Alfa Romeo RobertH Tbi in GTA

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Špagetarka je bila zopet v naravnem položaju.

Ker je sedaj zimski čas, ko se po cestah valjajo vozniki v pričakovanju ledu in ostalih neprijetnosti in seveda posledično vozijo s hitrostjo rekreativnega kolesarja. Je to tudi obdobje, ko se na cestah res zadržuje vlaga, katera ima zanimivo lastnost, da se odlepi od tal, ko pripelje vozilo mimo. Če ta dva podatka združimo, pridemo do moje težave. Usrano vetrobransko steklo. Za razliko, od voznikov s klobukom, kateri imajo vedno proste ceste pred seboj (za njimi je slika malo drugačna), se pred menoj redno valjajo vozniki s klobuki, mamice z otroškimi sedeži, ......... skratka previdni vozniki (hja, prepogosto delujejo, kot pešci na cesti, no mogoče za kakšno drugo temo).

Posledica...... nonstop usran avto spredaj.

Jasno pa pri špagetarki nekaj ne deluje pri brizganju tekočine na steklo, ki me varuje pred nesnago s ceste.

Kljub temu, da sem se sedaj res naveličal šarjenja po avtu (čeprav moji znanci menijo, da sem odvisen od tega - druge logičen razlage ni, da prodajam dobre avte (v glavnem) in kupujem "projekte"), sem zopet poprijel za orodje. Najprej sem si vzel par minut časa in očistil LMM. Potem pa k reševanju neprijetnosti, ki mi onemogoča, da bi videl skozi varovalo pred nesnago. Pogledam k odprtini za dolivanje, ugotovim, da ni neke težave (oooo kako sem se zmotil). Trije vijaki, tri cevi in mora "pisker" ven. Ker je avto neka hudo opremljena varianta (aja, nima ABS-a, klime, .... in kakšne omembe vredne opreme ima pa pranje luči) sta na "piskru" dva motorčka. Enaga odklopim za šalo, pri drugem pa se zadeva zatakne. Cev ima objemko, pa ne kakšne razstavljive, prešano/stisnjeno. OK, gremo na drugo stran,.... mnja odbijač, enk kup plastik, ..... ne tega tudi ne grem podirat. Bom potegnil dol motorček/črpalko,...... ne ne bo šlo, ker je cev takoj za priklopom pod neko nujno pločevino. OK, nekako je bilo tole potrebno sestaviti, saj ni zraslo na drevesu!!!!

Si rečem, tole pa mora iti dol in ne gor. Avto se dvigne, demontira kolotečno,.... no sedaj pa mora iti dol. Japajade!!!! Vse skupaj se z zadnjim delom "piskra" nasloni na "federban". Meni zmeče vse varovalke ven, se grem hladit, aja gret noter. Ko sem preklel vse kar se je dalo (na tem mestu bi se zahvalil vsem uvoženim, za uporabne kletvice, ker bi si s krščen matiček in podobnimi bolj malo pomagal). Potem sem se pa odločil, da če ne gre lepo, bo pa šlo zgrda. Uporabim malček težje orodje, navrem eno točko za fiksiranje in jo le spravim v tako pozicijo, da se "piskr" da demontirat, da ni potrebno odstranjevat "federbana".

Ko je bilo vse skupaj demontirano, sem ugotovil, da je "piskr" OK. Potem sem se spomnil, da rade spustijo črpalke na osi. Saj bi preizkusil katera, pa sem spomnil nega strica, ki je slišal na priimek "Murphy" in tudi ob podatk, da je ena črpalka še vedno na avtu, priklučena na hudo prekratki cevi, obdano z vsem mogočem, pričvrščeno bolj, kot ne za zmeraj pustil vse v p.... m.... in dal samo še vse skupaj.

Torej, en kup ......... ma brezveze. Gre kdo z menoj in likvidiramo ene par inženirjev, ki so bili zadoženi za projektiranje avta?

naravna pozicija špagetarke
Slika

piskr, še neočiščen
Slika

Pa da ne bo samo neuspehov, zadnji desni zvočnik in malo popuščal, pa sem ga uspešno rešil (nekaj časa bo).
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

Sej ne da sem se zanalašč smejal tvojem podvigu, ampak si res tole "strokovno" opisal. Pa upam, da ti v drugo uspe zrihtat zadevo. :D
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

zakon opis:)
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na Sebringu moraš dat dol sprednje levo kolo, če hočeš zamenjat akumulator. Tako da Chrysler kar paše v to druščino, gliha vkup štriha :lol:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zaenkrat še ne bom pripravljal oglasa, vendar bo 145 šla od hiše od 1.4 do 15.4.
Načeloma se prav preveč ne mislim ukvarjati s prodajo.
Bom pa opisal stanje (najbrž drugače, kot je ponavadi):

minusi
- avto je bil barvan cel
- na voznikovem boku ob obrobi je počen kit
- avto ima slabe zadnje amortizerje
- v preteklosti se mi je prižigala lučka za motor, vendar zadnji mesec ne
- fuč je voznikov varnostni pas, je fiksiran
- motor, pri nizkih obratih in preveč plina zna malo pocukat
- malo pušča izpuh (res malo in na tej točki ni pregnit)
- na voznikovi strani ni zaščite izpušnih kolektorjev
- alarm in centralno znata popestriti kakšno odpiranje vrat
- antena na strehi je ob prvem dotiku odpadla (je brezžično povezana, shranjena v predalu)
- potrebno bi bilo narediti optiko (sam sem prišel blizu, ni pa perfektna)
- ni radia (pravzaprav je, vendar je vgrajen očetov, katerega sem mu kupil za RD in čaka vgradnjo v njegov gliser)
- oglaša se en dročnik, ko je avto hladen (pozneje ne)
- še vedno puščajoč motorček za pranje stekel in luči

Sedaj pa za vse tiste, ki vedo, kje se ponavadi pojavljajo težave vedo, da je lahko še veliko zadev, ki so lahko fuč in tu niso!

Avto ni najbolj primeren dailydriver (poraba po mestu 11-12l, registracija tudi ni prav nizka,....) in to je tudi razlog, da gre od hiše in ne bo počakal naslednje zime. Avto je v preslabem stanju, da bi se ga splačalo urediti v piko. Mogoče bi se ga plačalo uporabit, kot darovalec organov pri kakšnem projektu Sprint, 33, ....

Aja, cena mi ni nujno najbolj pomemben faktor, če ima kdo kakšno dobro idejo, kaj bi naredil z avtom (in da se mi ne bo zdelo neumno) bo imelo težo. Če bodo pa le recesijske ponudbe, bom pa ponovil dejanje, katero mi lahko vsaj malo kompenzira živce, katere sem zgubil skozi odpravljanje napak ....
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH napisal/-a:Zaenkrat še ne bom pripravljal oglasa, vendar bo 145 šla od hiše od 1.4 do 15.4.
Načeloma se prav preveč ne mislim ukvarjati s prodajo.
Bom pa opisal stanje (najbrž drugače, kot je ponavadi):

minusi
- avto je bil barvan cel
- na voznikovem boku ob obrobi je počen kit
- avto ima slabe zadnje amortizerje
- v preteklosti se mi je prižigala lučka za motor, vendar zadnji mesec ne
- fuč je voznikov varnostni pas, je fiksiran
- motor, pri nizkih obratih in preveč plina zna malo pocukat
- malo pušča izpuh (res malo in na tej točki ni pregnit)
- na voznikovi strani ni zaščite izpušnih kolektorjev
- alarm in centralno znata popestriti kakšno odpiranje vrat
- antena na strehi je ob prvem dotiku odpadla (je brezžično povezana, shranjena v predalu)
- potrebno bi bilo narediti optiko (sam sem prišel blizu, ni pa perfektna)
- ni radia (pravzaprav je, vendar je vgrajen očetov, katerega sem mu kupil za RD in čaka vgradnjo v njegov gliser)
- oglaša se en dročnik, ko je avto hladen (pozneje ne)
- še vedno puščajoč motorček za pranje stekel in luči

Sedaj pa za vse tiste, ki vedo, kje se ponavadi pojavljajo težave vedo, da je lahko še veliko zadev, ki so lahko fuč in tu niso!

Avto ni najbolj primeren dailydriver (poraba po mestu 11-12l, registracija tudi ni prav nizka,....) in to je tudi razlog, da gre od hiše in ne bo počakal naslednje zime. Avto je v preslabem stanju, da bi se ga splačalo urediti v piko. Mogoče bi se ga plačalo uporabit, kot darovalec organov pri kakšnem projektu Sprint, 33, ....

Aja, cena mi ni nujno najbolj pomemben faktor, če ima kdo kakšno dobro idejo, kaj bi naredil z avtom (in da se mi ne bo zdelo neumno) bo imelo težo. Če bodo pa le recesijske ponudbe, bom pa ponovil dejanje, katero mi lahko vsaj malo kompenzira živce, katere sem zgubil skozi odpravljanje napak ....
Še vedno.
Če ne bo nobenega predloga za kaj drugega, se naj interesent oglasi, da se dogovoriva za prevzem (čez kakšnih 14 dni).
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Cena bi tudi pomagala.
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

ja :)
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:Cena bi tudi pomagala.
Drži, nekaj časa nazaj sem dobil ponudbo za 400 EUR.
Za ta znesek bi avto tudi dal. Če pa bi imel nekdo kakšne zanimive plane z avtom, bi bil pa še bolj zadovoljen.

Prodano.
Zadnjič spremenil ROBERTH, dne To Mar 12, 2013 12:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Če bi bila malo bližje skupaj doma, bi ti jo ponudil v menjavo za mojo.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kam se je prodala?
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:Kam se je prodala?
Ostaja v Kranju.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri tebi ali v drugih rokah v Kranju? Med oglasi je nisem videl, zato sprašujem.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:Pri tebi ali v drugih rokah v Kranju? Med oglasi je nisem videl, zato sprašujem.
Vzel sodelavec, kot "zdravilo", da prvi avto ni več Alfa.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Torej, ni trajalo dolgo in je tu zopet Alfa.

Tokrat je to 159 SW, z manj opreme, kot prejšnja pa vseeno.

Slikce pa, ko bo kaj sončka.
Odgovori
  • Informacija