Nosilci motorja in menjalnika

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor

Imam eno vprasanje za vse ki so ze menjavali nosilce. Imam 147 1.9 16v 2003 letnik
Pa mi nekaj ni jasno za ta dva stranska nosilca jaz imam na deni in levi in desni enaka nosilca se pravi taksna
Slika

A na netu pa zasledim da je tak na levi strani se pravi pri menjalniku, na desni pri jermenih pa prodajajo taksnega
Slika
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mislim, da je ta tadrug kao izboljšana verzija. Drugač pa. A si kaj razmišljaj da bi obstoječe z čim zalil. Kakšen poliuvretanski kit, ali kaj podobnega
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Hmmm nevem kolk mora biti nosilec dejansko fleksibilen. Ker neke vibracije oz premike mora vseeno dopuscat. Zaj pa ce bi blo pol to prevec fiksno da nebi kaj druga prevec trpelo.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne vem. Vem samo, da so premehki. Ko sem zamenjal vse 4, je bilo še vedno vse putrasto...
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Kako ti mislis putrasto-premehko? Kaj ko dodajaš gas in spuščaš ti zelo zabija oz premika mašino?
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tako nekako ja. Niso dovolj trdi. En dan bom dol pobral in zalil z poliuretanskim kitom. Sicer pa, pober dol pa poglej kok so popokani. Sej dol vzameš zlo hitr. Moji so bli kar vredu, razn prednjega menjalniškega. Ta je bil sesut totalno.
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja zgornjega sem menjal ker je bil pocen. Spodnjega pa na menjalniki pa sem sam dol vzel pa pregledo pa počen ni noben, sam so pa zlo mehki, no v bistvo nevem kam bi mogli bit, ker ga nobena avtotrgovina nima na zalogi, vsepovsot moraš naročit. Da bi v roke kakega novega dobil pa viddel kolk trd mora bit.
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Kolk je komplicirano menajt nosilca na levi in desni strani motorja(156 1.9 16v), se lahko motor povesi in ga je treba privzdignit? Očtino imam vse nosilce zanič, menjal sem zgornjega(Palčko), spodnjega pri menjalniku, poa ni dosti bolje. Pri speljevanju mi včasih prav zabija motor, ročka od menjalnika skače, v prostem teku trese, ko pospešujem se nekje zvok motorja prenaša na karoserijo in se sliši ropot v kabini. Menda sta obadva čisto hin. Zna menjava teh dveh nosilcev rešit te težave?
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če ti motor skače ko dodajaš in odvzemaš plin, so nosilci fuč. Menjava ni zahtevna. Menjaš nosilec po nosilec. Moraš pa podložit mašin z kakšnim "klocnom", da ti ne visi vse dol in ne naprezaš po nepotrebnem ostalih nosilcev.

Nosilce lahko probaš tudi tako , da zategneš ročno daš v prvo ali vzvratno in probaš speljati pri tem pa gledaš premikanje motorja. Če se motor preveč premika oz kje kaj tolče so fuč nosilci. Ponavadi prvi crkne zgornji, potem menjalniški, potem prednji spodnji desni in zadnji zadnji.

lp
Alfista93
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm

alro napisal/-a:Meni je rekel mehanik da če se prestavna ročica med dodajanjem in odvzemanjem gasa premika naprej/nazaj je to znak, da je tisti zadnji nosilec fuč, ker ne blaži več premikov motorja.
Tudi sam imam enak problem, težko je tudi menjavat. Zgodi se, da želim menjat in ne gre oz. stežka. Najbolj je izrazito v 2. in 3. prestavi, pa tudi ko želim speljat in prestavim iz prostega teka v prvo... Potrebna bo torej menjava nosilca menjalnika + pregled ostalih?
Prav tako mi avto občasno trese med vožnjo (ne vem natančno kako opredeljujete "zabijanje" :) ). Ali je razlog za to tudi v nosilcih? Pred kratkim sem menjal zgornji nosilec (18€ AvtoMarko - Maribor), saj je bil že načet. Sklopka in vztrajnik sta bila menjana pred 15.000km. Vozim GTjko 1.9 dizel.

Lp
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Povezava na menjalnik je prek zajle (ok, dveh), torej nosilci motorja nekako naj ne bi imeli vpliva...
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=8&t=36179" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

Kje pa ima nosilce 2.4jtd 10V motor? Eden je zgoraj na sovoznikovi strani, spodaj na sredini je drugi, :?:
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Mi zna kdo povedat, kateri je nosilec menjalnika za 147 1.9 150KM?

Tukaj je opisan kot gearbox mount nosilec 60656524
nosilec.jpg
nosilec.jpg (2.32 KiB) Pogledano 2937 krat
Našel sem pa še tole sliko
nosilci.jpg
nosilci.jpg (23.76 KiB) Pogledano 2937 krat
in opis
1- 46467328 side right wheel
2- 46461190 gearbox side
3- 60656524 Flexible side
4- top 60662481 timing side

Katera je zdaj prava? ](*,)
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Menjalnika je 2.
2 je pod akumolatorjem, 3 pa na dnu karoserije oz pod prestavno rocico (priblizno)
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Ok, hvala.
Odgovori
  • Informacija