TribesMan napisal/-a:Mene moti grob štantgas... se precej vibracij prenaša v avto ko stojiš na mestu, drugih simptomov ni. Zdej pa nisem siguren al je to kriv kak nosilec, al bolj vejretno injektorji.
Enako pri meni. Pa pod 2000 obrati se precej obcuti na volanu.
Sem 100% da je kriv nosilec, ker pred menjavo jaz teh problemov nisem imel. In pomojem ravno tisti, ki ga je alro opisoval, da je brez svinca (beri lazji)!!!
Apophis napisal/-a:Ja zdej ni bil zamenjan samo še glavni nosilec pri jermenih ampak kogar vprašam reče da to ni vzrok zabijanja.
Ja lahko bi bil tudi kakšen končnik ali roka itak moram narediti optiko ampak bom prej še amortizerje zamenjal pa zgornji dve roki potem pa da celotno podvozje pregledajo in optično nastavijo pa bomo videli.
Fora je v tem da tudi med vožnjo v prestavi npr. v 3. zabija če sunkovito spuščam in dodajam gas. V višjih prestavah 5. in 6. se pa ne čuti.
Zdravo,
Se mi zdi da imam iste simptome kot ti, zabijanje/tolčenje največkrat v 3. prestavi. Menjal sem komplet vilce, končnike, stabilizatorje in puše spredaj, pa ni nič boljše. Kaj se da še narediti? Saj ni nič kritično, ampak me pa zelo živcira ))
Kako je pa z škripanjem spredaj, ko se splezam na ležečega policaja in ko ga zapustim, prav nemarno škripa. Je možno da so samo tiste gumice na amortizerjih? ali bo treba menjati amortizerje?
Lep pozdrav,
Bojan
To kar škripa so ponavadi zgornje roke, lahko je pa tudi amortizer oz guma na vrhu. Tudi jaz sem včeraj odkril svoj prvi luft na podvozju. Zračnost zgornje roke namreč.
Vidim pa da imaš enak motor kot imamo ostali z enakimi simptomi-tolčenje/zabijanje. Pri meni sem mislil da je izginilo pa ni. Še vedno pribija. Tako da je dejansko nekaj na relaciji vztrajnik-lamela-diferencial. Mislim da drugo ne more bit. Mogoče še kak notranji potisni cilinder ali pa neka zadevca, ki naj bi uravnaval kdaj in kje sklopka zagrabi, sem pozabil kako se imenuje.
Je pa očitno to napaka vseh 2.4 mjet, ker nas je že nekaj z enakimi simptomi.
mihecmiha: +1 isti motor, isti simptom. Po mnenju mojega mehanika je ta motor tako mehko vpet zato je posledično "zabijanje". Recimo pri meni se če menjam v višjih obratih ponavadi veliko manj občuti kot pa v nižjih.
Pri meni isto. Pod nizkimi obrati je za znoret. Prav ob živce me spravlja. Prav mine me vsakič ko speljem. Mogoče bi morali dat original nosilce notr. Na živce mi gre ker sem se odločil zrihtat avto in me to je... u zdrav mozak, in ne najdem rešitve. Niti noben mehanik, vsaj jaz ga ne poznam.
@Creed, tisti nosilec na sliki je original AR, je pa brez svinca in mi ni jasno zakaj, če ga ta prvi na avtu ima. Najbrž so hoteli samo prišparati .
Drugače pa tudi sam občutim več vibracij kot prej, vsaj na mestu, med samo vožnjo mogoče niti ne. Mogoče je pa res bolje da pri Alfi nič ne menjaš dokler se ne ustavi in nosilcev motorja ne, dokler motor na tla ne pade . Edini + je da se ročica manj premika ko spuščam in dodajam plin in mogoče malenkost boljše prestavljanje, to je pa tudi vse.
pri men se tut prenašajo vibracije na karoserijo, vendar zginejo nad 1000 RPM. Se pa dogaja to mislim da po menjavi obeh momentnih nosilcov.
In ne vem, če bi bila zadeva boljša če bi še zamenjal ostala dva nosilca ki nosita motor in menjalnik
Sem preverjal zadnjič cene teh nosilcev na Triglavu... Še dones me glava boli. Ti niso normalni. Če hočem vse pomenjat dosežem 1/3 tržne cene 12 let stare 156ke.
IST, Anet Pa še mal popusta pa smo tam.
Samo je treba malo zatežit, naj pogledajo če se da naročit, pa kataloške ne škodijo. Če ne, samo rečejo da nimajo (ne povejo niti, da samo nimajo trenutno tam na zalogi).
Če kdo rabi kataloške številke (2.4JTD, l. 2002):
50501684 - spredaj levo
46781213 - spredaj desno
60656524 - zadaj
Vse so za spodnje nosilce.
Zdravo! Mene pa zanima ali je možno kriv kateri od nosilcev motorja, če :
- avto v leru malo trese(najbolj na volanu čutim)
-pri speljevanju rahlo trese (neha ob dodajanju rahlega gasa)
- Ko prižgem in ugasnem avto ( ne verjamem, da je vztrajnik, ker ko parkiram v garažo, ali na kakšno izboklino, kjer "zategne" avto, pa nič ne potrese) .
Zgornji nosilec motorja sem zamenjal, šobe zrihtane(pred menjavo in po menjavi ni v tresenju nikakršne razlike). Ne vem kaj bi še lahko bilo. Lp!
alfa111 napisal/-a:Zdravo! Mene pa zanima ali je možno kriv kateri od nosilcev motorja, če :
- avto v leru malo trese(najbolj na volanu čutim)
-pri speljevanju rahlo trese (neha ob dodajanju rahlega gasa)
- Ko prižgem in ugasnem avto ( ne verjamem, da je vztrajnik, ker ko parkiram v garažo, ali na kakšno izboklino, kjer "zategne" avto, pa nič ne potrese) .
Zgornji nosilec motorja sem zamenjal, šobe zrihtane(pred menjavo in po menjavi ni v tresenju nikakršne razlike). Ne vem kaj bi še lahko bilo. Lp!
Zna bit, pri meni je bil najbolj uničen nosilec na menjalniku, oz sprednji levi...
Nevem ali se je jih na avto triglav zmešalo ali je to za njih ok. Za alfo 147 1.9 16v , tazgornji mali nosilec motorja hočejo met 125e. Za pol kg železja pa malo gume, svašta. Sem ga pol kupo v ITS za 20e hehe. Da ne omenjam nosilca pri menjalniku 160e.
Menjaš nosilce pa maš skoraj vrednost avta hehe.