No na našem drorišču je prišlo do kar nekaj sprememb, maminega GTja je nasledila mamina 147. Mojo 147 pa Alfetta QV Oro, od katere slikice prilagam sedaj. Ko pa pride mama iz službe pa poslikam še njeno 147, če bo seveda še dovolj svetlo.
Avtomobil je posebna serija QV Oro, ki ima vse šipe z električnim pomikom, kakor tudi električno ogledalo, največja posebnost pa je vsekakor potovalni računalnik na sredini armature. Takšnih avtomobilov je bilo izedelanih nekaj čez 500, vozil pa ga je tudi predsednik Italije Aldo Moro, ki je bil iz takšnega avtomobila pred svojim umorom tudi ugrabljen. Posebnost je tudi motor 2.0 z mehanskim vbrizgom goriva.
Klima je bila v avtomobilu serijska, sem pa sam odstranil kompresor klime, zaradi menjave nosilcev motorja.
Od nakupa do zdaj sem menjal nosilce motorja, nosilce kardana, črpalko goriva, filter in vse napeljave goriva in za večino delov se moram zahvaliti Zegi, ki jih je vse priskrbel.
Čaka pa me še menjava akumulatorja, platišč (v originalu so bila 15" in takšna sedaj iščem) popravilo centralnega zaklepanja in obnova volana.
Vse ostalo je na avtomobilu delujoče in od 130 konj mu je vsekakor ostalo še kakšnih 120.
Je pa tudi ta Alfetta tako kot vsi moji avtomobili za dobro ceno naprodaj za kaj več pa na ZS.

Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.