Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

Luštno. A mogoče kdo ve, če so tile novi sedeži samo v distinctive in več ali tudi v nižjih opremah? Vem da je razlika v oblazinjenju.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

Končno eden novinar,ki ni grajal porabe.Moraš jo vozit tudi z glavo,ne samo s srcem :D.
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

Danes sem zapeljal prenovljeno Giulietto distinctive 1.4 MA. Najprej naj povem, da mi je spredaj sedaj definitivno bolj všeč, nov scudetto zgleda super in tudi bolj izrazite meglenke naredijo svoje. Zatemnjene luči pa niso serijsko ampak so za doplačilo (cca 50 eur). V vožnji se mi je zdela v notranjosti res tiha, opazno tišja kot se spomnem iz lanske testne vožnje (ista oprema in motor). Po avtocesti se pri 160 še vedno lahko brez problema pogovarjaš čisto potihem. Podvozje se mi zdi vrhunsko, čvrsto ampak nikakor ne neudobno, tudi po slabi cesti ne. Tudi nobenega črička ali kaj podobnega. Vozila se je itak že prej super in še vedno se. Uconnect mi je bil zelo všeč, lepo odziven in preprost za uporabo pa tudi notranjost zgleda lepše z njim. Je pa vseeno malo škoda rocker gumbov spodaj, ki so bili prav kul. Sedeži so se mi zdeli podobni kot prej, tukaj nisem opazil kakih razlik. Po besedah prodajalca so tudi v nižjih opremah isti, razen oblazinjenja, medtem ko so v sportivi res malce boljši (usnje). Materiali v notranjosti so baje tudi izboljšani in so se mi zdeli zelo dobri, čeprav osebno tudi pred prenovo nisem imel posebnih pripomb glede tega.

Ostajajo pa določene pomanjkljivosti, kot je pomanjkanje odlagalnih predalov in nerodno postavljena držala za steklenice, težavno nastavljanje naklona sedeža, ne ravno idealna pozicija za volanom (preblizu pedala, previsoko volan), ki pa se jo da z malce truda kar lepo nastaviti in se na koncu sedi zelo dobro ter pomanjkanje prostora zadaj za kolena. Slednje bi lahko poštimali z malce tanjšimi sedeži, res ne vem zakaj morajo biti tako debeli, ampak kar je je...

Na kratko - zelo zelo fajn prenova in še vedno ena top izbir v tem razredu, če le praktičnost in prostornost niso glavne prioritete.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... stinctive/
Dokaz kako je poraba na testu relativen podatek.Trije novinarji iste revije in 3x Giulietta s enakim motorjem.Prvi izmeri 9,6,drugi celo 11,1,tretji pa 8,2 in hkrati pove da razočara normna poraba goriva, kjer z res umirjeno vožnjo motor 'ni hotel' porabiti manj kot šest litrov za 100 prevoženih kilometrov.
Halo,saj je vendar 170 TB in na relaciji se zagotovo da.
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

dober tekst v današnji izdaji Dela =D> =D>

Slika
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

alfafil napisal/-a:http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... stinctive/
Dokaz kako je poraba na testu relativen podatek.Trije novinarji iste revije in 3x Giulietta s enakim motorjem.Prvi izmeri 9,6,drugi celo 11,1,tretji pa 8,2 in hkrati pove da razočara normna poraba goriva, kjer z res umirjeno vožnjo motor 'ni hotel' porabiti manj kot šest litrov za 100 prevoženih kilometrov.
Halo,saj je vendar 170 TB in na relaciji se zagotovo da.

Jaz sem danes vozil tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=899 ... r%2016v...

Šel sem po Dunajski na Obvozno, od tam na avtocesto do Vodic, Sp. Brnik, mimo Pučnika nazaj na avtocesto. V eno smer Dna v D in hitra vožnja, poraba 9,6 litra, od Pučnika nazaj v LJ pa v N in bolj umirjena vožnja in sem imel porabo 8 litrov.

Za primerjavo teže noge oziroma načina moje vožnje: z GTjko(150KS mjet) imam povprečno porabo 7,2 litra, z Brero 3.2 V6 JTS pa 12,5 litrov.

Me pa pri tej giulietti moti zvok motorja od 140km/h naprej...... če si vajen dizla ali lenega šestaka imaš tak občutek kot da bi morala bit še ena prestava..... kot da matraš motor.
Slika
greeeeedy
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: AR Giulietta 2.0 JTDm
Kraj: Trebnje

u petk dobim giulietto 2.0 jtdm 2011 letnik pa me zanima kje je priklop za usb al pa aux za musko, ker na ogledu tega nisem opazil nikjer na vidnem mestu. Drgač pa auto mi je takoj v oči padel mi je izredno ušeč :) šaltou bom pa iz forda mondeota. Tako da bi mi tut kšn namig prou pršu kaj lahko počnem kaj ne, kako zadeve delujejo itd :)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

USB priključek je v sovoznikovem predalu.
greeeeedy
Alfa Junior
Alfa Junior

Uf odlično, hvala!
greeeeedy
Alfa Junior
Alfa Junior

No evo mam nou problem. Julko mam že, pa da povem sm zelo zadovoljen z avtom, sam že ko sm jo rableno dubu ni gorela ena od lučk za zadno tablco. In zdej mi javla na armaturi naj preverim pa zamenjam lučko sm tu pa ne znam..sm poguglou in use sm nikjer ne piše kako. Eni govorijo da s šraufncigrjm z ohišjem vred vn zbezam, kar sm že probou pa ni šlo na lahko. Eni pravo pa da naj iz notranje strani se pravi iz prtlažnika zardrem plastiko pa tako zamenam.
Ali ima kdo izkušnje, oz približno ve kako se to naredi?
Hvala vnaprej!
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

stisneš jo v stran pa potegenš vn.

drugač maš u navodilih za uprabo slikovno prikazan za vse žarnce v avtu kako se jih menja.
greeeeedy
Alfa Junior
Alfa Junior

bom poskusil jutri, ko bo dan :) Hvala ti! NAvodil pr tem rabljenem avtu nisem dobil zraven..SM pa že zasledil neka navodila na tem forumu ampk je samo za radio in software.
pirlo
Alfist
Alfist

Vsa nadvodila dobiš na http://aftersales.fiat.com/ELUM. Sem pa ti naredil screenshot navodil.
Priponke
Screen Shot 2015-02-11 at 08.24.11.png
Screen Shot 2015-02-11 at 08.24.11.png (46.75 KiB) Pogledano 2542 krat
mesher
Alfa Junior
Alfa Junior

Ali mogoče kdo pozna zadevo pri opremi in sicer me zanima razlika pri paketu sport in sport 1.

Je še kakšna druga razlika med paketoma, kot to, da ima paket sport, dve izpušne cevi, paket sport 1 pa zgolj eno cev.

Sport 1:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... iAir%2016V.." onclick="window.open(this.href);return false;.

in Sport:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... V%20Distin.." onclick="window.open(this.href);return false;.
Uporabniški avatar
capocapo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1

Izpuhi nimajo veze z opremo. Bencinski motorji 1.4 T-jet imajo vsi 1 izpuh, 1750 Tbi ima 2. Dizelski motorji 1.6 Mjet imajo 1 izpuh, 2.0 Mjet ima 2 izpuha :)
Odgovori
  • Informacija