Zadel si bistvo. Toliko korupcije in podkupnin kot je pri nas vedno v igrah ni skoraj nikjer po svetu. In tu se začnejo in končajo skoraj vsi problemi.
In ja imaš prav. Ne smem se sekirat.

ahhhhhhhh....dej,no....Teo napisal/-a:Zadel si bistvo. Toliko korupcije in podkupnin kot je pri nas vedno v igrah ni skoraj nikjer po svetu. In tu se začnejo in končajo skoraj vsi problemi.
Iz česar torej razberemo, da je denar prebivalcev mestne občine ljubljana ne samo v zahodni in severni obvoznici ampak tudi v vzhodni. Če morajo torej investitorji teh cest plačevati za njihovo uporabo enako kot vsi ostali, je najbolje, da se investirani denar vrne MOL-u. Kaj praviš?Alfaspider napisal/-a:Ne bo mi potrebno vzeti nazaj, kajti:
Investitor Zahodne obvozne avtoceste in prvega dela severne obvoznice (od Kosez do Tomačevega) je bila Mestna občina Ljubljana, ki je sofinancirala tudi izgradnjo vzhodne avtoceste (Šentjakob - Malence) in drugega dela severne obvozne ceste Ljubljane (Tomačevo - Zadobrova). Investitor ostalih delov ljubljanskega cestnega obroča je bila Republika Slovenija. V okviru uresničevanja nacionalnega programa izgradnje avtocest sta bila zgrajena dva odseka: vzhodna avtocesta, Šentjakob - Malence, in del severne obvozne ceste, od Tomačevega do Zadobrove.
Več o tem pa na:
http://www.avtoceste.si/?id=78

Ja ok, oni imajo Berluskonija in podobne klero fanatike že desetletja in torej ni čudno, da je pri njih še huje kot pri nas.Gorkichev napisal/-a:ahhhhhhhh....dej,no....Teo napisal/-a:Zadel si bistvo. Toliko korupcije in podkupnin kot je pri nas vedno v igrah ni skoraj nikjer po svetu. In tu se začnejo in končajo skoraj vsi problemi.
kaj se pa po italiji dogaja.....
Teo, vsi so isti vsaj 90% politikovTeo napisal/-a:
Pepsi kako potem to, da je v letu 2009 predvideno najemanje posojil za vračanje obresti prejšnjih posojil, če se bo noter stekalo več denarja? In naslednje vprašanje, zakaj so doslej vsi izračunu glede Darsa bili javni, zdaj glede vinjete pa so kar naenkrat tajni??
Meni pač vse te laži počasi že presedajo. Imamo mirno morje, nikoli nam še ni šlo tako dobro, bla bla... ja pa samo rekordno inflacijo imamo, pa rekordni javni dolg, pa zdravstvo v razsulu kot še nikoli, pa s Hrvati smo od rešitve spora dlje kot kadarkoli in tako naprej. Super![]()
V Sloveniji imamo ogromno sposobnih in pametnih ljudi, žal pa nihče od teh noče niti pogledati v politiko. Pri tem izboru 10 ali kolikih že strank se po svoje sploh ne čudim.

Se ne rabiš odselit, obstajajo precej elegantnejši načiniPepsi napisal/-a:Teo, vsi so isti vsaj 90% politikovTeo napisal/-a:
Pepsi kako potem to, da je v letu 2009 predvideno najemanje posojil za vračanje obresti prejšnjih posojil, če se bo noter stekalo več denarja? In naslednje vprašanje, zakaj so doslej vsi izračunu glede Darsa bili javni, zdaj glede vinjete pa so kar naenkrat tajni??
Meni pač vse te laži počasi že presedajo. Imamo mirno morje, nikoli nam še ni šlo tako dobro, bla bla... ja pa samo rekordno inflacijo imamo, pa rekordni javni dolg, pa zdravstvo v razsulu kot še nikoli, pa s Hrvati smo od rešitve spora dlje kot kadarkoli in tako naprej. Super![]()
V Sloveniji imamo ogromno sposobnih in pametnih ljudi, žal pa nihče od teh noče niti pogledati v politiko. Pri tem izboru 10 ali kolikih že strank se po svoje sploh ne čudim.Ostalih 10% je pač toliko pametnih, da ne grejo v politiko, so strokovnjaki ali glavce in luksuzno preživijo svoje življenje z družino... Ne vem kaj tle ni jasno...
In Slovenija nima inflacije zaradi vinjet, tudi javnega dolga ne tako da ne vem zakaj mečeš to v isti koš...
Pri taki razvitosti, kot jo imamo, sploh pa v inovativnosti in patentih pa še lep čas ne bo nič boljše... Zakaj ne bo nič boljše, ker je študijski sistem tak kot je in potem še slabše, ker se tako lepo skrbi da bi mladi šolani ljudje delali nekje, kjer bi lahko nekaj USTVARJALI kot se spodobi, tako pa vemo kje smo in kako je,... tako da me niti ne moti... prvič ko "bom" imel poklic/podjetje----> dohodek in se mi bo zdelo da sem plačal preveč davka, se bom lepo odselil in čao![]()
Kakorkoli tema je pa o vinjetah ne pa o razsulu države![]()
In vinjete so zakon![]()
In ravno zaradi teh, so davki tako visoki kot so. Če bi vsi pošteno plačevali davke bi bilo dovolj manj kot polovica sedanjih davčnih stopenj.dejan napisal/-a: Se ne rabiš odselit, obstajajo precej elegantnejši načini. Saj tričetrt Slovenije laufa na utajah davka in sivi ekonomiji, tako da se ti ne bo treba tako hitro selit.

Evidentno nisi uspel razumeti kaj je problematično. Nihče ne zahteva naj se ljubljanska obvoznica plačuje za uporabo, nasprotno, investicija MOL-a je bila plačana z namenom razbremenitve cest v ljubljani in okolici in nikoli ni bilo ideje o dodatnem cestninjenju. Za ljubljansko obvoznico se je tako plačalo cestnino enako kot za vse ostale ceste v vseh ostalih krajih slovenije.Alfaspider napisal/-a:@ShadowX
Potem najbolje, da nabijemo zid na meje občin in pobiramo občinske takse od občinske meje dalje. Verjetno si se kdaj vozil po tuji občini brez da bi plačeval, to da se po svoji za svoj denar se pa oba strinjava.
Oprosti ampak to, da se ti s to politiko strinjaš je ne naredi nič bolj pravilne ali pravične. Dejstvo je pač, da sedaj DARS služi na tujem vložku in ker ti osebno nisi bil med investitorji se ti pač jebe.Alfaspider napisal/-a: Ker se ne da jasno začrtati mej po obvoznici so in favor darsu usekali enotno politiko, s katero se jaz pač strinjam.
Lahko pa se seveda preseliš v ljubljano in potem, ko se ne boš več vsak dan vozil po AC to novega mesta, ti bo mogoče celo jasno kako je 300 tisoč prebivalcem ljubljane. Seveda po drugi strani pa so življenski stroški v ljubljani neprimerno višji in se mogoče zato raje voziš vsak dan sem v službo?Alfaspider napisal/-a:Če bi imel takšno službo v Novem mestu se zagotovo ne bi iz užitka vsak dan vozil v Lj.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti