Na mojo žalost je ona zgornja cev cela, tako da mora biti kriva številka 7, do nje pa na moreš drugače kot da avto dvigneš in odstraniš zaščito motorja, pa smo spet pri mehaniku....
Če je mehanik car, in redno hodiš k njemu se zna zgoditi da ti ne bo nič računal. Meni ni nič računal, razen 2eh novih objemk, ki jih rabiš za pričvrstitev nove cevi..