Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gorišnica

Danes sem si ogledal tole Brero:
Slika
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5069292&show=1

Na prvi pogled super avto, lepo ohranjen,... Odprem haubo, tam zagledam velik športni filter, avto je nižan, ima zatemnjene šipe spredaj in zadaj. Vprašam če ima šipe hmologirane, pravi da ne, torej sklepam, da tudi vzmeti niso homologirane.
V notranjosti opazim nekaj prask po aluminiju, zelo obrabljeno menjalno ročico (kljub baje realnim 47000km), počeno šipico na števcu goriva, ožgan voznikov sedež (bojda od tega) in pa napako motorja. Prodajalec mi razloži, da je zanič ena od lambda sond (zraven je imel tester in mi to tudi dokazal) ter dejal, da ima že naročeno in da jo dobi jutri.

Potem pa preidem na zunanjost. Po temeljitem pregledu opazim na zadnjem levem blatniku pri stiku blatnika in odbijača odpadajoči lak (2x2cm) in pa prebarvano desno stran (baje da zaradi praske po celi desni strani s ključem).

Prav tako ni servisne knjige, pravi da je on lastnik že 2 leti, v prometni pa piše, da je datum registracije 8.8.2011?

Ko je on kupil avto, je dobil zraven samo en ključ, naknadno je kupil še enega ina pa dal spremeniti kodo (ta dokument mi je tudi pokazal), nisem pa se zavzel, kakšen je bil gor zapisan datum.

Veliko sumljivih stvari sem tukaj sedaj opisal, če še kdo pozna kaj več, ali pa ima kakšno razlago na zgoraj napisano, bi prosil za kakšen podatek ;)

Glede cene še sva kar prišla skupaj, zraven še mi da tudi originalne 18" feltne, vendar se mi zdi preveč tvegano vzeti ta avto. Zmotilo me je tudi to, da prvi, da avto ne pije niti kapljice olja, okoli izpuha pa je črno od nekakšnih saj.

Hvala za informacije
LP
Mitja
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@MrPetek: na prejšnji strani si napisal, da je škoda, da tista 159-ka ni karavan, zdaj pa gledaš Brero?

Jaz bi na tvojem mestu vzel tisto 3.2 SW, ki je od uporabnika žival. Verjetno najbolj ziher nakup.
Zadnjič spremenil lizard, dne To Avg 16, 2011 12:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

@MrPetek: kakšna pa je cena, če ni skrivnost.

LP
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak

@lizard: Ja, sem napisal da škoda da ni karavan, ker mi 159 limuzina ni všeč, mi je veliko lepša oblika v karavanski izvedbi :wink:

@aaxxx: Jaz sem mu ponudil 16.500€, čeprav bi pomoje če bi prišel tja z denarjem lahko še kaj naredil glede cene. Seveda sem mu rekel, da sem toliko pripravljen dati, če se brera spravi v original stanje + da se menja lambda sonda.

lp
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala, ker si mi prišparal pot na primorsko.
ObrechTT
Alfa Junior
Alfa Junior

POZOR! avto ima vec kot 250 000 km prevozenih pa se tisti so vprasljivi, pirava je po dnu tak da je groza, se vidi ze tepih zkozi, skratka avto vredn slabega jurja:) ima pa novo sklopko:)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5073098&show=1
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

denareur napisal/-a:Mamljiva ponudba glede garancije.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5036077&show=1
Kako lahko da ti kdorkoli karkoli resno garantira pri taksnem avtomobilu? Neznano poreklo? Neznano stevilo lastnikov? Neznana zgodovina... In nekdo bi bo kr cudezno nekaj garantiral za 100€ :roll:

Vsak vecja okvara ponavadi presega vrednost avtomobila in vsaj 20x vrednost "zavarovanja". Ce bi bilo tako simple bi kupil najvecji srot, "zaribal", dobil "vse novo" in gas naprej.

Zal, tukaj se skriva drobni tisk.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ja najboljš da si ga prebereš....ni vse nateg kar se spomnite...
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:Ja najboljš da si ga prebereš....ni vse nateg kar se spomnite...
No jaz sem enkrat kakšen mesec nazaj bral "tavelik" tisk in v njem je pisalo poleg vsega živega tudi "garancija na menjalnik" in pol sem šel brat še "tamalga" in ugotovil da glej ga zlomka žal avtomatski menjač, ki je bil v tem avtomobilu pa ni v garanciji.
Skratka res je dobro pogledati vse velikosti tiskov, še najboljš je kupit pa preverjen avto pa ne rabiš nobenga tiskovnega materiala.
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

Alfa sport napisal/-a:
Miholl napisal/-a:Ja najboljš da si ga prebereš....ni vse nateg kar se spomnite...
No jaz sem enkrat kakšen mesec nazaj bral "tavelik" tisk in v njem je pisalo poleg vsega živega tudi "garancija na menjalnik" in pol sem šel brat še "tamalga" in ugotovil da glej ga zlomka žal avtomatski menjač, ki je bil v tem avtomobilu pa ni v garanciji.
Skratka res je dobro pogledati vse velikosti tiskov, še najboljš je kupit pa preverjen avto pa ne rabiš nobenga tiskovnega materiala.
Bodi brez skrbi da bi tudi za rocnega nasli 1000 in 1 razlog zakaj NI vkljucen.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

So uporabniki na forumu ki so bili z NSa garancijo zelo zadovoljni...tko da ne neki na pamet govorit... ponavadi taka garancija nima veze z prodajalcem
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5063966&show=1

čepra forumaševa, kakšna beseda viška ne škodi?? :)

pa zanima me če je možno kasneje v ta avto vgraditi tempomat, ker med vodniki je samo za 166??
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

Miholl napisal/-a:So uporabniki na forumu ki so bili z NSa garancijo zelo zadovoljni...tko da ne neki na pamet govorit... ponavadi taka garancija nima veze z prodajalcem
So tudi drugi uporabniki... in forumi. Sicer pa tudi zdrava pamet pri takih zadevah pomaga. Zavarovalnicarji znajo ze pri "novih" stvareh zakomplicirati pri uveljevaljanju garancije, kaj sele pri starih. Kdorkoli se odloca za nakup naj nikakor to ne uposteva kot nek resen faktor.

Sem ze videl na kaj vse nudijo "garancijo" #-o. Hvala lepa. Samo predstavljam kaksne igrice bi se zacele ce bi se pojavil racun servisa za 5k € na avtobilu vrednem 5k € Vmes bi uporabljal LPP :roll:
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak

Brero ki sem si jo ogledal v ponedeljek prodaja Alan Ojo. Našel sem zanimivo temo o njem:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 5&start=20
Vzemite si čas in si preberite od druge strani dalje.
Toliko v vednost glede avtomobilov ki jih prodaja on. Tudi telefonska navedena v oglasu je od njegove punce.

LP
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

aha, pol je kupil zjebano jo za silo popedenal in zdaj prodaja naprej.. podobno je bilo s srebrno 156 jts...v bistvu so po prebranem vsi njegovi avti takšni...
Slika
Zaklenjeno
  • Informacija