* Preverite delovanje klimatske naprave.
* Preglejte plocevino pred korozijo nad vetrobranskim steklom in na strehi.
* Pozorno poslusajte kakrsnekoli udarce nad prednjimi (ball joints) koncniki, dodal bi se roke.
* Variator odmicne gredi ropota (podobno zvoku dizelskega motorja).
* Preglejte barvo in lak na prednjem odbijacu za lise.
* Preglejte delovanje zadnjih zavor, zaradi morebitne korozije.
* Preglejte vso osvetlitev v notranjosti in armaturni plosci.
* Preglejte spodnji del motorja za morebitnimi udrtinami oz. razpokami (karter)
* Preverite delovanje amortizerjev pri voznji po slabi cesti. Bodite pozorni na udarce.
* Preverite delovanje alarma.
* Preglejte motor za sledmi puscanja olja.
* Nastavite delovanje klimatske naprava na najnizjo temperaturo in po koncani testni voznji preglejte sistem za morebitnim puscanjem oz. vlazenjem okoli uparjalnika.
* Med testno voznjo vozite cimvec po luzah in po koncu voznje preglejte notranje talno oblazinjenje ce je suho.
* Ce kupujete od preprodajalca ne vzemite WHA garancije (karkoli ze je to)
* Preglejte voznikov sedez, obrabljenost, obliko stranskih opor.
* Prepricajte se, ali in kdaj je bil menjan zobati jermen oz. veliki servis.
A je normalno da pri 156kah stari model števec za obrate niha oziroma ne teče tekoče. Se obotavlja ko pohodiš gas, kot bi se malo zatikal. To sem opazi že pri dveh 156kah. Ena je bila l.98 1.8 TS druga pa l.01 1.9JTD. Osebno me to zelo moti in zaradi take stvari ne mislim vzeti avta če je posod tako.
Foggy napisal/-a:A je normalno da pri 156kah stari model števec za obrate niha oziroma ne teče tekoče. Se obotavlja ko pohodiš gas, kot bi se malo zatikal. To sem opazi že pri dveh 156kah. Ena je bila l.98 1.8 TS druga pa l.01 1.9JTD. Osebno me to zelo moti in zaradi take stvari ne mislim vzeti avta če je posod tako.
Lp
Imam popolnoma isti problem. Če obrati rastejo počasi, obratomer skakajoče reste. Moti in to zelo!!!
Foggy napisal/-a:A je normalno da pri 156kah stari model števec za obrate niha oziroma ne teče tekoče. Se obotavlja ko pohodiš gas, kot bi se malo zatikal. To sem opazi že pri dveh 156kah. Ena je bila l.98 1.8 TS druga pa l.01 1.9JTD. Osebno me to zelo moti in zaradi take stvari ne mislim vzeti avta če je posod tako.
Lp
Imam popolnoma isti problem. Če obrati rastejo počasi, obratomer skakajoče reste. Moti in to zelo!!!
Ja je treba pošteno pohodit, pa nima niti časa kaj poskakovat.
Mislim, da je to pri vseh 156. Drugače pa, kot že neštetokrat;" it´s not a bug it´s a feature" (ni napaka, je značilnost)
apersa napisal/-a:mam za prodat 156. 2.0 ts sport paket letnik 2000
cena pa mal čez 1500000,razlike med 1.8 ni sm ta da pijeta isto pa cestnina je za 6 jurjev dražja zavarovanje je isto
OFC napisal/-a:Eno vprašanje: kupil sem AR 156 1.9jtd pa me zanima kaj bi bilo lahko narobe, (če je sploh kaj narobe) ker se mi iz auspuha kar lepo pokadi ko pritisnem na gas? Zdej pa ne vem, a je to normalno, ker nikoli še nisem imel dizla, ali,... Avto imam v garanciji, drugače zelo lepo ohranjen, je pa tik pred glavnim servisom (140000 km). A bi lahko bilo kaj resnega ali so kakšni filtri ali podobno?
Hvala za odgovore
-glavni servis na 140 000
-nisem še videl dizla ki ne pokadi pri polnem plinu