Menjava 4x amortizerji in vzmeti

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Ali mogoče zna kdo odgovoriti kaj ima alfa romeo 156sw sport zadaj za ene amortizerje(brez nivomata).Ali so to Bilstein?
Vse kar na mojih piše je:

89 4104 444 024
Made in Germany A 138
60 66 81 86
932 PW Sport
GAS COMPRESSO
H38

Takole nekako izgleda etiketa na amortizerju.

Mi zna kdo povedat kateri Bilsteinovi bi bili pravi?
Menjal bi namreč samo zadnje amortizerje+vzmeti.
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Slika
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jao torej imam res amortizerje z nivomatom, kljub temu, da mi je danes serviser "na oko" ocenil, da so to navadni sport amortizerji....

Ai kdo ve koliko je 156 SW s serijskimi sport amortizerji dejansko nižja od navadne?V primeru, da menjam samo zadnje amortizerje, ki bodo brez nivomata bo verjetno problem ujeti zadaj enako višino kot spredaj?
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

ARfan napisal/-a:jao torej imam res amortizerje z nivomatom, kljub temu, da mi je danes serviser "na oko" ocenil, da so to navadni sport amortizerji....

Ai kdo ve koliko je 156 SW s serijskimi sport amortizerji dejansko nižja od navadne?V primeru, da menjam samo zadnje amortizerje, ki bodo brez nivomata bo verjetno problem ujeti zadaj enako višino kot spredaj?
Sport pack je nižji za cca 15mm (nekateri pravijo da 20mm - različni podatki se najdejo)...ne vem če obstaja kombinacija sport paketa in nivomata... mislim da imaš lahko eno ali drugo. Če menjaš amortizer z nivomatom za navadnega... vzmet pa pustiš to, ki jo imaš sedaj, potem ne bo nobene težave... višina avtomobila je odvisna od vzmeti. Če prav razumem tvoje vprašanje...
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem bral na alfaownerju, da naj bi imele vse faceliftane 156 SW s sport paketom zadaj nivomat amortizerje(limuzinske sport imajo zadaj navadne) in baje potem tudi vzmeti od nivomata ne pašejo na navadne amortizerje.

V najslabšem primeru bom moral torej menjati vse štiri vzmeti ali pa dobiti original sport vzmeti od limuzinske različice vendar nevem, če je enaka teža.
Sem že klical po raznih servisih pa imajo bolj malo pojma...
Ali obstajajo kakšne aftermarket vzmeti z -15mm oz. -20mm ?
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Tudi sam zdele malo berem na alfa156.net in vidim, da je res cela zmeda glede tega nivomata in sport paketa. Žal ni nikjer 100% podatka o kompatibilnosti...
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

Jaz mam na 156 SW 1.9 multijetu monroe reflex amortizerje, nevem kok so stari k so bli že gor k sm kupu alfo, ampak so res super...
italiano è il migliore <3
Uporabniški avatar
matej007
Alfist
Alfist
Kraj: Novo mesto

si bom kar malo sposodil temo. Imam namreč eno zanimivo vprašanje... Kako spustit avto za 15 ali 20mm. sem pregledal kar nekaj vzmeti različnih proizvajalcev in povsod je -30, -35 ali celo -40mm :evil:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Obstajajo neke gumijaste podložke, da lahko pol za cm ali dva dvignes avto. Uporabi SEARCH, ker vem da nekje obstaja tema ravno o tem.

LP
Uporabniški avatar
matej007
Alfist
Alfist
Kraj: Novo mesto

vem za tisto v drugi temi bolj natančno v tej: viewtopic.php?t=9045&start=360

samo bi prosil če lahko kdo kaj več pove o tej stvari ker sem opazil da tudi ARfan-a zanima kakšna podobna varianta :wink:
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica

na servisu so mi potrdili da imam hin amortizerje z nivomatom. Novi pridejo 345€ po kosu.
A mogoče kdo ve kateri bi še pasali na avto?
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pasali naj bi vsi amortizerji ki pašejo na navadno SWjko (brez nivomata), edino nisem siguren, če pašejo potem tudi šalčke od nivamat amortizerja na navaden amortizer. Mogoče kdo ve?V kratkem dobim nov kit amortizerjev in bi bilo super, da prave šalčke nabavim že pred podiranjem avtomobila v kolikor od nivomata niso prave.

BTW mi kdo lahko priporoča kdo to vse skupaj dobro zmontira+ po možnosti naredi še optiko?
Sem sicer iz LJ vendar se mi ni problem zapeljat kam dlje važno, da je stvar dobro narejena (imam namreč bolj slabe izkušnje zadnje čase).

lp
blazo
Alfa Member
Alfa Member

jaz sem si tudi populil še tisto malo las, ki jih imam zaradi nivomata :lol:

zadeva je sledeča:dejstvo je, da nivomat lahko zamenjaš z navadnimi amortizerji =D>

Šalčke/nastavki za vzmet oz. kamor se vzmet uleže - naj nekdo napiše pravilno slo. besedo pašejo , samo so malo višji, posledično ti bo avto zadaj višje stal - seveda, če boš menjal še vse 4 vzmeti. Lahko pa kupiš od t.i. šalčke od limuzine, naj bi bila potem višina enaka.

Jaz vzmeti, ki so original na nivomatu nebi dajal na nove amortizerje, avto ti bo visel.

aja pa še nekaj, ko našim pooblaščencem omeniš nivomat dobiš odgovor "jaja bomo neki zrihtal", ko pa vprašaš, če so že menjali pa nobem nima pojma..
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi jaz sem že brez las zaradi nivomata :) .
Jaz bom menjal komplet novo vzmetenje(4xamortizerji in vzmeti) . Torej moram kupiti še nove šalčke #-o , če hočem da bo tako kot je treba.
Ali bi se kakšnemu dalo pogledat v ePER če je kakšna razlika med TI in navadnimi šalčkami (nosilci amortizerja).
Sam se nekaj matram vendar neuspešno.

ps: Tudi sam opažam, da na pooblaščenih servisih nimajo kaj dosti pojma o nivomatu in ti dejansko ne preostane drugega kot da malo eksperimentiraš.
Nič sedaj čakam na nove kit amortizerje, nabavil bom še šalčke od TI izvedbe oz. navadne (v kolikor so enake) in dal vse skupaj zmontirati. Upam da se bo vse skupaj dobro izšlo.

lp
Zadnjič spremenil ARfan, dne Če Feb 17, 2011 2:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
blazo
Alfa Member
Alfa Member

po mojem spominu oz. prebiranju drugih forumov obstajata samo 2 varianti

za normalne alfe in AR za italjansko policijo, TI nima veze

če si pa mislu nivomat šalčke je pa to enen enota in je v eperu kot komplet nivomat
Odgovori
  • Informacija