dam kontakt se prižgejo lučke, lučka za airbag ugasne , tista zraven( ki je kot nek vbrizg ali nekaj takega) pa ne! hočem vžgat pa ne kresne, obrača, obrača... včasih že malo kukr da bo ampak ne. in sploh noče vžgati.
kodo kluča ti pomoje ne prepozna, probi z drugim klučom al pa uno plastiko okol volana mau razdri pa kabl od antene katera je okol klučavnce mau premiki maš mogoče slb stik(sled mu not pod armaturko)... LP
Če je oblika ključa, potem je zgoraj napisano.
Če je pa šoba, ki nekaj šprica, je pa priklop na tester.
Čeprav bi skorajda rekel, da je kak senzor položaja ali glavne gredi ali odmične. Lahko je pa tudi samo kje slab kontakt.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Pred akumulatorjem, pod pokrovckom imas verjetno štiri releje. trije so enaki, cetrti je vecji.
poberi vse releje ven in dobro ocisti kontakte.
zatem pa poglej podnozja relejev in zice ki peljejo na njih. Pri neki 155 je en konektor oksidiral do te mere da je razpadel in stika seveda ni bilo.
Ocisti tudi podnozja relejev. Odklopi akumulator in jih pospricaj s cistilom in speri z vodo.
dobro jih je tudi spihati z zrakom.
glede na to da kreše, vžge pa ne, je seveda lahko nekaj narobe z injektorji, mogoče tudi bencin pumpa ampak ne vem, ali za pokvarjeno črpalko za bencin sveti lučka z motor... lako pa tudi kakšni senzorji ali pa cpu...
imam isti problem alfa ne vžge gre pa za 1.3 boxer
vergla normalno. pogledau sem releje v motornem prostoru jih zamenjau in je isto
bencinske pumpe ne slišim prej pa sem jo zmerja slišau ko sem dau kontakt
kaj mislite da je lahko pupma šla ??kje pa ima sploh pumpo za bencin ??
pomeri ce ti sploh elektrika pride do pumpe, da ne bos zastonj menjal
sepravi zadaj probaj s problampo na konektorju, ko das kontakt, mora lucka na problampi zagoret in ugasnit-ce to naredi, je pumpa zanic, lahko pa da se je staknil kabeljcevelj na pumpi
da jo vn uzames, moras snet vse konektorja(2 sta se mi zdi) in p a vse cevi , nato odsraufas pokrov, in pumpo komplet ven potegnes
Tud moja QV-jka pred časom ni vžgala,problem je bil pa ta da je bila luknja v cevki na bencinski pumpi in zato ni imela dosti pritiska ker je bencin skozi lukno zmetalo nazaj v rezervar namesto da bi ga pahnilo naprej proti motorju
ocitno je to neka napaka na qvjkah, namrec tudi meni par dni nazaj ni vzgala, simptomi pa povsem enaki (lucka za vbrizg). nato sem sel malo premikat tiste releje pri akumulatorju, se parkrat probal in koncno je vzgala.. od takrat pa spet normalno vziga. weird..
meni se je to z releji zgodilo samo enkrat. ko sem delal generalno, sem sestavil nazaj in pac ni imelo stika.
Nekaj let so bili kontakti nedotaknjeni, nato pa sem jih dal nazaj noter in ni imelo stika. nekaj normalnega pac.
edino kar bi v tem primeru lahko steli pod "serijsko greško" je mesto kjer se nahajajo releji, ker je prevec izpostavljeno.
Tud pri meni je bila problematika z releji... Je pa res da ko sva jih z Davidom(Zega) na servisu jemala ven, so bili takšni da ni bilo za nikamor... Kot bi jih zabrisal v ogenj za pet minut
It doesn't matter what you drive, but how you drive it