Alfa Romeo 4C

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne vem kaj komplicirate.
Klima v takem avtomobilu, ki ima volumen dvosedežnega kupeja je ustrezno temu manjša že zaradi kapacitete hlajenja in je prenos sistema iz manjšega avtomobila popolnoma logičen (tako po teži in stroških), da niti ne govorimo o samih inštaliranih kW. :wink:
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Ja manjnša klima ok, ampak je ročna in ne avtomatska, to mi ni jasno? Tist ferarri je pomojm en star model, pa kakor vidim po sliki ma tud avtomatsko klimo.
Uporabniški avatar
smukc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

kaj vam ni jasno ? zdaj se pritožujete nad klimo potem nad grdimi lučmi in pusto armaturko... Če bi imela pa avtomatsko klimo,l armaturko veliko oblečeno v usnje in steklene luči potem bi se pritoževali da je tška itd itd nikoli vam ni nič prav res =D> =D>

Avto je dirkalnik in ne potovalni aka 166, klima je notri zgolj za malo pohladit med tiščanjem po pisti 8)
- Ex 2005 156 GIUGIARO 2.4JTDm
- Ex 2008 159 SW Ti
- 1989 75 V6 3.0
- Ex 1971 GT Veloce 1750
- Ex 1978 giulietta 1300
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

smukc napisal/-a:Avto je dirkalnik in ne potovalni aka 166, klima je notri zgolj za malo pohladit med tiščanjem po pisti 8)
In samo 3% lastnikov, ki jo bodo lahko kupili leta daljnega se bodo vozili po pisti :D
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

Klima v takem avtu je nepotreba odvečna masa.
Trentatre 1.3S
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

fiatista napisal/-a:Klima v takem avtu je nepotreba odvečna masa.
Pa nehajte s takimi, kot, da se bodo ti avti vozili samo po pistah.
Eh pretiravanje.
Ta avto bo "poceni Ferrari" za po mestu ali pa za v sredo se čez Marocco peljat, ker bo za konec vikenda pravi Ferrari, al pa za pozirat Mid-Range pičkam, se pred Papayo zapeljat ali pa po Budvi croozat!!
SIGURNO neboš stopil ven sred poletja celi prešvican!!!
Še vedno je CIVILEN avto in ne surov dirkalnik!! Klima: OBVEZNO !!
Zarad teh 20kil in 0,09s slabšega pospeška si noben nebo belil glave.
Tisti, ki pa bodo za na pisto pa se bodo že naredili lažje.
...ki pa bodo zarad štang (kletka) na koncu težji ;)
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Biaggio
Alfist
Alfist
Kraj: Tolmin

Določenim osebkom na tem forumu se je res samo za posmejat.

Prvič: če smatraš ta avto kot podaljšek svojega kurca in bo namenjen osvajanju pleh pičk pred papayo oziroma kruzanju po budvi potem zapravi 60k € rajši za kaj drugega. BMW recimo, garantirano boš porabil tavelik pack kondomov, z alfo najverjetneje ne. Ker pleh babe so pač neumne, BMW prepoznajo, za alfo pa še slišale niso.

Drugič: končno je to po več (deset) letih spet alfa s filozofijo alfe (vsaj zame) in ne le fiat v armani obleki kot večina vozov s katerimi se mi prevažamo okol. Nobena alfa ni bla niti približno popolna in tud 4c ni. In ravno zato je! Če razumeš poanto tega...

Tretjič: ponovno je v tej temi prišlo do prerekanja za oslovo senco.
Having an Alfa is like having a two-year old; anoying most of the time but you would never give her away...never!
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Tud zame je tale avto namenjen le za to, da ga naložiš na prikolico in odpelješ v dolomite. Tako kot so to nekoč in še danes delajo z lotusi. Je pa tudi toliko spodobno narejen, da se lahko z njim zapelješ tudi v mesto pa se bodo glave okrog obračale, verjetno precej bolj kot za lotusom.
Altmann

Se eno popolnoma nestrokovno in popolnoma subjektivno mislenje o 4C.

Ze ko clovek stoji ob autu, dobi tisti obcutek sportne nekdanje slave Alfa Romeo. Bi rekel, da pri 8C sicer cutis neko sportnost, pridih brutalne moci, a je hkrati ravno toliko "pocukrana", da to ni TISTO.
Pri 4C pa ze na prvi pogled obcutis, da je vse podrejeno sportnosti, brutalnosti in predvsem uzivanju.

Slika

Slika

Slika

Sama zunanjost, meni fantasticna, usklajeni prelomi karoserije, pravsnji povdarki detailov in po obcutku desigen ze blizu "zlatega reza" (misljeno v dizajniranju automobilov)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Filozofija sportnosti se nadaljuje tudi v notranjosti. Skorajda ni odvecne navlake, brezveznih okraskov ali fensi dodatkov. Vse strogo Spartansko, sportno in premisljeno obdelano za cim manjso tezo auta.
Tako ni drzal za steklenice ali plocevinke, sencniki kot da jih ni, naslon za roke, ga ni ne na vratih ne na sredinjski konzoli (haloo! pa kdo to rabi v tem autu), prestavna rocica.. preteska, ven z njo, predal na sopotnikovi strani je le v obliki ene "flikce" usnja, ki je prikovicen spodaj na armaturo, skupaj pa tvori nekaksen zep, v katerem so skriti kabli za razne sodobne igracke (MP3,..). Plastika armaturne plosce, no ja, nekje rang Yuga, ampak zopet, le kdo ima cas gledati armaturko, ko se pelje??

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Sedezi, kakorkoli ze izgledajo neudobni, so v bistvu kar odlicni, ne pretrdi, ne premehki, odlicen oprijem in z malo truda se ga upase popolnoma po zelji voznika. Ce sem iskren, vsi Daimlerovi zici (te malo bolje poznam, zato za druge ne bom trdil), se lahko skrijejo.

Slika

Delovni prostor za noge, pravzaprav nogo, ce clovek ravno ni vajen bremzanja z levo nogo, zopet Spartansko surov, z polno zice in elektronike okoli nog. Res, kot kaksna Formula..

Slika

Vstopanje in izstopanje je tako, pravo sportno z precej telovadbe, a gre. Sem k sreci bolj pri malih in mi ni bil problem, docim se en konkreten gospod nikakor ni uspel skobacvati v Bello. A tu sem opazil sibko tocko. Namrec prag automobila se hitro odrgne, porajsa, ce si storast, tako vsaj zame, tam nebi skodovala kaksna folija..

Slika

Srce Belle.. premalo poznam tehniko a zvok zunaj, predvsem pa znotraj...
=D> #-o . Sploh ne vem, zakaj imajo radio notri??

Slika

Slika

Slika

Prtlazni prostor.. zakaj ze?? no ampak za vzorcek ga je.

Se en detail, ki se sportnemu autu pritice, odprtina za dolivanje goriva. Brez cepa, le pokrovcek odpres in ze tankas. Zaklene se nikjer!

Slika

Obcutki pri voznji, to ne morem komentirati, a teh 400m (200 v eno smer in 200 v drugo, no ja, priblizno toliko).. ko sem se ven skidal, sem boljsi polovici rekel, "ti, dobro, da imam usesa".. :?: ... ja, drugace bi sel nasmeh okoli glave..

Slika

Slika

Slika

Slika

p.s. tudi fotografije so popolnoma neprofesionalne.

p.p.s. Sem se ravno spomnil.. Ob toliksnem stevilu "strokovnjakov in poznavalcev" 4C, nam kljub trudu, gledanju navodil in oh strokovnosti, ni uspelo odpreti prve haube. (a se sploh da?.. ne vem)

l.p.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

WOW kje si si to ogledoval?

Pri avtu za tolk dnarja bi lahko bla plastika čez motor lepša :lol: :P
ThugBoy
Alfist
Alfist
Kraj: Morje

i like it very mch
pa vi jamrajte kolko vas je volja... :-)(
"Even When They Kill Me, They Can't Never Take A Game From Young G"
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Zanimivo :) Upam, da jo čim prej vidim kje :)
Itag so vsi dirkači mali :)
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

p.p.s. Sem se ravno spomnil.. Ob toliksnem stevilu "strokovnjakov in poznavalcev" 4C, nam kljub trudu, gledanju navodil in oh strokovnosti, ni uspelo odpreti prve haube. (a se sploh da?.. ne vem)
:lol: Sprednja havba je fiksna, se je ne da odpreti. Če je potrebno kaj spredaj poservisirat, se jo popolnoma sname. Drugače pa ni spredaj nič, razen pritiklin za hlajenje.

Saj si videl, da so tako šparali na teži, da niti amortizerja za zadnjo havbo niso vgradili - sicer se mi zdi, da je ta gromozanska palica bolj težka kot en majhen amortizerčič.
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Je pa cenejša :)
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Me zanima kako za vraga se potemtakem žarnice menjajo? Gre luč dol ali gre celotna havba gor...to je seda vprašanje :D
Odgovori
  • Informacija