Alfa Romeo skoraj zagotovo k Nemcem (VW)?

kar vam pade na pamet
Odgovori
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

No, jaz pa bom še enkrat prilepil mojega muca, če sem se že z njim "matral"

Slika
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Pomojem se to tako ali tako nebo zgodilo, tak da lahko smo mirni :wink:
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

@alfa_samec: lepa fotka , hehe
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Gorkichev napisal/-a:
moofdi napisal/-a:Alfa Romeo TDI? Hvala lepa, nebi... :mrgreen:
kej pa bi ti ? T.S. #-o
Nobenega! Sem čisto zadovoljen z Arese V6. 8) :mrgreen:
Če je ravno, ni zabavno.
129ps
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfe
Kraj: notranjska

Ta novica me sicer ni prav nič razveselila :(
Sicer pa če se Nemci ne bojo preveč vtikali v delo Alfinih inžinirjev potem mogoče bo,kajti v nasprotnem primeru se bojim da bo Alfa izgubila svojo dušo

Ampak bo pa VAG koncern potem dobil vsaj koristnega diesla JTD,seveda pod pogojem če jim ga bo Alfa sploh hotela dati :D
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Glede na to, da se je nekaj s posti zašuštralo, moram napisat še enkrat:

1. Šef VW-ja je povedal samo, da je Alfa zanimiva znamka, a da do nobenih stikov ni in ne bo prišlo v kratkem. S FIATom se o tem niso menili nič.
2. Govora pa je bilo o Alfini tovarni, ki naj bi se prodajala, ne pa tudi sama znamka Alfa Romeo
3. FIAT mora bit zares brutalno zabit, če misli Alfo prodat tik pred prodajo novega modela, v katerega je verjetno vložil kar nekaj denarja.

Torej, VW ne bo prevzel družbe Alfa (vsaj ne v neslednjih nekaj letih), razen če Giulietta flopne na celi črti in se FIAT odloči odžagat posušeno vejo. Da pa bi Giulietta zares flopnila, pa je, po moje, zelo zelo malo možnosti (če pomislimo na to, kako dobro se prodaja MiTo). Sploh pa, glede na to, kako jo muc trdno drži v rokah in prosi FIAT za potrpljenje :lol:
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

double sign.. =D> =D>
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

moofdi napisal/-a:Alfa Romeo TDI? Hvala lepa, nebi... :mrgreen:
tdi boxer? heheeheheheheheh jesus..pa toti so že vsi trčeni. Alfa s vw-jem, pa nikol na svetu.
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

alfa_samec napisal/-a:Glede na to, da se je nekaj s posti zašuštralo, moram napisat še enkrat:

1. Šef VW-ja je povedal samo, da je Alfa zanimiva znamka, a da do nobenih stikov ni in ne bo prišlo v kratkem. S FIATom se o tem niso menili nič.
2. Govora pa je bilo o Alfini tovarni, ki naj bi se prodajala, ne pa tudi sama znamka Alfa Romeo
3. FIAT mora bit zares brutalno zabit, če misli Alfo prodat tik pred prodajo novega modela, v katerega je verjetno vložil kar nekaj denarja.

Torej, VW ne bo prevzel družbe Alfa (vsaj ne v neslednjih nekaj letih), razen če Giulietta flopne na celi črti in se FIAT odloči odžagat posušeno vejo. Da pa bi Giulietta zares flopnila, pa je, po moje, zelo zelo malo možnosti (če pomislimo na to, kako dobro se prodaja MiTo). Sploh pa, glede na to, kako jo muc trdno drži v rokah in prosi FIAT za potrpljenje :lol:
Točno tako, pa še to. Fiat je trenutno v pogajanjih z državo glede dodatnih subvencij oz. spodbud pri nakupu vozil Fiat, tako da take špekulacije prihajajo ven oz. je pravi čas da se plasirajo v javnost. 8)
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

G0lden napisal/-a:Pomojem se to tako ali tako nebo zgodilo, tak da lahko smo mirni :wink:
Točno. Osebno dvomim, da se bo FIAT kdaj odrekel Alfi. Če bi že prišlo do prevzema s strani VAG-a pa ne dvomim, da bi se nemčki toliko potrudili, da vsaj na prvi pogled nebi bila vidna sorodnost z ostalimi modeli, ki jih ima v paleti. Raznih TDI in GTI oznak tako ali tako nebi videli nikoli na VW-Alfi. 3/4 kupcev, če ne še več, novih avtov je pa tako vseeno ali imajo 150hp 1.9 diesel od VAG ali FLAR koncerna. In na nove kupce ciljajo znamke in ne na to kaj si bo mislil 4. ali 5. lastnik rabljene Alfe, ker to jim ne služi kruha. Če pogledamo koliko novih Alf je na forumu tudi ni ravno v prid znamki. Dvomim, da se je večina kupcev MiTa odločila ravno za njega zaradi prefinjenega in tehnološko dobrega 1.4TB motorja od Alfe, ki je ubistvo 1.4T-Jet od FIAT-a z spremenjeno elektroniko. Večina kupcev MiTa je vsaj v tujini "novih" pri Alfi in jo imajo z tem modelom prvič (večina je tudi ženskega spola, ampak pustmo to :lol: ). Torej jih je pritegnil dizajn, heritage Alfe, želja po nekaj nevsakdanjem,....uglavnem nekaj drugega kot pa tisto kar bi VW zamenjal, če bi jo dobil. Ti "novi" kupci tudi ne dajejo toliko na pristnost, ker če bi bi bilo zanimivo njihovo mnenje slišati na to kaj vse si Alfa deli z FIAT-ti.
Lencdo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

končno bojo lepi avti(italjanski) tudi zanesljivi(nemški) =D>
loud pipe saved lives
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Apropo MiTo, sem Petrovčiča malo povprašal po prodajanju MiTa in mi je rekel, da so prodali čez 30 avtov (2-3 na mesec), da pa pričakujejo višjo prodajo s prihodom novega motorja.

Tam je bil tudi testni MiTo in moram rečt, da kar pade v oči.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lencdo napisal/-a:končno bojo lepi avti(italjanski) tudi zanesljivi(nemški) =D>
In kateri VW je bolj zanesljiv kot Alfa?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Lencdo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

lizard napisal/-a:
Lencdo napisal/-a:končno bojo lepi avti(italjanski) tudi zanesljivi(nemški) =D>
In kateri VW je bolj zanesljiv kot Alfa?
vsi :doubt:
loud pipe saved lives
Odgovori
  • Informacija