Alfa Romeo 147 (Ch4ng3)

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

Na RSR sem že pisal, kaj pa zastopnik za ATE? Na herkules.si sem našel, vendar jih ni za 147-ko :?
The best of all things is to learn. Money can be lost or stolen, health or strength may fail, but what you have committed to your mind is yours forever.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pokliči na autocommerce v Ljubljani, oni so uvozniki. Mislim da jih dobiš komplet diske in ploščice tam 160-180€ s popustom.
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Brembo max je totaln klump. obična litina mal porezkana. Kolega jih je mel na leonu in jih je zvil prej kot original. Raje vzemi tarox r88
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

TribesMan napisal/-a:Pokliči na autocommerce v Ljubljani, oni so uvozniki. Mislim da jih dobiš komplet diske in ploščice tam 160-180€ s popustom.
ATE, a ne? :)
Hvala.
minimi napisal/-a:Brembo max je totaln klump. obična litina mal porezkana. Kolega jih je mel na leonu in jih je zvil prej kot original. Raje vzemi tarox r88
Ok, dobro da vem.
The best of all things is to learn. Money can be lost or stolen, health or strength may fail, but what you have committed to your mind is yours forever.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Komplicirate s temi diski, kot da bi pa z original/nachbau zavorami pa avto takoj vrglo v jarek, če greš 90 po cesti ...
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Jst mam na svoji tudi ATE klasiko... brez pripomb.

Mam pa pripombe na ATE uvoznika - kolk enih komplikacij in izgovorov, nikol še nismo meli za GTA, čakalna doba 3tedne ali več, kdo bi vedu, cena pa tudi zasoljena in kar nekaj na približno.

Preko Potokarja dobil vse skupaj ceneje in precej hitreje, brez komplikacij - priporočam da se preveri tudi kje drugje, ne samo pri zastopniku.
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

alfa_samec napisal/-a:Komplicirate s temi diski, kot da bi pa z original/nachbau zavorami pa avto takoj vrglo v jarek, če greš 90 po cesti ...
A si ti z levo nogo danes vstal? Samo sprašujem in se informiram. Še nikoli nisem diskov menjal zato sem želel zbrati par informacij. Pa glede na to, da je precej lastnikov naredilo upgrade (med drugimi je bil narejen tudi na tem avtu), nek smisel že mora biti, a ne? Kot sem že rekel, občasno se rad tudi malo bolj dinamično zapeljem in takrat pričakujem da bodo diski zdržali kar nekaj zaporednih močnih zaviranj ... Ti pa se ves čas nekaj usajaš, a ni forum ravno za to, da kaj vprašaš če kaj ne veš?
Overs[t]eer napisal/-a:Jst mam na svoji tudi ATE klasiko... brez pripomb.

Mam pa pripombe na ATE uvoznika - kolk enih komplikacij in izgovorov, nikol še nismo meli za GTA, čakalna doba 3tedne ali več, kdo bi vedu, cena pa tudi zasoljena in kar nekaj na približno.

Preko Potokarja dobil vse skupaj ceneje in precej hitreje, brez komplikacij - priporočam da se preveri tudi kje drugje, ne samo pri zastopniku.
Sem poslal malo povpraševanja okrog in bom videl za kaj se bom odločil.
Kot pa pravita ti in TribesMan bodo očitno ATE čisto v redu.

Hvala. In tudi hvala vsem ostalim za mnenja in nasvete. :?
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

A si ti z levo nogo danes vstal? Samo sprašujem in se informiram. Še nikoli nisem diskov menjal zato sem želel zbrati par informacij. Pa glede na to, da je precej lastnikov naredilo upgrade (med drugimi je bil narejen tudi na tem avtu), nek smisel že mora biti, a ne? Kot sem že rekel, občasno se rad tudi malo bolj dinamično zapeljem in takrat pričakujem da bodo diski zdržali kar nekaj zaporednih močnih zaviranj ... Ti pa se ves čas nekaj usajaš, a ni forum ravno za to, da kaj vprašaš če kaj ne veš?
Na levo nogo nisem vstal že od februarja 2012, če te že zanima :wink: Ti sprašuješ, jaz ti pa pravim, da je škoda denarja metat stran za navadno vožnjo. Navadni diski bodo čisto OK, tudi če se hitreje pelješ. Zdaj imaš pa "nadgradnjo" originala in so zviti. Zdaj se pa vprašaj kakšna točno nadgradnja to je ...

Če hočeš neko "hudo" varianto, potem se skeširaj in daj gor zavore za par tisočakov, s temi Maxx in ostalimi forami pa ne boš dosegel nič dramatičnega. Drugo pa je, če ti je pomembno kaj na njih piše, čeprav zarjavijo po enem dežju ali zimi.

Nihče se ne usaja, denarnica ti bo hvaležna, ker več kot določen čas tudi najbolj fensi-šmensi zavore ne zdržijo. Vprašaj lizarda kako so se mu Bremboti zvili po prvih nekaj km ;)

Tudi sam sem naredil kot ti praviš "upgrade" in razen glasnega zaviranja hladnih zavor in lepega izgleda ni bistvene razlike. Malo že, toda nič dramatičnega. S tem, da sem jaz plačal resnično malo za vse 4 diske v primerjavi z ostalimi.
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

alfa_samec napisal/-a:
Na levo nogo nisem vstal že od februarja 2012, če te že zanima :wink: Ti sprašuješ, jaz ti pa pravim, da je škoda denarja metat stran za navadno vožnjo. Navadni diski bodo čisto OK, tudi če se hitreje pelješ. Zdaj imaš pa "nadgradnjo" originala in so zviti. Zdaj se pa vprašaj kakšna točno nadgradnja to je ...

Če hočeš neko "hudo" varianto, potem se skeširaj in daj gor zavore za par tisočakov, s temi Maxx in ostalimi forami pa ne boš dosegel nič dramatičnega. Drugo pa je, če ti je pomembno kaj na njih piše, čeprav zarjavijo po enem dežju ali zimi.

Nihče se ne usaja, denarnica ti bo hvaležna, ker več kot določen čas tudi najbolj fensi-šmensi zavore ne zdržijo. Vprašaj lizarda kako so se mu Bremboti zvili po prvih nekaj km ;)

Tudi sam sem naredil kot ti praviš "upgrade" in razen glasnega zaviranja hladnih zavor in lepega izgleda ni bistvene razlike. Malo že, toda nič dramatičnega. S tem, da sem jaz plačal resnično malo za vse 4 diske v primerjavi z ostalimi.
Evoga. Hvala ti. To je zdaj tisto, kar sem želel vedeti, tvoje izkušnje in mnenje. Logično se mi je zdelo, da so neke brembo ali pa ebc itd zavore boljše kot običajne in očitno ne nudijo dovolj za ta denar in so npr ate precej boljši price/performance.
Pa oprosti ker sem se vpičil vate, ampak neki neargumentirani odgovori mi ne pomenijo nič,zato sem pa še vrtal in spraševal dalje.
Pa lp
zvitafeltna
Alfist
Alfist

K Sport upgrade. Samo so cene za pol tvoje alfe - in to samo za spredaj (čeljusti + diski) brez ploščic.
Evo link za cedit sline:
http://www.larkspeed.com/index.pl?a=i&p ... -Brake-Kit
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

oh, 1000€ za en komad ... Branil se ravno nebi, ampak mislim, da bi moral prodati avto da bi si lahko kupil vse 4 komade :mrgreen:
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147
Kraj: Tam kjer so medvedi
Kontakt:

Ch4ng3 napisal/-a:oh, 1000€ za en komad ... Branil se ravno nebi, ampak mislim, da bi moral prodati avto da bi si lahko kupil vse 4 komade :mrgreen:
o đizs, pa sej lepo piše da je za dva komada, tko da z dvema jurjema že prideš skoz, kaj pa je to...
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
zvitafeltna
Alfist
Alfist

Kaj pa je to? No, za staro mamo glih ne bi kupoval take zavore. Sj ne bo vozila 24 ur Le Mansa :lol: . Problem je, ker sta to 2 moja avta :roll: - za vsako sprednje kolo eden #-o
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

Ahh, nisem prebral vsega ... Spodaj pod features pise kot da je samo en.

Eh, pa kaj je to jurja, drobiž :-D
Odgovori
  • Informacija