Tarox ali Brembo

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

Jaz bom imel v kratkem 330 x 32 x 44.8 mm sprednje in 276 x 10 x 45.7 mm zadnje na prodaj (original). Če koga zanima, PM !

Yagi-san
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

alfa.speed napisal/-a:danes zamenjal navadne zadnje ploscice na brembo sportnih diskih,ker so prevec cvilile,za ebc green stuff in je se hujse,cvilijo za pop... Ka je to normalno?
Še enkrat odmontiraj, dobro očisti in ploščice po robovih namaži s kupferjevo pasto....... star recept.... :D
Slika
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarješke Toplice

alfa.speed napisal/-a:danes zamenjal navadne zadnje ploscice na brembo sportnih diskih,ker so prevec cvilile,za ebc green stuff in je se hujse,cvilijo za pop... Ka je to normalno?
EBC ploščice imajo nek poseben tanek sloj (tak rdeč), za boljše "utekanje" (bedding in) ploščice. Tudi meni je grozno cvililo na začetku, ko se je pa ta sloj izrabil, cviljenja ni bilo več...

Tako da je to čisto normalno in bo izginilo samo od sebe, ne skrbi.
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Men pa EBC včasih malo zacvilijo, če zaviram z razgretimi zavorami. Če takrat pobremzam na easy, potem cvilijo, če pa na hard, potem pa ne. Tko da tud EBC cvilijo :)
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Meni v kombinaciji z Brembo Max niso. Cvilile so na začetku zadaj, kjer sem mel navadne Brembo diske.
Fun is not a straight line!
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Kakor pri komu, glede na moje izkušnje, EBC green stuff niso niti enkrat zacvililie....
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Moje tudi ne...
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Levo zimmermann desno original.... original AR plošcice so ferodojeve (lahko so tudi lucas).... zraven zimmermannov pride tudi Tuv oz ABE gutachten ce bi kdo imel kakšno željo it na LPP....... cena je podobna (original na AT, zimmermann na ebayu), originalne so pobarvane po robu in srednjem delu, zimmermannove so premazane z neko coat Z ki je ni treba odstranit z aktivnega dela (vsaj piše tako)........

Slika
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če hočete da vam diski ne bodo rjaveli jih nesite nekam kjer vam jih bodo rumeno cinkali. 10€ in je rešen problem...
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist
Kraj: Logatec

Če bi kdo kaj naročal od EBC, imam trenutno low-cost varianto glede poštnine ;) (kamion iz anglije).
lp
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

blazz napisal/-a:Če bi kdo kaj naročal od EBC, imam trenutno low-cost varianto glede poštnine ;) (kamion iz anglije).
lp
Jaz razmišljam o Green Stuff prednjih ploščicah, samo jih bom menjal komaj ko spustijo dušo diski (še cca 10k km). Verjetno pa ni škode tudi če stojijo nekaj časa? Koliko pa bi prišel ta hec pri tebi? :wink:
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist

Binji napisal/-a:
blazz napisal/-a:Če bi kdo kaj naročal od EBC, imam trenutno low-cost varianto glede poštnine ;) (kamion iz anglije).
lp
Jaz razmišljam o Green Stuff prednjih ploščicah, samo jih bom menjal komaj ko spustijo dušo diski (še cca 10k km). Verjetno pa ni škode tudi če stojijo nekaj časa? Koliko pa bi prišel ta hec pri tebi? :wink:
Točno sem vedu kaj bo. Včeraj je bilo še vse ok in super, danes je že No-Go. So ukinili fure v Anglijo, j***** jim m****.
Ampak ker smo iznajdljivi iščemo nove prevoznike med kolegi. Jebemti, če prpelemo heroin bomo pa tud ene fakin žlajfe, al kaj ? :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

blazz napisal/-a:Jebemti, če prpelemo heroin bomo pa tud ene fakin žlajfe, al kaj ? :wink: :wink: :wink:
WTF???? :roll:
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist

Creed napisal/-a:
blazz napisal/-a:Jebemti, če prpelemo heroin bomo pa tud ene fakin žlajfe, al kaj ? :wink: :wink: :wink:
WTF???? :roll:
Ma, HEC.
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

No jaz bom tudi moral menjati komplet diske.. prednje in zadnje. Tisti popust je morda še kaj aktualen? Razmišljam o kombinaciji Brembo Max in EBC Greenstuff.
Oziroma če ni tako hude razlike med kako drugo kombinacijo tudi o kaki cenejši. Nisem ravno zelo hud dirkač, morajo pa zavore prijeti, ko je treba.
Tisti performance brakes pa vidim, da imajo samo EBC diske? Kakšne so še varjante? Alfisti.net?
Kakšni pa so kaj ok zavorni kompleti, ki se ugodno dobijo v Sloveniji?
Imam pa drugače AR 156 l. 2002 2.4JTD 110kW.
Odgovori
  • Informacija