ALU platišča - AR 159 / Brera / Spider

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: radovljica
Kontakt:

tudi meni se zdi to pravilno. enostavno ne moremo konkurirati nekomu ki dela za pest riža, nima urejenega zdravstvenega in socialnega zavarovanja. po drugi strani pa je družba znanja en velik lari fari kot pravi vrli mencinger =D>
Q-tronic
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Kaj pa ostale azijske države? Upam, da ne mislite, da se res čisto vse dela na Kitajskem...se bo pač selilo proizvodnjo k sosedom.
Taki kratkovidni ukrepi so po mojem mnenju slabi.
Je pa že skrajni čas, da se nekaj premakne na tem področju.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Če to velja za vso Azijo, se bo podražila tudi npr. vsa tehnična roba... :doubt:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Kaj pa je sedaj s slogani EU/prosti trgi/globalizem/...

Smo se tudi, kot del EU začeli zgledovati po YUG-i?

Vse skupaj je prekrasno.

Dokler smo imeli interes vse izdelovat nekje za pest riža in so potem trgovci pobrali smetano je bilo ql, sedaj ko pa posledično (vmes se je zgodila t.i. recesija) kupna moč v EU znižala se pa reagira takole.

Ma tamilski tigri naj čimprej zaključijo pobijanje na Šri Lanki, da se preselim nekam, kjer še živijo človeku prijazno življenje.
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: radovljica
Kontakt:

si pa za luno. tamilski tigri so že zdavnaj zgodovina. polovili so vse vodje razorožili vse formacije tako da je tam sedaj mir.

pa ni recesija kriva za spremembo stališč povprečnega človeka. gre za to da je stvar prišla tako daleč, da praktično ni več kaj za preseliti tam in da tudi družba znanja, ki so nam jo prodajali kot rezultat dokončne rešitve ne pali. proizvodnja - nekaj otipljivega kot rezultat procesa mora ostati v evropi - to so skeptiki že zdavnaj - ob začetku trenda selitve proizvodnje v nizkocenovne države govorili. kapiš?
Q-tronic
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Kaj vi eni resno mislite, da Evropa to dela za dobro povprečnega Evropejca? Dajte no. :doubt:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

159 2.4JTDM DPF Q-tronic napisal/-a:si pa za luno. tamilski tigri so že zdavnaj zgodovina. polovili so vse vodje razorožili vse formacije tako da je tam sedaj mir.

pa ni recesija kriva za spremembo stališč povprečnega človeka. gre za to da je stvar prišla tako daleč, da praktično ni več kaj za preseliti tam in da tudi družba znanja, ki so nam jo prodajali kot rezultat dokončne rešitve ne pali. proizvodnja - nekaj otipljivega kot rezultat procesa mora ostati v evropi - to so skeptiki že zdavnaj - ob začetku trenda selitve proizvodnje v nizkocenovne države govorili. kapiš?
Ravno jaz sem se od začetka trenda "rastejošopingcentri" in obratno sorazmernega trenda "zaprimofabrkekajbisamikajdalaličelahkokitajcizastonj" hudo kritičen, do tega in opozarjal do česa lahko vse skupaj pripelje (no na temo industrijske pridelave hrane se bo tudi še kaj zgodilo in sedaj bo počasi postalo biti farmer slabost in biti kmet prednost).

No, kje pa imamo sedaj zagovornike globalizma??

Seveda, oni so se nalezli €€€€€€ in so si pač vzeli "manjana" do naslednjega pumpanja ovčic.
ladislav
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lendava

imam nekoliko nenavadno vprašanje :)
Ali je šel kdo izmed vas pri AR 159 2.4 iz platišča 18'' na 17'' ? vem #-o

Kakšne so izkušnje? Ali je mogoče kdo zainteresiran za menjavo? :D (če ja..mi pišite na ZS)
Sam razmišljam, da bi zamenja, ker mi je vožnja neudobna. Nekoliko časa nazaj sem vozil isti model z 17'' in je vožnja dosti bolj umirjena oz. se ne čuti toliko vozišče... Prosim za nasvet 8)
Ali
Alfist
Alfist

jaz sem naredil ravno obratno :lol:
in ni mi žal.
sem pa 17" obdržal za zimske.
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
bikez
Alfa Junior
Alfa Junior

No zdej pa direkt vprašanje.
Ali pašejo ta platišča http://www.shrani.si/f/2E/iA/3M7HZWWj/tomason-tn1-1.jpg 17 ali 18 col direkt na 159 1.9 dizel?

Edit: Ugotovil na uradni strani, da TN1 ne pašejo, sam TN3 pa še to 16 #-o ?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če ne pašejo, kako so jih potem na sliki spravli na 159ko? :lol:

LP
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Uporabiti moraš vijake s pomično glavo in pa centrirni obroček mora biti pravi. 159 ima razmak med vijaki 5x110, dočim imajo TN1 platišča, katera bi ustrezala 159 5x112.
Zadnjič spremenil Foggy, dne Pe Sep 03, 2010 2:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
bikez
Alfa Junior
Alfa Junior

Creed napisal/-a:Če ne pašejo, kako so jih potem na sliki spravli na 159ko? :lol:

LP

No,no, ne se zdej ven metat. Jaz ne mislim nobene akrobacije izvajat, kot sem že bral tukaj (struženje, vrtanje), da bom nataknil platišča. Če ne pašejo direkt z normalnimi distančniki, potem zadeva odpade. Je zdej jasno :mrgreen:

P.S. mogoče je pa Photoshop :wink:

Torej, akrobacije odpadejo
Foggy napisal/-a:"]Uporabiti moraš vijake s pomično glavo in pa centrirni obroček mora biti pravi. 159 ima razmak med vijaki 5x110, dočim imajo TN1 platišča, katera bi ustrezala 159 5x112.
Hvala za informacijo. Vem, da teh platišč ne bo na mojem avtu.
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

No, jaz se ne bi izrazil ravno z "akrobacijami", kar se tiče priredbe platišča. Na 159-ko sva vsaj dva uporabnika namestila platišča dotične znamke, ki so že dlje časa in že kar lepo število prevoženih kilometrov nameščene na avto, tako da je zadeva preverjeno zanesljiva. So ti pa mojstri hitro podali še enostavnejše rešitve, katerih pa že apriori zavračaš. Žal za 159 ni ravno veliko platišč na izbiro - verjetno je zate še najboljša izbira TI platišča.
jany1
Alfa Junior
Alfa Junior

pozdravljeni naj me kdo popravi če se motim. Prihaja čas za zimske pnevmatike. Kupil bom 16 col felgne za alfo 159 lahko dam gor od opla oli od volvota samo da je 5x110 med vijaki??? Se motim ali je lahko dam gor katerekoli platišča???
Odgovori
  • Informacija