Cviljenje / Škripanje zavor - AR 159

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

marius
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR156 2,4JTD 2000
AR156SW 2,4JTD 2001
AR147 1,9JTD 2002
AR Spider 2,0T.S. 1998
Kraj: Prevalje

Še zmeraj kr drago,...
Nekateri ljudje sanjajo o uspehu, drugi vstanejo in trdo delajo zanj.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Renault Clio je cenejši za vzdrževanje ;)
marius
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: AR156 2,4JTD 2000
AR156SW 2,4JTD 2001
AR147 1,9JTD 2002
AR Spider 2,0T.S. 1998
Kraj: Prevalje

TribesMan, kar sem hotel povedat je, da je cena 100e še zmeraj visoka, se opravičujem, če delam reklamo, ampak zavorne ploščice proizvajalca TRW Lucas stanejo prednje 54,90e in zadnje 42,90e.

O francoskih proizvajalcih vozil pa nebi izgubljav besed, ker nimam kaj dobrega o njih za povedat.
Nekateri ljudje sanjajo o uspehu, drugi vstanejo in trdo delajo zanj.
petko89
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Jesenice

hehe TRW Lucas stanejo prednje 54,90e in zadnje 42,90e. tole je vec kot 90€ za sprednje in zadnje skupaj :P :D
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

kaj je drago?
pri zavorah se predvsem splača varčevat ja, pa naj kasneje stane kolikor hoče, ko greš kam v maline
Slika
petko89
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Jesenice

heheh zavore so popolnoma nove in vredu redna cena je precej visja, imam pac vezo pri prodajalcu =)
blazo
Alfa Member
Alfa Member

Da malo obudim temo in ne odpiram nove :)

Jaz sem lani menjal diske spredaj, kot tudi ploščice. Vglavnem meni zadeva še vedno škripa za pop****it #-o
Pri normalnem zaviranju je vse vredu, ko se pa počasi ustavljam in na rahlo zaviram pa piska tok, da se vsi obračajo in men gre to ornk že na živce, piskanje, ne obračanje ljudi :P

Kaj narest?
disk dol in ga dat struzit ali brusit, ker cvili mi sam na levi strani spredaj
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne bom trdil, ampak kakor mi je znano, je to napaka v materialu-ponavadi se to dogaja cenejšim diskom ali ploščicam. S tem naj nebi bilo nič narobe, edino zoprno je poslušati pri vsakem semaforju. :doubt:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ce ti skripa samo na eni strani, si verjetno enkrat pregrel ploscice in jih je zapeklo, sedaj pa skripajo. Ali pa ti cevljust ne diha in ko zaviras se le ta ne vraca v prvotni polozaj ina zato ena od ploscic vedno mal nalega na disk, kar jo segreje in zato skripa. Pelji h mehaniku naj pogleda ce cevljust lepo deluje. Bo pa verjetno treba menjat ploscice, ce se hoces znebit cviljenja. Aja so ploscice nove ali stare?

LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

blazo napisal/-a:Da malo obudim temo in ne odpiram nove :)

Jaz sem lani menjal diske spredaj, kot tudi ploščice. Vglavnem meni zadeva še vedno škripa za pop****it #-o
Pri normalnem zaviranju je vse vredu, ko se pa počasi ustavljam in na rahlo zaviram pa piska tok, da se vsi obračajo in men gre to ornk že na živce, piskanje, ne obračanje ljudi :P

Kaj narest?
disk dol in ga dat struzit ali brusit, ker cvili mi sam na levi strani spredaj
Namazati bi bilo potrebno vodila na katerih ležijo ploščice z bakreno mastjo.
blazo
Alfa Member
Alfa Member

Ploščice in diski so bili novi, lahko da sem jih tudi zapeku kdaj..., bom najprej probal podmazat z bakreno mastjo...

Oz. je bolj možno to kar je Creed reku, da so ploščice bolj za en k. ker cvili samo ko zaviram, ko spuscam ne
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

No, da uporabim kar to temo, jaz imam tudi problem z cviljenjem zavor in sicer zadaj mi cvili nenormalno,ko vozim,se ustavljam,edino ko fajn zavijem levo desno,potem ne cvili. sem pa opazil da ko zadnjo desno gumo vrtim je kot bi od nekaj drajsalo, se da kako to kakšnim sprejem odpravi,nekaj narest? ker diske in ploščice imam v planu čez nekaj k km menjat,oz. čez dober mesec in so ravno še za toliko km nekam,ampak to cviljenje je nemogoče trpeti :D :D gre se pa za ar 156sw. Lp!
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

najbrž se ti ploščica ne odmakne...
probaj vzeti ploščice ven pa s fino pilo vodila ploščic popilit in tam kjer sedejo na čeljusti tudi... pa še malo bakrene masti tja, potem pa probaš če ploščica "teče" po vodilih
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

To se je men dogajalo... tako kot je kosir1234 napisal, zašteka ploščica v vodilu. Ampak problem je v temu da se zvije nosilec v katerem je vodilo (železen odlitek)... Jaz sem tako brusil te ploščice kot nor ampak je še vedno štekalo.

Situacija se je rešila šele ko sem zamenjal nosilec z drugim...
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

evo da javim situacijo z zavorami. prejšni teden sem kupil nove zadnje diske in ploščice,ker cvilenje je postalo že neznosno in vseskozi prisotno. Zadeva je bila taka da je zadaj levo bila čeljust stisnjena,torej tista 2 cilindrčka ki pritiskata ploščico ven in not sta bila tako zapečena da je mehanik cca. dobro uro narazen spravlal, posledično je bila desna ploščica že do kovine skoraj zdrgnena,leva pa še cca 4mm "mesa". Ko je mehanik zadevo komaj rastavil,je vse lepo namazal z bakreno mastjo,vodila ploščic zbrusil in zadeva sedaj lepo teče :) zavira tudi precej bolje. Lp!
Odgovori
  • Informacija