JTDm izgublja moč/ ne vleče - EGR, DPF, LMM/MAF, Injektorji?

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Res je... EGR ventil ima zelo pomembno funkcijo ob regeneraciji DPFja. Če EGR ne deluje pravilno se regeneracija sploh ne izvaja, ampak namesto tega samo še bolj zamaši DPF.
AlF*159*JTDmjet
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor

in kakšni so znaki oz kako veš da je egr ali pa dpf filter zabasan??
havana_club
Alfist
Alfist
Kraj: Primorska

Ker je govora o regeneraciji DPF si bom malo sposodil temo... a je določen kakšen interval kdaj se začne al je to random, ko se filter zabaše... namreč... kdaj se mi regeneracija začne dogajat na cca 1000 km.... občasno pa že na 300 km.... Moreš bit precej pozoren na trenutno porabo in zvok motorja da jo opaziš.... super bi blo recimo če bi se kakšna opozorilna lučka med regeneracijo prižgala, da pustiš avto takrat da dela in ga ne ugasneš....

LP David
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni!

Alfo nimam dolgo, ampak imam že kr nekaj problemov z njo... je pa 159 2.4 jtd l.06 prevoženih 165000 km.

V glavnem, avto mi slabo vžiga ko en čas stoji... ko ga zaštartam potrokira in sivo pokadi... če dodam malo gasa, je čez par sekund OK... če ne dam gasa vžge šele v tretje ali četrto štartanje...

potem nasljednji problem je, da s priključenim LMM je od nekje 1000 do 2000 obratov avto mrtev, nad 2000 se mu pa začne trgat... (poraba s priklopljenim LMM 8 litrov)

če izklopim LMM gre avto od 0 obratov pa do full obratov brez pojemanja moči, ampak še vedno avto slabo vžiga in ni tista taprava odzivnost... (avto ima z odklopljenim LMM porabo 14l)

kr je bilo na avtu ne dolgo nazaj kr nekaj stvari menjanih: EGR, LMM, obnovljeni INJEKTORJI, zamenjam ZOBATI JERMEN in še enkrat pregledano če je prav nastavljen... v glavnem tester ne pokaže nobene napake...

tko da koliko je vidit je nekaj z LMM narobe, čeprav je bil letos v avgustu nov namontiran na uradnem servisu... ko sem klical servis, trdijo da LMM ne more po dveh mesecih narobe delat, edino če smo ga sami kj skurili...

Kaj pravte, je možno da je LMM kriv ali kaj drugega... najbolj me jezi ta vžig in seveda potem če je LMM priključen ko nima prave moči od 1000 do 2000 obratov...

drugače pa avto ko je ogret gre zelo lepo (edin manjka mu moči med 1000 in 2000 obratov s priklopljenim LMM) in ga je pravi užitek vozit :)

prosim za vsak nasvet. LP
Zadnjič spremenil Energy, dne Pe Dec 17, 2010 6:02 pm, skupaj popravljeno 6 krat.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Dobrodošel!
Vse 200 KM alfe do 2000 obratov slabo vlečejo,pri tem je občutno boljša 210 KM ki ima veliko manjšo turbo luknjo in že nekje pri 1500 obratih konkretno vleče! Glede na ostalo kaj vse so ti menjali čudno da ti slabo vžiga,drugače pa je tuki kar nekaj fantov,ki se razumejo v delovanje motorjev,ampak ker si nov tuki gor en namig! TribesMan in še nekateri tuki bi ti znali kaj pametnega svetovat!

LP
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz bi najprej rekel da pregledat akomulator. Glede na to da je bilo veliko stvari menjanih. Pol lahko je pa tudi kaj z grelnimi sveckami ce avto tezko vziga.

LP
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mitoma: turbina pri 210 konjih ni manjša (če bi bila manjša bi imel avto samo več navora in moči v spodnjih obratih, a max. konji in avor bi bili nižji), gre za drugo bolj sofisticirano turbino. 210hp: Honeywell-Garrett GTB2056V, 200hp: Borg Warner 3K BV50.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lizard napisal/-a:mitoma: turbina pri 210 konjih ni manjša (če bi bila manjša bi imel avto samo več navora in moči v spodnjih obratih, a max. konji in avor bi bili nižji), gre za drugo bolj sofisticirano turbino. 210hp: Honeywell-Garrett GTB2056V, 200hp: Borg Warner 3K BV50.
Tudi manjša je. In drugačna. Vsaj tako mi je rekel mehanik pri Zegi in mi razložil, da se tudi zato lažje zavrti. Lahko se je pa motil :doubt:

Bi prej rekel, da so tisto razliko dobili kje drugje. Kakorkoli obrneš, max navor pri 210 KM je na 1500, pri 200 KM pa na 2000 obratov.
Uporabniški avatar
Drej
Alfa Member
Alfa Member

a je možno turbino zamenjati (200 -->210hp)?

lp,a
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Dejte se raje topica držati ker imam podoben problem pa me zanima kaj bi lahko bilo. :?
Slika
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

Alfa33 napisal/-a:Dejte se raje topica držati ker imam podoben problem pa me zanima kaj bi lahko bilo. :?
A imaš res čisto isti problem?

Sedaj sem tri ure bral po italijanskih forumih, vsi ki so imeli podobne težave, jim še pod garancijo niso znali zrihtati... in so nazadnje raje avto prodali...
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Lizard:napisal sem da ima 210 KM manjšo turbo luknjo,kot 200 KM ne pa manjšo turbino,čeprav sem tudi jazže slišal podobno kot je napisal slehernik-torej potegne iz nižjih vrtljajev kot 200 konjska in nasploh bolj zvezno vleče čez celotno območje vrtljajev!
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Energy napisal/-a:
Alfa33 napisal/-a:Dejte se raje topica držati ker imam podoben problem pa me zanima kaj bi lahko bilo. :?
A imaš res čisto isti problem?

Sedaj sem tri ure bral po italijanskih forumih, vsi ki so imeli podobne težave, jim še pod garancijo niso znali zrihtati... in so nazadnje raje avto prodali...
Podoben, vendar se najdem bolj v tej temi:

viewtopic.php?t=20902&start=0
Slika
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Tak kot so rekli, menjaj akomulator, mogoče je slab. Nimam 159, niti dizla, ima pa sodelavec 159 2.4 200km in je imel enak problem. Menjal je aku in zdaj je o.k., nevem pa kak se lahko komu zdi da avto ne vleče? Mogoče se meni zdi da je raketa ker mam pa 120km? V glavnem, avto konkretno potegne...
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

akumulator imam bolj nov, ampak ga bo probu za hec nafilat...

a staro olje pa filter oljni lahko vplivata na vžig...? kr bo treba čez 1000km naredit servis...
Odgovori
  • Informacija