djsly napisal/-a:Bolj pomemben podatek od temp hladilne vode je podatek o temp olja. To si nabavite. Za vodo ne skrbite.
Kok pa naj bi bila temperatura olja pri ogretem motorju? (155 1.8 TS)
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Mene sicer ta temperatura tud bode v oci, ker se termostat skozi drzi tam okol 70 (mal pod pa tja do 70 med voznjo, ce se ustavim, al pa dirjam na kak visok hrib pa pride na 90 ko se vklopi ventilator), ampak baje je to okej (jtd). Brzda majo alfice mal slabs kalibrirane termostate...
Scremer napisal/-a:Mene sicer ta temperatura tud bode v oci, ker se termostat skozi drzi tam okol 70 (mal pod pa tja do 70 med voznjo, ce se ustavim, al pa dirjam na kak visok hrib pa pride na 90 ko se vklopi ventilator), ampak baje je to okej (jtd). Brzda majo alfice mal slabs kalibrirane termostate...
Nič nimajo slabo kalibriranih termostatov. Če ti temperatura niha okoli 70 je občutno premalo in je termostat zanič, sej ni rečen da je čist zanič, dovolj je že da se ne zapre do konca in tukaj so nihanja in počasno segrevanje. Po menjavi termostata se mi cagr ko pride do 90 niti malo ne premakne več.
Mogoče je za JTD normalno, da med vožnjo niha med 70 in 90, za bencinarje to ni.
Pri bencincih, ki se med normalno vožnjo ogrejejo le do okoli 70 stopinj je to tipičen indikator pokvarjenega termostata.
Omenjeno je bilo tudi da imajo alfe slabo kalibriran termostat, kar pa ne bo držalo, temperatura niha enako tudi pri motorjih ostalih proizvajalcev, vendar so se oni raje odločili za en trik.
Na primer VAG vozila imajo kazalec temperature hladilne tekočine kontroliran elektronsko in je nastavljen tako, da če je temperatura v nekem danem območju, kazalec kaže vedno točno 90 stopinj. Pri alfah pa kazalec pač kaže realno trenutno temperaturo.
djsly napisal/-a:Opankar: tako kot je trtle napisal. S tem da ob dolgotrajnem priganjanju z lahkoto poskoči na 100-120 in to je znak da je treba dat nogo s plina dol
Ma men se olje nikol ne segreje na več kot 70, neglede na način vožnje.
Voda se mi segreje normalno na 90. Sem tut že zamenju senzor za temp. olja, pa ni nč bolš.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
A je kdo izmed JTDjevcev ze zamenjal termostat. Se je mogoce temperatura sedaj zvisala.
Sam sem dones se enega cloveka mal pobaral v zvezi s tem in pravi da je to cist okej. Jest si bom lase populu... Ne more bi to okej da je na 70C oz. se malo manj. Pa recimo ko mam klimo vklopljeno se segreje preko 70C ob isti mirni voznji tam okol 2000 obratov pa tja do 2700.
PLEASE mal info ce je kdo pri dizlu menjal oz. kaksne mate kaj temperature.