Raznorazne okvare / težave – Giulietta

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pooblaščeni servis (štajerski konec) opravi menjavo olja na leto starem avtomobilu, pripelje avto iz delavnice, pod avtomobilom luža olja.....nepravilno nameščen oljni filter. Izgovor, ta mehanik je prvič menjal olje na Giulietti, je mislil da je enako kot pri 159.... :roll:

Še dobro da se ni avto odpeljalo, še pred uvozom na AC bi vse skupaj ribnilo....to je samo ena cvetka, jih imam na žalost še nekaj v rokavu ](*,)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

Miholl napisal/-a:Imas diagnozo, jo das popravit, napaka ostane? Wtf, odjebi pa tak serviser
Jaz na to gledam,da pač ne more točno locirat,zdaj pa priznaj,da si napačno diagnozo postavil :doubt: .On pravi da mu prvič ni pokazalo povezave med airbagi,po zamenjavi mu pokaže,da ni povezave s voznikovim airbagom,torej še ena napaka je v sedežu :doubt: .V najslabšem primeru je škoda še dodatnih 800 evra za celotno napeljavo,eksploziv,kaj vem kaj vse ](*,) .Še čakam na klic.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če ni napake v navitju volana, naj ti vrne nazaj staro navitje in odpravi napako v sedežu. Pooblaščeni serivs se ne more iti po načelu bomo zamenjali to in če ne bo zaleglo bomo še to in ono....
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Problem je,da oni trdijo (skratka,ne priznajo),da je napaka v navitju volana in pravkar me je klical in rekel,da je navitje povzročilo kratek stik v sedežu.Zdaj mi pravi,da mi ne bo tega dela računal podiranje sedeža in priklope na tester...,tako da me pride vse skup prvotnih 300 evra.Naj si vsak razlaga kako se mu zdi,meni ostane grenek priokus (in rezervni del),da mi ni po resnici povedano,ampak,da je v resnici kriv ta stik v sedežu,navitje pa...,zdaj pa bodi pameten. :? Upam,da ne delam komu krivice. :(
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Foggy napisal/-a:Pooblaščeni servis (štajerski konec) opravi menjavo olja na leto starem avtomobilu, pripelje avto iz delavnice, pod avtomobilom luža olja.....nepravilno nameščen oljni filter. Izgovor, ta mehanik je prvič menjal olje na Giulietti, je mislil da je enako kot pri 159.... :roll:

Še dobro da se ni avto odpeljalo, še pred uvozom na AC bi vse skupaj ribnilo....to je samo ena cvetka, jih imam na žalost še nekaj v rokavu ](*,)
Diši po Arclinu :P Imam prav?
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

Foggy napisal/-a:Pooblaščeni servis (štajerski konec) opravi menjavo olja na leto starem avtomobilu, pripelje avto iz delavnice, pod avtomobilom luža olja.....nepravilno nameščen oljni filter. Izgovor, ta mehanik je prvič menjal olje na Giulietti, je mislil da je enako kot pri 159.... :roll:

Štajerski konec je velik. Že v MB sta dva pooblaščenca. Bi pa blo fajn vedet kje je to blo.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec je prav predvideval, serviser je v Arclinu.
mesher
Alfa Junior
Alfa Junior

Na Giulietti me čaka servis na 60.000 km in, ker še nimam izkušenj z AR serviserji,
me zanima kateri servis na štajerskem koncu je vreden zaupanja oz. bi ga priporočali?
denis
Alfist
Alfist
Vozilo: 159
Kraj: Radenci

Petrovčič
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

No,to je moj serviser,pojdi saj je samo servis.
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

Jaz tudi do sedaj nimam slabe izkušnje s Petrovčičem. Tak da vozim tja.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

Je znan po tem, da zamenja dele ki bi naj bili okvarjeni in se potem napaka vseeno ponovi, potem pa kompenzira in da nekaj popusta, itak pa je še vedno na profitu.
Mene je petrovčič dvakrat okol prnesel, zgleda prejšni lastnik ni mel teh težav ker so bli družinski kolegi ali pač.
Ena od teh je bila da je urno postavko dobil na podlagi tipa motorja NEW 2.0 JTD to je tudi zabeleženo na računu, jaz imam pa navadni 1.9 jtd v 147, in na koncu je delo za menjavo olja in vseh filtrov naneslo 85€ oz dobre dve uri, vsi pa vemo koliko časa je za to potrebno.
Slika
apolo
Alfa Junior
Alfa Junior

http://avtonasveti.com/alfa-romeo-giuli ... m-vpoklic/

Mogoče še en razlog več, da se odločim za nakup. Avto mi je strašno všeč. :-) Kakšen komentar na link bi bil fajn.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Imam 73000km,prvi lastnik in zaenkrat sem zadovoljen.Bunko ročice menjalnika so porihtali,"odpravili" napako pri airbagih,pri odpiranju prtljažnih vrat je precvikalo kable,zadnji brisalec samosvoj,občasno kakšen criček v notranjosti in začetno škripanje podvozja čez ležeče policaje,potem se umiri.Zame so to malenkosti,hvala bogu da ni TSI :lol: .
pirlo
Alfist
Alfist

Kar nekaj od opisanih napak imam tudi sam. Včasih pride kakšen čriček, pojavi se tudi škripanje sedeža in pri zvočniku v voznikovih vratih. Ampak to večinoma samo, ko je zunaj mrzlo, ko se avto segreje je več ali manj ok.
Odgovori
  • Informacija