Drag race in ostale prireditve

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
skerž
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: škofja loka

sej nisem kakšen fen takega dirkanja,sam fantje pa priznejte,da skor ni boljšega užitka kot ta,da sesuješ na 402 metra kakšnga japonca a?Da bi imel izredno hiter avto,sevede alfo,bi se enkrat sigurn prjavu,pa molu da naletim na kako hondo :evil: :x .....to je orgazem hahaha
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

Sam res tudi mene zanima koliko Q4 je se 100% delujocih v SLO?
Se mi zdi,da sam se pescica....
Uporabniški avatar
zoranwagen
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

axa napisal/-a:To da mu je ribnu nevem.Vem pa to ko sem jo sel pogledat 1.5 mesca nazaj je bil avto cist v ku***.Za ubit se v bistvu.
Takrat je pa motor laufal kar solidno ni pa nic omenjal,da mu je ribnil
ce pa je se pa ne cudim.....

p.s.Lastnik je pa ce se ne motim nek drager,ki si je lastil belega accorda natunanega na 500hp...no zdej nevem ali je prodal q4 naprej al ne.
Nisi me razumel...avto je mel Dejan in ga prodal Seba-tu (bela Accord-ka z 450hp)...ta ga je prodal in novemu lastniku naj bi ribnil...
Uporabniški avatar
zoranwagen
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Turtle napisal/-a:Spet izjava da če nimaš avta k nima k gre pod 11s je brezveze....zato pa so kategorije....
...kaj čeva...pričakoval sem dost več od debata zdaj pa vidim, da je vse zastonj...večino folka tu na forumu zadeva ne zanima iz takšnih in drugačnih vzrokov...mogoče pa bo bolje...
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

zoranwagen napisal/-a:
axa napisal/-a:To da mu je ribnu nevem.Vem pa to ko sem jo sel pogledat 1.5 mesca nazaj je bil avto cist v ku***.Za ubit se v bistvu.

p.s.Lastnik je pa ce se ne motim nek drager,ki si je lastil belega accorda natunanega na 500hp...no zdej nevem ali je prodal q4 naprej al ne.
Nisi me razumel...avto je mel Dejan in ga prodal Seba-tu (bela Accord-ka z 450hp)...ta ga je prodal in novemu lastniku naj bi ribnil...
Aha jst sem misli,da je njemu zaribal pac sem mal slabo prebral post :oops: .Mnja skoda avta drugac upam,da
jo bo sedanji lastnik zrihtal.

Sej drugace pa na tem forumu debatirat okrog drag racing-a je pa ocitno potrata casa,ker kakor opazam ni zanimanja glede tega.Tudi z moje
strani ne :mrgreen: :oops:
Uporabniški avatar
roadking
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

zombi napisal/-a:
Turtle napisal/-a:Lepo še ena Q4 manj #-o ...Kok jih sploh še laufa v Sloveniji (se kr bojim vprašat kok jih 100% laufa)

5,6.....?
In si prikazal še en problem...
Za majboljše čase je primerna le 155Q4, teh pa je zelo malo na trgu... Že narejeno jih je bilo malo in so redkost, tako kot bo "zanimiva" tudi njihova cena čez nekaj let, če jih ne bojo "kvazi ljubitelji" spravili po hitrem postopku na odpade.

Za drift, bi bila tudi najbolj primerna 75 America, pa ima kdo dovolj srca, da uničuje tako redkost?

Zdajšnji modeli pa prez resnih predelav nimajo kaj iskat...
:firedevil: :firedevil: :firedevil: :firedevil:
Jeep Cheeroke 4.0 Laredo
Uporabniški avatar
roadking
Alfist
Alfist

axa napisal/-a:
zoranwagen napisal/-a:

Aha jst sem misli,da je njemu zaribal pac sem mal slabo prebral post :oops: .Mnja skoda avta drugac upam,da
jo bo sedanji lastnik zrihtal.

Sej drugace pa na tem forumu debatirat okrog drag racing-a je pa ocitno potrata casa,ker kakor opazam ni zanimanja glede tega.Tudi z moje
strani ne :mrgreen: :oops:
glede na prijave za Grobnik tud take teme nimajo smisla debate......čeprav so alfe kot je vidno iz prejšnjih strani delane v osnovi za ovinke, kjer se najbolje izkažejo

pa že vnaprej odgovor zakaj še nisem prijavljen...164ka v osnovi ni enako kot 33, 145QV, 155Q4 itd, je žal limuzina ki ni narejena za dirkališče.
Jeep Cheeroke 4.0 Laredo
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ti bo pa prijateljica minija posodila :D
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

zombi napisal/-a: Za drift, bi bila tudi najbolj primerna 75 America, pa ima kdo dovolj srca, da uničuje tako redkost?
jaz jo bi z veseljem vozil počez :mrgreen: Mogoče pa jo bom kdaj.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
roadking
Alfist
Alfist

Alfaspider napisal/-a:ti bo pa prijateljica minija posodila :D
Hehehe, kateri normalen človek ti posodi avto za na dirkališče??? aja, BTW, zdej se vozi z spiderco :)
Jeep Cheeroke 4.0 Laredo
Uporabniški avatar
zoranwagen
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

roadking napisal/-a:glede na prijave za Grobnik tud take teme nimajo smisla debate......čeprav so alfe kot je vidno iz prejšnjih strani delane v osnovi za ovinke, kjer se najbolje izkažejo
=D> =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
zoranwagen
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zombi napisal/-a:Za majboljše čase je primerna le 155Q4
Zelo primerni avti:

33 4x4, 75 1.8T, 75 3.0, GTV

japonski 1.6 motorji sploh niso primerni pa vozijo #-o
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

sicer je tale tema od drag-a zašla že na grobnik ampak bi se vseeno upiknil v nekaj kar se vsaj meni ne zdi ravno logično.upam da ne bom preveč popljuvan.
zelo pozitivno se mi zdi da je AŠ2005 sprejel medse tudi tekmovanje v pospeševanju, da so pristaši tega športa malce bolj organizirani.sprejet je bil tudi pravilnik.ampak ta pravilnik je nespoštovan že v sami osnovi.
pravilnik se nahaja na spletni strani AŠ2005.
v pravilniku je lepo navedeno že v osnovi da je pogoj za tekmovanje tehnično brezhiben in vozilo mora biti registrirano v cestnem prometu.ampak vsa stvar se zaplete ravno pri tem, saj razen nekaterih izjem ki tekmujejo z nepredelanimi vozili, nihče od tekmovalcev nima tehnično brezhibnega vozila.vsak poseg v vozilo ki ni predviden od proizvajalca vsaj po naši zakonih terja homologacijo pristojne ustanove.poseg na motorju, v katerem se moč motorja poveča iz recimo na pamet tovarniških 200hp na 500hp, je isto kot da spremeniš karkoli drugega na vozilu.pa me res zanima če gre kdo na lpp pa zaprosi za homologacijo zaradi predelave pogonskega agregata.nihče-lepo si pač kupijo tehnični pregled ali pa zamolčijo in modeli na teh.preg. pač ne opazijo.pa se potem lahko kdo hvali da ima slovenski rekord v pospeševanju na 402 m.mislim da ne ker vsa zadeva vsaj iz mojega vidika pač ni legalna pa naj bo pod okriljem nevemkakšne zveze.
brigita bukovec bi se v najbolših letih tudi lahk našopala z prepovedanimi poživili pa tekla evropski rekord pa pač ni ker so predpisi zato ker pač so.
v drugih športih kot rely ali pa CHD so popolnoma drugačne razmere in so vozila pregledana tudi s strani komisarjev in pač morajo ustrezati kriterijem ki so postavljena za tekmovanje ali pa se vozilo izloči.
salve
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

@titibl si kar dobro zadel...pregledujejo pa ne drag avtomobilov zaradi tega, ker to ni pravo dirkanje,četudi piše, da je... kakorkoli obrnemo že...papir prenese marsikaj :mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

zoranwagen napisal/-a:japonski 1.6 motorji sploh niso primerni pa vozijo #-o
S tem se pa nebi strinjal.
Vem, da ciljaš na Hondo.
Hondini motorji imajo vse predispozicije za dober drag. Imajo zelo visoko moč pri zelo visokih vrtljajih, sicer so v ta namen reskirali navor, ampak vseeno...

Zelo težko je po ravnini prehitit Hondo, to so dejstva.
Čisto drugačna slika pa se pokaži na zaviti cesti ali v hrip, kjer pa pride do izraza manjko v navoru. Honde so rojene za drag. Men motorji istre prostornine, jim je težko kdo kos, sploh pri taki teži kot jo ima civic.
Odgovori
  • Informacija