Tiger napisal/-a:Ve mogoce kdo ali je res da naj bi bila pri Lybri 2.0 malenkost zamaknjena jermenica in baje zato radi pokajo jermeni?
Katera jermenica pa? Zobatega jermena?
Kolikor mi je znano je v Lybri 2.0 20V motor, ki je enako kot tisti v Kappi, Fiat Coupe in se katerem od avtov iz tega koncerna. To zgodbo o zamaknjenih jermenicah prvic slisim, pa tudi jermena zdrzijo kar veliko sploh glede na zelo dolg predviden servisni interval (120k km).
Tiger napisal/-a:Ve mogoce kdo ali je res da naj bi bila pri Lybri 2.0 malenkost zamaknjena jermenica in baje zato radi pokajo jermeni?
Katera jermenica pa? Zobatega jermena?
Kolikor mi je znano je v Lybri 2.0 20V motor, ki je enako kot tisti v Kappi, Fiat Coupe in se katerem od avtov iz tega koncerna. To zgodbo o zamaknjenih jermenicah prvic slisim, pa tudi jermena zdrzijo kar veliko sploh glede na zelo dolg predviden servisni interval (120k km).
A si ziher da je 20V motor notr?? Meni se zdi - sicer strogo po spominu - da je klasičen 16V...
GTA lover napisal/-a:
A si ziher da je 20V motor notr?? Meni se zdi - sicer strogo po spominu - da je klasičen 16V...
Od blizu ga sicer nisem videl, a ce gre verjeti ePer katalogu je 5 cilindrski 20 ventilc. Ce me spomin ne vara je bil zadnji atmosferski 2.0 16V v Fiat Tipu pri Lanicii pa v zadnji Themi.
GTA lover napisal/-a:
Od blizu ga sicer nisem videl, a ce gre verjeti ePer katalogu je 5 cilindrski 20 ventilc. Ce me spomin ne vara je bil zadnji atmosferski 2.0 16V v Fiat Tipu pri Lanicii pa v zadnji Themi.
V Lybri je sigurno 2.0 20V motor! Glas je fenomenalen
To vem da je predviden servis za menjavo zobatega jermena 120.000km!Kolega mi rekel da imel njegov sosed problem z bravotom ki ima baje isti motor kot je v Lybri jermen mu preskočil sreča da bil avto še pod garancijo!
Tiger napisal/-a:V Lybri je sigurno 2.0 20V motor! Glas je fenomenalen
To vem da je predviden servis za menjavo zobatega jermena 120.000km!Kolega mi rekel da imel njegov sosed problem z bravotom ki ima baje isti motor kot je v Lybri jermen mu preskočil sreča da bil avto še pod garancijo!
Motor je prakticno isti, ni pa znan po tem, da bi bil zobati jermen sibka tocka.
Jermen pa je pametno menjati za prej, sploh ce avto ni delal veliko kilometrov in je bolj nevarno, da je jermen postaran kot obrabljen.
V Lybri je samo 2.0 20V 5 cilindrski motor. Tak kot v Kappi. Zdej se ta motor in seveda avto bliža številki 300000km in bo treba še tretjič jermene zamenjat Na motor dam zaenkrat same pohvale. Poraba olja nič, oz konstantnih 0,5 litra na 10000km že od kar imam avto. Res štrapacna zadeva in poceni za vzdrževat.
Lancia napisal/-a:V Lybri je samo 2.0 20V 5 cilindrski motor. Tak kot v Kappi. Zdej se ta motor in seveda avto bliža številki 300000km in bo treba še tretjič jermene zamenjat Na motor dam zaenkrat same pohvale. Poraba olja nič, oz konstantnih 0,5 litra na 10000km že od kar imam avto. Res štrapacna zadeva in poceni za vzdrževat.
-kako se pelje ta stroj,je poskočen,ravno pravšnji,kolk pokuri z zmerno vožnjo
Mah, če vzameš to različico s 155 KM (V.I.S) (modelno leto 97) se boš kar OK peljal. Z bencionom je bilo kar ok poskočno (zdej vozim na plin). Če imaš športni prenos v diferencialu potem se edino na avtocesti motor malo bolj vrti, kar pa mu očitno ne škodi. Je pa 2.0 VIS tut za prehitevat kar poskočen. 2,4 bencinar je pa optimum.
-plin praviš,že dolgo me mika da si enkrat privoščim AR2,5 ali 3,0 in potem montiram plin in preklapam po želji
-koliko se to splača glede na vloženo,na število prevoženih km na leto in tako naprej,me sploh ne zanima,saj ne bi kupil novega avta,bolj pomembno je sreča pri nakupu in dobra cena,potem še tistih 300 čukov ni problem vložit
Zadnjič spremenil alfafil, dne Če Apr 13, 2006 8:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Plin se splača kokr kol pogledaš...dokler ti avta ne skur To se je zgodil mojmu kolegu na Lybri 2.0 20V( by the way- 16V motorjev ni blo nikol v Lybri, pa ne glede na to kaj pišejo tisti Angleži...). Tri dni je delal pol se je pa skurl. Zgleda da je bla neka napaka na napeljavi...smolo je imel-in to veliko...