Se eno popolnoma nestrokovno in popolnoma subjektivno mislenje o 4C.
Ze ko clovek stoji ob autu, dobi tisti obcutek sportne nekdanje slave Alfa Romeo. Bi rekel, da pri 8C sicer cutis neko sportnost, pridih brutalne moci, a je hkrati ravno toliko "pocukrana", da to ni TISTO.
Pri 4C pa ze na prvi pogled obcutis, da je vse podrejeno sportnosti, brutalnosti in predvsem uzivanju.
Sama zunanjost, meni fantasticna, usklajeni prelomi karoserije, pravsnji povdarki detailov in po obcutku desigen ze blizu "zlatega reza" (misljeno v dizajniranju automobilov)
Filozofija sportnosti se nadaljuje tudi v notranjosti. Skorajda ni odvecne navlake, brezveznih okraskov ali fensi dodatkov. Vse strogo Spartansko, sportno in premisljeno obdelano za cim manjso tezo auta.
Tako ni drzal za steklenice ali plocevinke, sencniki kot da jih ni, naslon za roke, ga ni ne na vratih ne na sredinjski konzoli (haloo! pa kdo to rabi v tem autu), prestavna rocica.. preteska, ven z njo, predal na sopotnikovi strani je le v obliki ene "flikce" usnja, ki je prikovicen spodaj na armaturo, skupaj pa tvori nekaksen zep, v katerem so skriti kabli za razne sodobne igracke (MP3,..). Plastika armaturne plosce, no ja, nekje rang Yuga, ampak zopet, le kdo ima cas gledati armaturko, ko se pelje??
Sedezi, kakorkoli ze izgledajo neudobni, so v bistvu kar odlicni, ne pretrdi, ne premehki, odlicen oprijem in z malo truda se ga upase popolnoma po zelji voznika. Ce sem iskren, vsi Daimlerovi zici (te malo bolje poznam, zato za druge ne bom trdil), se lahko skrijejo.
Delovni prostor za noge, pravzaprav nogo, ce clovek ravno ni vajen bremzanja z levo nogo, zopet Spartansko surov, z polno zice in elektronike okoli nog. Res, kot kaksna Formula..
Vstopanje in izstopanje je tako, pravo sportno z precej telovadbe, a gre. Sem k sreci bolj pri malih in mi ni bil problem, docim se en konkreten gospod nikakor ni uspel skobacvati v Bello. A tu sem opazil sibko tocko. Namrec prag automobila se hitro odrgne, porajsa, ce si storast, tako vsaj zame, tam nebi skodovala kaksna folija..
Srce Belle.. premalo poznam tehniko a zvok zunaj, predvsem pa znotraj...

. Sploh ne vem, zakaj imajo radio notri??
Prtlazni prostor.. zakaj ze?? no ampak za vzorcek ga je.
Se en detail, ki se sportnemu autu pritice, odprtina za dolivanje goriva. Brez cepa, le pokrovcek odpres in ze tankas. Zaklene se nikjer!
Obcutki pri voznji, to ne morem komentirati, a teh 400m (200 v eno smer in 200 v drugo, no ja, priblizno toliko).. ko sem se ven skidal, sem boljsi polovici rekel, "ti, dobro, da imam usesa"..

... ja, drugace bi sel nasmeh okoli glave..
p.s. tudi fotografije so popolnoma neprofesionalne.
p.p.s. Sem se ravno spomnil.. Ob toliksnem stevilu "strokovnjakov in poznavalcev" 4C, nam kljub trudu, gledanju navodil in oh strokovnosti, ni uspelo odpreti prve haube. (a se sploh da?.. ne vem)
l.p.