Ključi za vozila Alfa Romeo

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

to je to ja
Slika
flegmato
Alfa Junior
Alfa Junior

Hmm... Sem pritiskal pedal pa ni nič utripalo. Mam pa 147ko.
Je pa tudi res, da ga s testerjem (examinerjem) ni mogel prižgati (pred menjavo antene, pol pa ne vem).
Po menjavi antenice ko je delal le 1 ključ, sem probal tudi tako, da sem nedelujoči ključ vstavil v ključavnico, delujočega pa držal zraven (da bi potegnilo kodo) pa nič. Sicer je pa tudi delujoči ključ bolj "delujoči" ključ :|

Ker nikjer ne pridem do pravih informacij bom zgled res moral naročiti ta dragi ključ... Upam da ne bom 200 evrov vrgle stran brezveze...

Lp
Uporabniški avatar
Dman
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lj-Črnuče

Zdravo. Ker sem nov na tem forumu, vas vse lepo pozdravljam. Za svojo Alfo 156 moram narest rezervni ključ, ker sem dobil ob nakupu avta samo enega. Verjetno bom šel poskusit kar h ključavničarju. ker je reku, da lahko izdelajo tudi take ključe samo če mu ga naprava prebere- zazna čip. Bom še poročal kako pa kaj, je pa bistveno ceneje kot original. :)
Exorcist
Alfist
Alfist
Kraj: Brežice

Lepo pozdravljen

No, le povej kolk te bo vpalu, ker bi tud jaz dal delat rezervnega
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

A si Alfico kupil pri avtohiši ali pri privat prodajalcu?
Če si jo kupil pri avtohiši, se da ponavadi zmenit, da ga naredijo oni na njihove stroške.

Dobrodošel na forumu :wink:
Uporabniški avatar
man&alfa
Alfist
Alfist
Kraj: žlebe

a ti za alfo 156 lahko naredi navaden klučavničar kluč, k men se zdi, da smo o tem že razpravljali na forumu, pa kuker vem da se ne da, zarad kode. mislem da za 145/146 ti ga pa lahko še naredi.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

man&alfa napisal/-a:a ti za alfo 156 lahko naredi navaden klučavničar kluč, k men se zdi, da smo o tem že razpravljali na forumu, pa kuker vem da se ne da, zarad kode. mislem da za 145/146 ti ga pa lahko še naredi.
po moje se ne da za nobenega, ki ima na ključu takšen simbol

Slika
Uporabniški avatar
man&alfa
Alfist
Alfist
Kraj: žlebe

te informacije mam od foruma,
drugač pa vem, da ma moja alfa tud kluč s CODE sistemom.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Da se kupit univerzalen ključ in centralno, ki ima prosto mesto za kodo. Potem pa to vgradiš v svojo Alfo. Stane približno 40€.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Kluce s kodo je mel ze moj polo 98 letnik, ki mi ga je kljucavnicar naredil, potem se dal pa notri cip od rezervnega kljuca (ja sem imel rezervo:) ), brez cipa pa avto samo virgla !

Nov cip s kodo ti naredijo na nekaterih pooblascenih servisih, samo mislim pa da ni poceni, oziroma te itak odrejo za vsak jajc...
Uporabniški avatar
Dman
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep pozdrav.
Kar se tiče ključa imate prav, da se zaenkrat ne da narest pri nas kopije. Dobil sem enga ključavničarja, ki pravi, da bo marca dobil tudi te surovce s kripto čipom in bo ključ cca. 60 eur. Drugače sem avto kupu pri avtohiši in je super za to ceno. Ker ni imel servisne sem ga dal pregledat mehaniku, zamenju je mikro jermen, pa šponar zobatga jermena ker je bil slab, pa semering na glavni gredi k mi je mal spušču olje. Avto se sedaj pelje super, upam, pa da ne bom zgubu edinga ključa k ga mam. Sem pa dobu info, da se da dobit original ključ tud na Vrhniki pa da je bistveno ceneje kot pri AT. Moram še preverit kok drži ta trditev, pa bom poroču.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na bolhi se prodaja kar nekaj kitov ključev v katere vstaviš svoj čip, ključavničar pa ti izreže obliko po tvojem ključu.

Primer:
http://www.bolha.com/oglas3484737/dalji ... tipe-vozil
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
dwji
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ilbis

dman ti kr poročej ok
samo kje pa na vrhniki???
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: obala

Kaj napredka? Dman?
Uporabniški avatar
Dman
Alfa Junior
Alfa Junior

Zaenkrat še nič, vsi sam obljubljajo. Bom počaku do srede marca kokr je en obljubu, da bo dubu te čipe, pol bomo pa vidli. Najbrž bom mogu dat narest še en originalni. Tista druga firma na Vrhniki pa je avtotrade.
Odgovori
  • Informacija