Kompresor klime 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ormož+Maribor

Aha, hvala ivica. Ve kdo mogoče napamet koliko plina gre v 2002 jtd 156 sw? Meni je nafilal 650g se mi zdi. Najbolj sumim da je to krivo vse skup... Pa se ta prsostat, ker zdaj ze na standgasu vklapla in izklapla en čas, pol pa neha čez čas.
Ni možno
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

Nafilal je pravilno (650g).Zamenjaj presostat in sušilni filter pa boš imel mir. :wink:

Škoda ker nisem slikal starega filtra da bi videl kok se zabije.
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

mene pa nekaj zanima, včeraj mi je demontiral sužilni filter in pa presostat, ki je na cevi pri filtru. Zgodilo se je, da so navoji iz cevi ostali na presostatu. Ded pravi, da se to zgodi v 98%. Kako pol to zrihtajo? A dajo takšen sušilec, ki ima prostor še za presostat, ali mora cev kaj rihtat (zamenjat). Imam bočutek, da ga moram met kar na očeh. Se tesnila menjajo vedno, ali samo po potrebi?

Če kdo ve odgovor na kakšno vprašanje, bi ga bil res vesel, saj ne zaupam preveč mojstru.

L.p.
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

bosko001 napisal/-a:mene pa nekaj zanima, včeraj mi je demontiral sužilni filter in pa presostat, ki je na cevi pri filtru. Zgodilo se je, da so navoji iz cevi ostali na presostatu. Ded pravi, da se to zgodi v 98%. Kako pol to zrihtajo? A dajo takšen sušilec, ki ima prostor še za presostat, ali mora cev kaj rihtat (zamenjat). Imam bočutek, da ga moram met kar na očeh. Se tesnila menjajo vedno, ali samo po potrebi?

Če kdo ve odgovor na kakšno vprašanje, bi ga bil res vesel, saj ne zaupam preveč mojstru.

L.p.
Ja potem pa ni prijel spodnje matice ki drzi presostat in ti ga je odtrgal stran (ne zgodi se 98% da se usi odtrgajo stran)Moraš pač lepo prijet in odvit ne pa na silo.Moral boš pelat da ti pošvasajo ali pa novo cev kupit.Tesnilo je pa že zraven tko da itak use zamenjaš.

A ti je izčrpal plin ali kar tako odvil presostat?
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Danes sem ugotovil ce je temperatura nad 33 stopinj da mi kompresor neprestano uklaplja/izklaplja.
Ko pride na 30 pa spet zacne delat brez problema.Zgleda da je se nekje kaksna napakca.
bosko001
Alfist
Alfist

ivica21 napisal/-a:Danes sem ugotovil ce je temperatura nad 33 stopinj da mi kompresor neprestano uklaplja/izklaplja.
Ko pride na 30 pa spet zacne delat brez problema.Zgleda da je se nekje kaksna napakca.
Slab hladilnik (vrjetno za vodo-slab pretok zraka) in ne uspe dovolj ohladit plina. zato naraste tlak plina nad dovoljeno (cca 30-35 barov).

L.p.
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Ne vem ce je hladilnik.Sosed je pelu Sharana nafilat plin in se mu je isto danes zacelo dogajat.Uklaplja/isklaplja.
A se še komu zgodi ko vklopi klimo da postane tak full glasen zvok?Dobim tak zvok kot tisti močni džipi.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Ja, pri meni je isto. Odkar so mi lani dofilali klimo, mi se cel čas vklaplja in izklaplja, pa glasna je ko hudič. Sem bil pa zraven, tako da sem prav pazil, da je dal noter 650g plina...
Fun is not a straight line!
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Cudno se mi zdi da je ze par takih ki so pelali filat klimo in da jim je zacel uklapljat/izklapljat.Možno da ni dobro nafilana.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Ma 100% je dobro nafilana, ker sem bil zraven cel čas.
Fun is not a straight line!
fuks
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana + Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Poglej u navodila kok mora bit nafilana klima ker je odvisno od motorja
men se je tud isto dogajal lani ker mam 1.9jtd 16v nafilal smo pa po podatkih za 1.9 jtd in ni isto !! ce se prou spomnm gre u 16v manj plina.
bosko001
Alfist
Alfist

v vsakem primeru se izklopi zaradi prevelikega tlaka. Lahko je res preveč plina noter, ali je le ta "prevroč"(tlak narašča s temperaturo).

L.p.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A se še komu pojavlja tak sikajoč zvok, ko kompresor deluje?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Danes sem spet sel na test klime in je pokazal da se pregreva.Bo treba oprat hladilnik pa pol sprobat.
bosko001
Alfist
Alfist

Včasih imam občutek, da sploh noben ne bere mojih postov... :roll:
Odgovori
  • Informacija