Ne morem odpreti pokrov motorja

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Dux
Alfa Junior
Alfa Junior

Ojla,

Imam problem. Zgleda se je zajla snela/strgala in ne morem odpreti pokrov motorja iz kabine. Ima kdo kako idejo kako to naresti iz zunanje strani?
Avto je 156 sw l.2001

Hvala za pomoč!
Uporabniški avatar
medhotman
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: CE
Kontakt:

Nevem nisem še probal ampak mogoče bi ti uspelo če bi dal dol že sam kromiran srček spredaj in poskusil sežit notri do jezičeka ?

Lp
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

tema ima še celo indentičen naslov :P

viewtopic.php?t=24143&highlight=pokrov+motorja

ni za dotični avto, ampak dokler ni drugega odgovora morda pomaga
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Dux
Alfa Junior
Alfa Junior

Ahoj,

Zrihtal, je prišel še kolega, ki je mal mehankarja pa sva zrihtala in sicer tako, da sem jest vlekel zajlo od noter (rdečo ročko v kabini dol odšrafal) on pa je malo bolj na silo odpru havbo in je popustilo. Notri je bilo precej zarustano stanje (kar je tudi najbrž povzročilo problem), sem pošteno podmazal in sedaj dela... načeloma.... do naslednjega poskusa :s

metdhodman:Kromiran srček je na žalost prišraufan na havbo od znotraj in se ga nikakor ne da odšraufat iz zunanje strani sneti (oz zelo zelo težko, sprobaval verjemi) ne da bi ga odlomil (vsaj jaz nisem opazil kake druge variante).

turko: preden sem povprašal za nasvet tu, sem prej prebrskal po forumu in naletel na isto temo, problem je ker se meni havba ni odprla na nobeni strani in je tudi nisem mogel premikat levo desno. Pa še v drugem forumu je odprta zadeva, tako da sem se odločil povprašati v forumu ki je namenjem mojemu avtu (red mora bit a,ne ;) )

Hvala vseeno obema za trud, sem se bolj bal, da bom naletel na kake bolj sarkastične odgovore (kot se rado zgodi na forumih). Pa vidim da ste kar prijazni in radi pomagate tuki gor. Zato sem tudi sam malo bolj na grobo opisal rešitev, če se bo za mano našla še kaka zgubljena duša z istim problemom.

Hvala še enkrat obema!

lp Simon
Uporabniški avatar
medhotman
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: CE
Kontakt:

Malenkost samo da si uredil stvarco :D in da sedaj deluje kot mora :P

Lp
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

@Dux vzami mehanizem dol iz havbe in celega operi v bencinu in dobro očisti!!
potem vse dobro namaži in sestavi nazaj!

zakaj ti to govorim......ker je te serijska "napaka" na 156kah, da se mehanizem zasvinja pri tem pa imaš lahko 2 problema:
1 - se havba ne odpre oz zelo težko
2 - se havba sama od sebe odpre med vožnjo (kar se zaradi zasvinjanega mehanizma ni dejansko zaprla - zaskočila)....ob odprtju med vožnjo ti posledic verjetno ne rabim razlagati!

Sem imel identičen problem, da sem komaj še odprl havbo....ko sem spucal mehanizem je v posodi z bencinom po dnu ostalo velikooo peska in trde masti....
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

[quote="Gricko2 - se havba sama od sebe odpre med vožnjo (kar se zaradi zasvinjanega mehanizma ni dejansko zaprla - zaskočila.[/quote]

pred dvema letoma se ravno to zgodilo mojmu očetu na avtocesti. Na srečo se je havba "zataknila" v napol odprtem položaju (ko bi moral stisnit ročko pod havbo, da bi se odprla). Mehanizem sem razdrl, ga pošteno očistil in ponovno sestavil. Od takrat bp. Po tem dogodku sem enako naredil še pri svoji (preventivno).
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
izy-g
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Mozirje

Lep pozdrav,

imam podoben (isti) problem kot pred mano Dux, samo problem imam, da se mi je očitno snela zajla, v tem "sistemu" za odpiranje pokrova, ki je nato povezana v kabino pod volan. Poiskusila sva s kolegom tehniko, da je pritiskal pokrov dol, jaz pa sem napel zajlo, ampak je problem, ker se zajla popolnoma brez trenja premika, in bi jo lahko brez problemov potegnil ven...

Ima kdo kakšno rešitev, kaj bi lahko napravil, ker mi je popolnoma zmanjkalo idej, kaj bi lahko napravil, gre pa za sila neprijetno težavo, plus čim prej morem svoji alfici doliti nekaj olja...

Aja, gre pa za avto alfa 147 1.6ts, 2001.

Hvala za odgovor, LP.
nov pa zakurjen
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo,
tud jaz imam isti problem. Havbe se ne da odpreti. Rdeča ročka teče v prazno in ne naredi "klik" Ima kdo kako idejo za nežno odpiranje brez kakšne didatne škode?
Hvala že v naprej :)
Fantje! Če bi to vedu, bi pa prej Alfo nabavu!
Odgovori
  • Informacija