Termostat - AR 156, 1.9 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

djsly napisal/-a:Bolj pomemben podatek od temp hladilne vode je podatek o temp olja. To si nabavite. Za vodo ne skrbite.
Kok pa naj bi bila temperatura olja pri ogretem motorju? (155 1.8 TS)
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Okol 80C pa do 95C
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Mene sicer ta temperatura tud bode v oci, ker se termostat skozi drzi tam okol 70 (mal pod pa tja do 70 med voznjo, ce se ustavim, al pa dirjam na kak visok hrib pa pride na 90 ko se vklopi ventilator), ampak baje je to okej (jtd). Brzda majo alfice mal slabs kalibrirane termostate...
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lublana

Opankar: tako kot je trtle napisal. S tem da ob dolgotrajnem priganjanju z lahkoto poskoči na 100-120 in to je znak da je treba dat nogo s plina dol ;)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Scremer napisal/-a:Mene sicer ta temperatura tud bode v oci, ker se termostat skozi drzi tam okol 70 (mal pod pa tja do 70 med voznjo, ce se ustavim, al pa dirjam na kak visok hrib pa pride na 90 ko se vklopi ventilator), ampak baje je to okej (jtd). Brzda majo alfice mal slabs kalibrirane termostate...
Nič nimajo slabo kalibriranih termostatov. Če ti temperatura niha okoli 70 je občutno premalo in je termostat zanič, sej ni rečen da je čist zanič, dovolj je že da se ne zapre do konca in tukaj so nihanja in počasno segrevanje. Po menjavi termostata se mi cagr ko pride do 90 niti malo ne premakne več.

LP
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Mogoče je za JTD normalno, da med vožnjo niha med 70 in 90, za bencinarje to ni.
Pri bencincih, ki se med normalno vožnjo ogrejejo le do okoli 70 stopinj je to tipičen indikator pokvarjenega termostata.

Omenjeno je bilo tudi da imajo alfe slabo kalibriran termostat, kar pa ne bo držalo, temperatura niha enako tudi pri motorjih ostalih proizvajalcev, vendar so se oni raje odločili za en trik.
Na primer VAG vozila imajo kazalec temperature hladilne tekočine kontroliran elektronsko in je nastavljen tako, da če je temperatura v nekem danem območju, kazalec kaže vedno točno 90 stopinj. Pri alfah pa kazalec pač kaže realno trenutno temperaturo.
Emperor of The Dark Realm
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

No sej res topic je za JTD tega pa ne poznam tako da kako je tu pa nemorem komentirati...
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

djsly napisal/-a:Opankar: tako kot je trtle napisal. S tem da ob dolgotrajnem priganjanju z lahkoto poskoči na 100-120 in to je znak da je treba dat nogo s plina dol ;)
Ma men se olje nikol ne segreje na več kot 70, neglede na način vožnje.
Voda se mi segreje normalno na 90. Sem tut že zamenju senzor za temp. olja, pa ni nč bolš.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Hm...men gre z lahkoto do 100C je pa res da turbina nardi svoje.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Moram tole s temperaturo pri jtdjih reši.t ker mi para živce. Skoz mam bed filing, da je motor še premrzu za pristiskat. Eh
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

A je kdo izmed JTDjevcev ze zamenjal termostat. Se je mogoce temperatura sedaj zvisala.

Sam sem dones se enega cloveka mal pobaral v zvezi s tem in pravi da je to cist okej. Jest si bom lase populu... Ne more bi to okej da je na 70C oz. se malo manj. Pa recimo ko mam klimo vklopljeno se segreje preko 70C ob isti mirni voznji tam okol 2000 obratov pa tja do 2700.

PLEASE mal info ce je kdo pri dizlu menjal oz. kaksne mate kaj temperature.

thx
don1
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gora

2.4 jtd temperatura niha od 70C do 90C. Mene ne moti.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Tebi tudi? Ne vem no, jaz bom verjetno menjal termostat, cist preventivno, ker ce pocasi kruzam z avtom mam temperaturo tud pod 70C... :(
Bone
Alfa Junior
Alfa Junior

Ej screamer... imava isto težavo...

Tudi sam zdaj ne vem, ali je ok, ali ni okej, da je temperatura 70.. Ko ga bolj ženem, gre skoraj do 90...
Seveda govorim o JTD motorju..
Kaj vem...

A ve mogoče kdo, koliko je cena termostata za JTD... Original je menda okoli 100€ ... Verjamem, da se da dobit ceneje, ampak kje?

In še to, ali je verzija termostata vezana na serijo motorja in je različna, ali je enaka pri vseh JTD motorjih?
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Jaz še mal raziskujem, bom pa verjetno jutri če bo čas mal poklical v trgovine z rezervnimi deli, da vprašam za ceno. 1.9 JTD...

Bom vsekakor poročal, samo bo pa še nekaj časa trajalo.

lp
Odgovori
  • Informacija