GT športne vzmeti

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9jtd16v
Kraj: Zasavje

Zanima me katere športne vzmeti naj vzamem za svojo GTjko 1.9 jtd katere kaj priporočate?
Spomladi se bo zmontiralo platišča 18 col 225/40/18 ET 40.

Gledal sem novitecove lahko kdo kaj vec pove o novitec vzmeteh?
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem dal na 156 Eibach in so na Alfisti.net v akciji. Je pa že veliko napisanega o vzmeteh pod temo tuning. So pa ene in druge vredu. Bo pa trda vožnja. Jaz sem na 16 colkah pa je še kar kompromis. Za 18 col sem prestar.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Novitec se baje hitro sesedejo. Ne morem pa tega trdit iz prve roke, je bolj po principu kar sem prebral. Bo pa vsekakor trdo in neudobno.
JohnnyBatina
Alfa Junior
Alfa Junior

Na 147 sem imel Novitec, potem sem poceni dobil Eibach in zamenjal, saj so nekaj mm višje (moja specifična težava z dovozom).

Avto je še vedno tako zanič na grbinah kot je dober v ovinkih - tega se moraš zavedat.

Novitec mi sedaj ležijo doma - ti jih prodam, če želiš (Mislim, da so iste.).

Načeloma med vzmetmi ni nevemkakšne razlike - če so nizke morajo bit trde. Več naredijo blažilci (so pa dragi, zato imam sam še originalne :) ).
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pa so se ti novitec kaj posedle? koliko so pa nizje? lahko kdo s foruma napise ce ve ali pasejo na gt 1.9 multijet letnik 2005 pa prosim ce se ti napises tip motorja ter letnik. pa javi mi ceno na ZS.
JohnnyBatina
Alfa Junior
Alfa Junior

Koliko so se posedle nevem, ker so ble že zmontirane na avtu, ko sem ga kupil.

Se pa bojim da ne pašejo na GT - vsaj ne najdem defenitivne potrditve da bi (pašejo že, samo kako bo avto stal je vprašanje).
Poklič na amortizer.si pa vpraš, tam bojo vedli. Men se z'le niso jaul.

Jaz imam 2003 letnik, 1,9 JTD 16V.

Srečno!
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

Kupi po višini nastavljivo podvozje (v rangu 500-600€) in je. Poleti dol naviješ višino, pozimi pa dvigneš za kakšen cm (da nisi plug)!
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Jah samo je to bolj za šminkirat kot kaj drugega. Gewinde so čez tisočaka da so kaj vredne...
Če že komplet potem raje koni sport kit.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

Alan napisal/-a:Jah samo je to bolj za šminkirat kot kaj drugega. Gewinde so čez tisočaka da so kaj vredne...
Če že komplet potem raje koni sport kit.

To je res. Vendar glede na motor, dvomim, da bo postavljal best-time na dirkališčih. Trdote, višine,naklona in odboja pa tudi ne bo nastavljal! Pri Kit-u si omejen na določeno višino in ali ti je všeč ali ne, to je to!
JohnnyBatina
Alfa Junior
Alfa Junior

Pri večjem spreminjanju višine bi mene skrbelo še stekanje.
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ne ne mislim tolk dat na vzmetenje, me ne moti da je auto trd in neudoben za peljati, vazno mi je da se lepse pele cez ovinke ne pricakujem zdj neki oh in sploh pa da mal lepse zgleda. gor bojo gume 225/40/18 Et platisc je 40 kolk gre sploh to lahko samo s fedri nizje pa da se gre na normalne blazilce? dau bi nekje od 30 do 40 vendar nevem za kaj se naj odlocim novitecovi so zelo ugodno zato me zanima kaksni so v praksi. lp
Odgovori
  • Informacija