stuntz napisal/-a:Ok prvič ti je odtrgalo jermen motor ni zaribal ampak si moral popraviti zgorni del. Ker so se batki srečali z ventili je prekinlo sloj olja na ležajih in če to ni bilo zamenjano RIBATO oljna pumpa ne odpove pri 100 k razen pri 2.0 turbo 16v motorjih lancia
Pač nardilo se ti je napaka ni tvoja razen če ti je bilo to povedano in si se sam odločil da ne zamenjaš. Izgovori na oljno pumpo so brez osnove! Je pa komot to preverit sname se oljna puma se jo da premerit tako kot piše v manualu če je v tolerancah pa ni "zluftana" nima kaj odpovedat ....
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me )
no po dolgem času se mal oglasim in prosim za en odgovor.
Avto je še vedno nevozen, tipi ki prodajajo motorje hočejo imet tud 1100 evrov????, zdej sm pa dobu enga od 156 2.0 ts 16v,. in me zanima če bo to šlo brez težau v mojo alfico al kaj?
Agregata pa ne morem videt ker je še vedno nekje v Italiji
Kaj pa če jo prodaš in nabaviš kakšno v6 ali jtd in ti za to ni treba več skrbet...cenovno si na istem ali boljsem...no odvisno koliko je tvoja vredna...ohranjenost pa to...
Prva težava pri omenjenem motorju.
Avto včasih izgubi moč in trese pri pospeševanju (poraba se dvigne za cca. 40% ). Ponavadi to povzroči kakšna večja luknja v cesti - pomeni, da vibracije povzročijo, da nekaj izgubi stik).
No danes, ko sem se vračal z morja mi je malo pred mejo začel motor hudo "svirat" in je trapal do Kozine, od tam naprej pa, kot da se ni zgodilo nič.
Sedaj sta dve možnosti.
- ali je 2.0TS zelo občutljiv na pranje motorja (glede na to, da je od prej omenjenega dejanja že pet dni se mi to zdi bolj malo možno)
- druga precej bolj verjetna. Govorim bolj iz pozavanja podobnih motrojev druge znamke in ne tega. Deluje, kot da bi senzor glavne gredi izgubljal stik, ali pa odhaja v večna lovšča. Motor mora skoraj 100% imeti tudi senzor sesalne gredi (zaradi variatorja faze nista glavna in odmična gred fiksno vezani) in ob nedelovanju senzorja glavne gredi položaj določi senzor odmične (v bistvo bi bilo to najbolj logično, ker se mi ob večji obremenitvi pri nižnjih obratih - ravno takrat, ko se fazi glavne in odmične sesalne gredi najbolj odmakneta - povzroča najbolj nemirno delovanje).
napako na "impulzgeberju" javi le kakšen hudo specializiran tester, ali bo šlo tudi na kakšni bolj univerzalni stvari.
Prosil bi kakšnega bolj tehnično podkovanega forumaša za kakšen predlog.
No na tester bom šel tako ali tako, samo fino bi bilo, da že v štartu vem, ali bomo lahko prebrali napako, na kakšni manj Alfa Romeo aparaturi.
Če se ti lučka za motroniko ni prižgala, potem boš dokaj težko odkril kaj se dogaja,.
Razen če ujameš trenutek in imaš tester priklopljen, pa pravega človeka zraven, ki je pripravljen malce pregledovat parametre.
PS
Ne morte verjet, kako sem zadovljen, da nisem kupil svoje prve izbire in se odločil za V6.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Ne po/sveti nobena lučka.
Sam sem potem poizkušal rekacije ob odklaplanju
- senzor odmične prvi konektor s sovoznikove strani - avto ugasne
- lambda - motor reagira, vendar ne crkne, po sekundi dveh se pobere na normalno delovanje
- naslednji proti vozniku/namam pojma za kaj je - ne šmirgla nič
- zadnji na voznikovi strani - avto ugasne kot odrezan
Potem sem ga telovadil pri konektorju za dolžino loput - avto deluje pri/od-klopljen. Šaril sem tudi pri "cinšpulah" in jih odklapljal nikoli ni bilo spremembe (vsaj omembe vredne ne). BTW zanimiv sistem vžiga, avto bi deloval relativno noramalno tudi ob delovanju le dveh "cinšpul".
No sedaj je, kot sem že delal, vse OK. Vendar bi rad vedel, kaj za vraga kolje ta motor. Sem vedel, da mi bo žal, da sem ga tako pohvalil.
Recimo na relaciji Kr- Poreč sem imel porabo 7.8l/100km z vožnjo omejitev do max. 15 nad, odzivnost je za 2.0 res izredno dobra, tudi zvočna kulica je pri polnem pospeševanju za R4 motor zelo lepa.
Tako da bi res zeloooo rad odstranil gizmota, ki mi je danes žrl živce ene pol ure.