Ali kdo pozna ta avto ... 3

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Romeo Alfetti
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice
Kontakt:

:lol: :lol:
boxer power
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

129ps napisal/-a:Očitno zdajšnji lastnik 145 Qv ni ravno najbolj zadovoljen z avtom,ker jo kar vztrajno prodaja in tudi cena se lepo niža

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1970048

Tole alfico sem imel leta 2002 in jo takrat prodal z 61000 km
Niti ni, da ne bi bil zadovoljen... Avto je čist fajn.. ampak o tem je že bila debata... pač rad vozim vsake toliko kaj drugega, na drugačen način... :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Dravograd

11.3.2008 17:27:18 Dejan deyann: izpod 6000 je ne dam
11.3.2008 17:27:28 Dejan deyann: jo dam raje tebi zastonj čez 3leta
Pepsi pepsi razočaral si me :lol:

Ok nebomo odpirali spet stare teme ane? Avto je njegov in ga lahk da tut za 100€ če hoče ane?

:mrgreen:
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Deyann napisal/-a:
11.3.2008 17:27:18 Dejan deyann: izpod 6000 je ne dam
11.3.2008 17:27:28 Dejan deyann: jo dam raje tebi zastonj čez 3leta
Pepsi pepsi razočaral si me :lol:

Ok nebomo odpirali spet stare teme ane? Avto je njegov in ga lahk da tut za 100€ če hoče ane?

:mrgreen:
Kdo je rekel , da jo bom pa dal za manj :wink: Pač me zanima do kje je treba spustit, da pride do nekega malo večjega interesa :wink:

In v končni fazi , če jo dam za 100eur, ali pa za 10.000 eur je moja stvar :wink: :mrgreen:

Ko bo pa folk iz foruma dajal keš za moje avte, pa bodo lahko tudi cene določali :roll:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

ampaj prva fotka je pa NORA =D> =D>
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Si je že kdo ogledal tole alfico?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1962669#
oziroma - ima kdo kakšne izkušnje s tem domžalskim prodajalcem?
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Scremer napisal/-a:Fantje ali je mogoče kdo z dolenjskega konca in ima kaj časa? V Novem Mestu se namreč nahaja ta alfa http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1968354 in če se kdo slučajno vozi mimo, ter bi se bil pripravljen ustaviti in vrečtl uč nanjo bi mu bil zelo hvaležen. Zanima me predvsem kolko stvari je zjebanih, ali sploh dela, v kakšnem stanju je lak (tako na uč),... Tolko da lahko na prvi uč ocenim kolko minimalno bi moral še vložit nanjo.

lp
Evo, sem ga klical, sva zmenjena za popoldan. Bo šel še Alchi z mano, več glav več vidi :)

Ti poročava pol, kaj sva odkrila...
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Evo, sva nazaj iz ogleda. Takole:

Zunanjost: Potrebna dobrega poliranja, ker je barva vsa zbledela, pa polna malih prask. Spredaj je bila prej udarjena, ker pokrov motorja malo čudno stoji, pa spr. odbijač je ves pojahan. Barva na njem je čisto popokana, pa notranji koloteki so polomljeni.

Notranjost: Zici naj bi bili bež barve, a so res grozno umazani, brez globinskega čiščenja ne bo šlo. Še nekaj je, kar me je zmotilo: obloge po vratih in pod sredinsko konzolo, ter naslon za roko so v usnju, medtem ko so zici iz tkanine. To ne vem, če je normalno, ker na 156ki ni.
El. nastavljivost zicev dela, prav tako gretje in pomik stekel, le stikalo na sovoznikovi strani je hin. Pa pokrov naslona za roke je odlomljen in je samo nataknjen gor.
Ročna je zabetonirana, se sploh ne da premaknit, baje da zato, ker je nihče ni uporabljal, ker je avto avtomatik :roll:

Klima ne dela, tudi na ICS-u napiše AirCon failure, contact dealer. Tempomata NI, ročke za smernike se ne vračajo v položaj - standard ;)

Podvozje: Spredaj je nenormalno spuščena, tko da sem podrgnil po tleh tam, kjer s svojo 156ko nisem, pa je tudi -3 cm. Zadaj je normalno visoka.
Fedri so črni, ni videti, da nebi bili original. Spredaj so stabilizatorji hin, drugače se lepo pelje. Bremze so v redu, nisem pa pogledal stanje ploščic. Ima neke čungalunga zimske gume, ki pa imajo še dosti profila.

Motor: Malo masten pri dihtungi glave, zdi se mi, da pušča nekje pri izpušnem kolektorju. Zadnji lonec je tudi kar glasen, mogoče preveč. Kar se pa performans tiče - sicer še nisem nikoli vozil Alfinega V6, samo meni se zdi da ne gre tko, kot bi moralo. Sploh pri 4000 obratov je neka čudna luknja, tam avto kar umre, v hrib sploh ne more čez to mejo. Super vleče šele nad 5000 rpm, tam se ji pa kar malo zmeša, samo prej je res mrtva. Avtomatika dobro dela, mogoče malo počasi, samo moral bi se tega navadit.

Zadnji servis je bil narejen maja lani, kar seveda nisem mogel preverit, ker nima nobenih računov. Servisno kao ima, samo je prazna.

Ceno bi še malo spustil. Ne vem, na sploh je avto še vedno kar lep, samo rabil bi kar nekaj še vložit, da bi bila taka, kot se šika.

Verjetno sem še kaj pozabil, kar vprašaj, če te še kaj zanima...
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
FuManchu
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

To da so obloge na vratih usnjene je normalno, tudi če so sedeži iz blaga. Glede luknje pri 4000 rpm, najverjetneje je hin lmm (merilec pretoka zraka). Da so na avtu s 190 konji čungalunga gume pove nekaj o prejšnjem lastniku. Čudno se mi zdi glede ročne, saj je na slikah zategnjena. Po opisanem svetujem vsem potencialnim kupcem da se ji na daleč izognejo.
Pepo
Alfa Member
Alfa Member

Vucko, Aichi, well done! =D> Res, natančen in dober pregled. Morda male pripombe: tudi, če so obloge vrat in srednje konzole ter naslonjalo usnjeno, ni nič narobe, če so sedeži iz tekstila. Tekstilnih oblog v teh avtih sploh ni. Ročna zabetonirana? Hm, to da je avto avtomatik, ni noben argument. Popravilo klime bo drago kot hudič. . Najbolj sumljiv se zdi pravzaprav čuden tek motorja - mora lambda? Cena, se mi zdi, je bila ugodna, a bo za klimo in lambdo (in še kakšne malenkosti) treba dati kakih 1000 EUR, kar za tak avto niti ni tako hudo

Kako, da avta ni več a netu?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

No ja saj je moja tudi imela odlomljen en nosilec od pokrova za nalon roke - inox ploščica in nekaj vijakov, pa je bilo urejeno. Ročna rabi nove zajle (verjetno zarjavele pri zadnjih čeljustih - običajno). Pa hin MAF.
Prednji fedri so pa lahko polomljeni ali pa res od drugega avta, če je bila hudo zbita.
Tisto z ICS-om je pa veliko možnosti: fuč ventilator, klima za nafilat, fuč računalnik od klime, ...

Se pravi rabi še ene toliko vložka za kolikor se prodaja ...
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Pepo
Alfa Member
Alfa Member

Fu Manchu, za 5 minut si me prehitel, ko sem jaz pisal, si ti že lepil. Sicer pa identične pripombe, samo da si ti na koncu zelo skeptičen. Morda imaš prav. Sicer se pa lastniki 166 očitno kar poznamo na svoje zverine, če smo si tako edini. :lol:
Uporabniški avatar
Modena
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lj

Fantje prihajam nazaj med Alfiste :-) no ja sej 155 ka je bla ves ta čas v garaži, sam ne dela :(

me pa tile dve mikata, sicer se ne morem čist odločit pa me zanima če je šel že kdo pogledat, pa kakšne izkušnje s prodajalcem.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1891174

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1891249

hvala, lp. modena
Zadnjič spremenil Modena, dne Ne Mar 30, 2008 8:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Si pozabil na linke????

Pa dobrodošel nazaj! =D> =D> =D>

Jaz se tudi trudim pa ne gre... :cry:
Uporabniški avatar
Modena
Alfa Member