ALfa 166 2.0 V6 TB

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Ista barva kot moja in ista notranjost kot moja, pa še obe mata turbino - edina razlika je ta, da moja kadi črno za sabo :mrgreen: pa da ne "leti" tako kot tvoja! No ja vsaj poraba je manjša! :lol:
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Lepa mašina, saj kako mi pa nebi bila všeč, če sem pa "tesno" sodeloval pri naročilu! Lepo jo čuvaj. =D>
Kaj čem, priznam, sem se kar malo raznežil, ko sem jo ponovno videl.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

BRLE napisal/-a:Ista barva kot moja in ista notranjost kot moja, pa še obe mata turbino - edina razlika je ta, da moja kadi črno za sabo :mrgreen: pa da ne "leti" tako kot tvoja! No ja vsaj poraba je manjša! :lol:
Barva je pa "blu Ontario", torej modra, z sivimi "kristali", verjetno zelo malo takih.....

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

zelo lepa primerjava in ppa zelo lep avto! =D>
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
zzigon
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: celje

hvala vsem za dobre želje!

:)

sem kr presenečen, da se je tolikim dalo prebrati moje pisanje (ki vem, da je zelo dolgo, ampak sem se moral prav prisiliti, da nisem napisal še 2x toliko) :D

zgolj kot informacija: poraba zadnjega kesla plina je bla 12.8l/100km...večinoma umirjene, relacijske vožnje. Bi šlo še malo nižje, če bi želel, ampak zakaj potem imeti 200+ konjev pod havbo :mrgreen:

preračunano torej ekvivalent manj kot 8l/100km benzina (ni za dol past, ni pa slabo) ;)

"blu Ontario" to si moram pa zapomnit hehe

ja, pod 2500 vrtljaji je kr mrtev. Že pri speljevanju, če želiš biti hiter, moraš malo nabiti gas, da se premakneš...a ni frke, vsega se da navaditi.

pol je pa res prijetna za vozit, ta turbo motor mi je všeč ravno zato, ker ga čutiš pri pospeševanju...čeprav še vedno niti približno dovolj, glede na to, kako hitro pospešuje (torej nimaš občutka, da zadeva res tako vleče, kakor se potem izkažena števcu).

tudi lege se bom počasi navadil (nekaj let sem imel samo RWD, ki je zame res superioren), "malce lift off-a", ali pa dotik bremze pred ovinkom in niti sledu ni več o podkrmarjenju - pohvalno!

za drift si bo pa treba itak omisliti kak drug voz (manjši, RWD, s špero in obilico neuničljivih konjev)..takih limuzin je prav škoda za takšno početje! (nanaša se na mojo vožnjo prejšnje bavarske 5ice)

Tudi jst upam, da mi ne bo kaj dosti nagajala, zadnje čase sem bil res vajen popolne zanesljivosti in to pri avtu z 280kkm+ na števcu!
Bom doživel kr kakšen šok, če bo kaj crknalo hehe :P

uživajte!
lp
ž
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:Lep avto in lep opis.

Le kot opomba, ledveni del se nastavlja električno z pomikanjem gumba za naslonjalo v vertikalni smeri gor in dol.
to sm ga tut jst hotu popravt :oops:
zzigon
Alfa Junior
Alfa Junior

hm...pa sem danes probal in ni šlo...se bom še malo pohecal (ledveni del...)
lp
Thrivial
Alfist
Alfist

zzigon napisal/-a: zgolj kot informacija: poraba zadnjega kesla plina je bla 12.8l/100km...večinoma umirjene, relacijske vožnje. Bi šlo še malo nižje, če bi želel, ampak zakaj potem imeti 200+ konjev pod havbo :mrgreen:
Meni se pa zdi to izvrstna poraba. Meni 145 konjev popije 9,5l, tako da se mi zdi 8l za 200 KS in tezji avto odlicno. :)

lp
zzigon
Alfa Junior
Alfa Junior

še malo novih slikic 8)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

In zadeva je še vedno naprodaj, če kdo išče kaj podobnega :wink:

lp
ž
zzigon
Alfa Junior
Alfa Junior

Avto je dobil novega lastnika in upam, da mu bo služil vsaj tako dobro kakor je meni :wink:

lp
ž
Uporabniški avatar
16
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Lep pozdrav!

Ta novi lastnik te alfe sem ze kaka 2-3 mesce jaz.

Ime mi je Matjaz, 25 let, Maribor. :) Lastim si se en avto, Audi A4 1.8T morda ga je kdo videl, mat crn, MB PIMPED)

Kaj naj recem, zaenkrat sem zadovoljen z avtomobilom, se vedno je v istem stanju kot je na zgornjih slikicah :) Zamenjat bo potrebno roke ali koncnike, saj mi na obeh straneh dela tk-tk-tk ko ovinkam. Prav tako je odpadel dotrajani katalizator (vsaj zdi se mi), zato ima Alfica zdaj zvok kot kak V8 stroj :) Bomo popravli, ko bo cas. Razmisljam da bi dal kar celoten nov izpusni sistem :) Je pa ta zvok odlicna uspavanka za mojega sinkota Maia :)

Edina predelava, ki jo nameravam narediti, je pa tudi nuja, ce se mene kaj vprasa je montaza (original) xenonskih luci, saj jih zdaj ni, voznja ponoci pa zna biti rahlo nelagodna, saj so na teh avtomobilih ene najslabsih luci kar sem jih kdaj videl.

Avto ima trenutno 178.000 prevozenih kilometrov, in daj bog da jih prevozi se vsaj enkrat toliko :)

Lep pozdrav!

M
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

čestitam za nakup, jaz sem dal notri xenon kit in uredu sveti...
Uporabniški avatar
16
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Morda nasvet kateri xenon kit kupiti ?

Kateri tip xenona sploh pase noter, H7 ?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Najcenejšega, pa fino je, če ima garancijo.
Drugače pa H7 4300K.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
zzigon
Alfa Junior
Alfa Junior

oj,

lepo da si se javil na forumu.

ksenon pa ni slaba ideja, kolk pa zadeva kaj stane? sicer pa baje pomaga tudi obnovitev parabol oz. menjava luči za nove (čeprav ne xsenon)...jst sem takrat na avto.netu gledal neoriginalne nove luči za cca 100€ komad (silux ali silco,... neki tazga vglavnem). :P

a4ko si pa obdržal? kako fotko bi lahko prilimal, da vidim to tvojo mrcino ;)

za katalizator pa le preveri, če ni slučajno samo kak lonec kje dobil luknjo (boš prišpraral kar nekaj denarja) :)

lp
ž
Odgovori
  • Informacija