ja sam folk pa tudi ne verjame da je možno s tako porabo se vozit.
toda na števcu se lepo vidijo podatki in tudi vožna v 6. prestavi pri nizkih obratih.
baba čuča baba kazala, da je treba dizla vozit pri 2000 obratih pa je tudi budelajščina

Točno to!pero666 napisal/-a:Zakaj za vraga si pa kupis avto z 200+ konji, da potem isces najnizjo porabo?
Se vidi da ste se mladi telički.Killergame17 napisal/-a:Točno to!pero666 napisal/-a:Zakaj za vraga si pa kupis avto z 200+ konji, da potem isces najnizjo porabo?![]()
To se tut jz skos sprašujem in mi ni jasno zakaj bi se cel čas ko se vozim z avtom okol sekiral kolk mam porabo in se skos trudo met najnižjo? Škoda avto met pol sploh!
Drugače pa 156 1.9 JTD 110hp poraba okol 7 ko jo jz vozim

Se pravi smo na istem.smukc napisal/-a:"200" konjski motor ima slabih 180 konjev v 159

Ja ma glej mi imamo 4 avte saj ne rečem saj nasplošno gledano ne popijeo dosti Punto je 55 konski pa še to nedancekbanancek napisal/-a:U bistvu razumem obe stališči, tako alfasana kot ostalih. Bom zdaj obrazložil zakaj.
Veliko lažje voziš počasi avto z dizel agregatom kot bencinarja, ki samo bruha moč in komaj čaka, da se zavrti. Če si pač malo adrenalinskega tipa, je čisto desno pedalo kmalu v podnu. Dizel voziš počasneje veliko lažje. Ni tipičnega zvoka, več navora in turbina, ki zagotavljata zelo udobno in, če je potrebno, tudi poskočno vožnjo. Se pa strinjam z perotom, ki pravi zakaj 200 konjčkov in potem počasi? Sam si lastim, poleg alfe še puntota. Ker ga potrebujem za vsak dan in mi res ni, da mi vsakodnevni avto žre 10+ litrov. Je pa zato tudi mašinca majhna, 55s. Ne vem, zakaj bi potreboval več. Ko se usedem v puntota, vem kaj dobim. Ko pa se usedem v alfo, pa tudi vem, kaj bo dala od sebe. Razumem pa tudi alfasana, nekatere kasneje adrenalin mine.
Osebno sam res ne potrebujem za vsak dan avtomobila polnega konjaže. To je za moj gušt, če razumete. In takrat ne gledam na porabo. Zakaj bi? Tudi človek se hitreje utrudi in porabi več energije pri teku kot pri hoji.

Ja glej mi jih nismo mel na valčkih in ti ne morem povedat ampak po prometnem dovoljenju in tudi po občutkih v vožnji je 166 preprosto bolj hitra vsaj po mojem občutku sam sicer ne merim pospeškov ker se mi zdi škoda časa ampak rajše uživam.smukc napisal/-a:ubistvu če ima 166 res 185 je 159 na slabšem z konji kot tudi z težo
![]()
Car!TribesMan napisal/-a:1152km / 59l
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost