vinjete

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Zadel si bistvo. Toliko korupcije in podkupnin kot je pri nas vedno v igrah ni skoraj nikjer po svetu. In tu se začnejo in končajo skoraj vsi problemi.

In ja imaš prav. Ne smem se sekirat.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

Teo napisal/-a:Zadel si bistvo. Toliko korupcije in podkupnin kot je pri nas vedno v igrah ni skoraj nikjer po svetu. In tu se začnejo in končajo skoraj vsi problemi.
ahhhhhhhh....dej,no....

kaj se pa po italiji dogaja.....
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Alfaspider napisal/-a:Ne bo mi potrebno vzeti nazaj, kajti:

Investitor Zahodne obvozne avtoceste in prvega dela severne obvoznice (od Kosez do Tomačevega) je bila Mestna občina Ljubljana, ki je sofinancirala tudi izgradnjo vzhodne avtoceste (Šentjakob - Malence) in drugega dela severne obvozne ceste Ljubljane (Tomačevo - Zadobrova). Investitor ostalih delov ljubljanskega cestnega obroča je bila Republika Slovenija. V okviru uresničevanja nacionalnega programa izgradnje avtocest sta bila zgrajena dva odseka: vzhodna avtocesta, Šentjakob - Malence, in del severne obvozne ceste, od Tomačevega do Zadobrove.

Več o tem pa na:
http://www.avtoceste.si/?id=78
Iz česar torej razberemo, da je denar prebivalcev mestne občine ljubljana ne samo v zahodni in severni obvoznici ampak tudi v vzhodni. Če morajo torej investitorji teh cest plačevati za njihovo uporabo enako kot vsi ostali, je najbolje, da se investirani denar vrne MOL-u. Kaj praviš?

Pa se vprašajmo zakaj je MOL ali v celoti ali delno financiral izgradnjo odsekov ljubljanske obvoznice? Preprosto, ker je s tem razbremenjena interna cestna infrastruktura mesta, ki bi bila brez obvoznice verjetno kaj hitro preobremenjena. Ljubljanska obvoznica ima torej dve vlogi, povezovanje avtocestnega križa in razbremenitev mestnih cest.

Sedaj, bo pa eden od obeh investitorjev služil, drugi bo pa vlekel ta kratko? No ja, tistim, ki so plačali le DARS-ov vložek se to zdi bolj pošteno kot tistim, ki so plačali oba, tako DARS-ovega kot MOL-ovega.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Gorkichev napisal/-a:
Teo napisal/-a:Zadel si bistvo. Toliko korupcije in podkupnin kot je pri nas vedno v igrah ni skoraj nikjer po svetu. In tu se začnejo in končajo skoraj vsi problemi.
ahhhhhhhh....dej,no....

kaj se pa po italiji dogaja.....
Ja ok, oni imajo Berluskonija in podobne klero fanatike že desetletja in torej ni čudno, da je pri njih še huje kot pri nas.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:

Pepsi kako potem to, da je v letu 2009 predvideno najemanje posojil za vračanje obresti prejšnjih posojil, če se bo noter stekalo več denarja? In naslednje vprašanje, zakaj so doslej vsi izračunu glede Darsa bili javni, zdaj glede vinjete pa so kar naenkrat tajni??

Meni pač vse te laži počasi že presedajo. Imamo mirno morje, nikoli nam še ni šlo tako dobro, bla bla... ja pa samo rekordno inflacijo imamo, pa rekordni javni dolg, pa zdravstvo v razsulu kot še nikoli, pa s Hrvati smo od rešitve spora dlje kot kadarkoli in tako naprej. Super =D>

V Sloveniji imamo ogromno sposobnih in pametnih ljudi, žal pa nihče od teh noče niti pogledati v politiko. Pri tem izboru 10 ali kolikih že strank se po svoje sploh ne čudim.
Teo, vsi so isti vsaj 90% politikov :wink: Ostalih 10% je pač toliko pametnih, da ne grejo v politiko, so strokovnjaki ali glavce in luksuzno preživijo svoje življenje z družino... Ne vem kaj tle ni jasno...

In Slovenija nima inflacije zaradi vinjet, tudi javnega dolga ne tako da ne vem zakaj mečeš to v isti koš...

Pri taki razvitosti, kot jo imamo, sploh pa v inovativnosti in patentih pa še lep čas ne bo nič boljše... Zakaj ne bo nič boljše, ker je študijski sistem tak kot je in potem še slabše, ker se tako lepo skrbi da bi mladi šolani ljudje delali nekje, kjer bi lahko nekaj USTVARJALI kot se spodobi, tako pa vemo kje smo in kako je,... tako da me niti ne moti... prvič ko "bom" imel poklic/podjetje----> dohodek in se mi bo zdelo da sem plačal preveč davka, se bom lepo odselil in čao :wink:

Kakorkoli tema je pa o vinjetah ne pa o razsulu države 8)

In vinjete so zakon :wink: :mrgreen:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pa še to čeprav je OFF:

ni čudno da bo šlo vse navzdol, ste vedli da mamo poskusno zdj že v srednjih šolah tko, da se ne da padet letnika #-o #-o #-o

Pač greš naprej in delaš za nazaj al ta scena... no nebi preveč o tem, ker situacije ne poznam čisto, da bi lahko razpredal kej preveč o tem... Vem pa da je že poskusno ta pizdarija v šolah (nekaterih)(vem iz prve roke)...

Kakorkoli sej ni čudnega, folk bo brez odnosa napol pismen =D> =D> :doubt:

Še ko sm js v Gimnazijo hodu sm si včas zaželel, da bi mene kak učitelj klofnu k sm kej preveč zajebavu nazaj, zdj ti pa še kola ne more stisnt.. no lahko ti ga, samo potem sam seb nariše križ na glavo, k se bo mogu pol jebat s takimi 3 leta :roll: :roll: :roll:

Vsa čast, še tistim parim prfoksom stare šole (ki so lahko stari tut 23) k se ne pustijo jebat in skrbijo zato, da bo folk znal ne samo zato da bo plača pršla konc mesca =D>
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pepsi napisal/-a:
Teo napisal/-a:

Pepsi kako potem to, da je v letu 2009 predvideno najemanje posojil za vračanje obresti prejšnjih posojil, če se bo noter stekalo več denarja? In naslednje vprašanje, zakaj so doslej vsi izračunu glede Darsa bili javni, zdaj glede vinjete pa so kar naenkrat tajni??

Meni pač vse te laži počasi že presedajo. Imamo mirno morje, nikoli nam še ni šlo tako dobro, bla bla... ja pa samo rekordno inflacijo imamo, pa rekordni javni dolg, pa zdravstvo v razsulu kot še nikoli, pa s Hrvati smo od rešitve spora dlje kot kadarkoli in tako naprej. Super =D>

V Sloveniji imamo ogromno sposobnih in pametnih ljudi, žal pa nihče od teh noče niti pogledati v politiko. Pri tem izboru 10 ali kolikih že strank se po svoje sploh ne čudim.
Teo, vsi so isti vsaj 90% politikov :wink: Ostalih 10% je pač toliko pametnih, da ne grejo v politiko, so strokovnjaki ali glavce in luksuzno preživijo svoje življenje z družino... Ne vem kaj tle ni jasno...

In Slovenija nima inflacije zaradi vinjet, tudi javnega dolga ne tako da ne vem zakaj mečeš to v isti koš...

Pri taki razvitosti, kot jo imamo, sploh pa v inovativnosti in patentih pa še lep čas ne bo nič boljše... Zakaj ne bo nič boljše, ker je študijski sistem tak kot je in potem še slabše, ker se tako lepo skrbi da bi mladi šolani ljudje delali nekje, kjer bi lahko nekaj USTVARJALI kot se spodobi, tako pa vemo kje smo in kako je,... tako da me niti ne moti... prvič ko "bom" imel poklic/podjetje----> dohodek in se mi bo zdelo da sem plačal preveč davka, se bom lepo odselil in čao :wink:

Kakorkoli tema je pa o vinjetah ne pa o razsulu države 8)

In vinjete so zakon :wink: :mrgreen:
Se ne rabiš odselit, obstajajo precej elegantnejši načini :D . Saj tričetrt Slovenije laufa na utajah davka in sivi ekonomiji, tako da se ti ne bo treba tako hitro selit.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dejan napisal/-a: Se ne rabiš odselit, obstajajo precej elegantnejši načini :D . Saj tričetrt Slovenije laufa na utajah davka in sivi ekonomiji, tako da se ti ne bo treba tako hitro selit.
In ravno zaradi teh, so davki tako visoki kot so. Če bi vsi pošteno plačevali davke bi bilo dovolj manj kot polovica sedanjih davčnih stopenj.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@ShadowX

Potem najbolje, da nabijemo zid na meje občin in pobiramo občinske takse od občinske meje dalje. Verjetno si se kdaj vozil po tuji občini brez da bi plačeval, to da se po svoji za svoj denar se pa oba strinjava. Ker se ne da jasno začrtati mej po obvoznici so in favor darsu usekali enotno politiko, s katero se jaz pač strinjam.

Če bi imel takšno službo v Novem mestu se zagotovo ne bi iz užitka vsak dan vozil v Lj.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfaspider napisal/-a:@ShadowX

Potem najbolje, da nabijemo zid na meje občin in pobiramo občinske takse od občinske meje dalje. Verjetno si se kdaj vozil po tuji občini brez da bi plačeval, to da se po svoji za svoj denar se pa oba strinjava.
Evidentno nisi uspel razumeti kaj je problematično. Nihče ne zahteva naj se ljubljanska obvoznica plačuje za uporabo, nasprotno, investicija MOL-a je bila plačana z namenom razbremenitve cest v ljubljani in okolici in nikoli ni bilo ideje o dodatnem cestninjenju. Za ljubljansko obvoznico se je tako plačalo cestnino enako kot za vse ostale ceste v vseh ostalih krajih slovenije.
Alfaspider napisal/-a: Ker se ne da jasno začrtati mej po obvoznici so in favor darsu usekali enotno politiko, s katero se jaz pač strinjam.
Oprosti ampak to, da se ti s to politiko strinjaš je ne naredi nič bolj pravilne ali pravične. Dejstvo je pač, da sedaj DARS služi na tujem vložku in ker ti osebno nisi bil med investitorji se ti pač jebe.
Alfaspider napisal/-a:Če bi imel takšno službo v Novem mestu se zagotovo ne bi iz užitka vsak dan vozil v Lj.
Lahko pa se seveda preseliš v ljubljano in potem, ko se ne boš več vsak dan vozil po AC to novega mesta, ti bo mogoče celo jasno kako je 300 tisoč prebivalcem ljubljane. Seveda po drugi strani pa so življenski stroški v ljubljani neprimerno višji in se mogoče zato raje voziš vsak dan sem v službo?

Tebi in vsem, iz okoliških regij, ki se v ljubljano vozite vsakodnevno na delo bo takšen ukrep seveda ustrezal, saj boste tako ali tako imeli vinjeto za avtocesto. Če je potrebna za obvoznico ali ni, tako vas niti ne zanima. Tistim 300 tisoč ljudem, ki pa morebiti do sedaj niso toliko uporabljali avtoceste in bodo sedaj morali poleg cestnine plačati še vinjeto zato, da bodo lahko šli po kruh pa se mogoče to ne zdi ravno tako super ideja.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

tole vse skupaj ratuje en bull s****!!!

glede vinjet sem za , samo ne na tak način kot sedaj ratuje!!

Torej vinjete naj bodo za AVTOCESTE!!!, saj nadomestujejo cestnine, ki so na AC!!!

da se cestnini obvoznice (ne samo lj ampak vse!!) je idiotizem oz ropanje denarja!!! Obvoznica ima drugačen pomen kot ga ima AC!! To ti pove že ime...
da se cestnin hitre ceste?? idiotizem!!! saj to že plačujemo pri registraciji!!!
če že hočejo to cestniniti, potem naj raje podražijo cerstnisko takso pri registraciji, ne pa da za eno stvar 2x plačuješ!!

npr:
Avto - seveda kupim vinjeto saj se z njim dosti vozim, sicer zelo redko po AC, ampak od poletja naprej se bom sigurno

Motor - Nikoli se nisem vozil po AC in se tudi po novem sistemu NE bom vozil po AC (ker ni užitka ), vinjeto pa kao moram kupiti, ker se bom vozil po avtomobilskih cestah in Koprski obvoznici cca 3 km

2avto - ki je namenjen isključno kruzanju po mestu in ga le redko zapusti, pa še to le malo iz mesta in nikoli po AC, velikokrat pa po obvoznici, da se izogneš gneči v središču mesta oz da je ne delaš še ti dodatne ...in za to kruzanje po obvoznici naj imam vinjeto???

bull s****!!!
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej je ne rabiš prilepiti :D Lahko jo samo zatakneš za šipo.

@Shadowx: kako bi potem ti izvedel obveznost vinjete na odsekih, ki dejansko so avtocesta in del ringa (financirani od RS) in za katero se dosedaj ni plačevalo? Sicer pa če se strinjaš, si se doslej vozil po avtocesti brez plačila cestnine, ne po celem ringu, pa vendarle... Sem živel v LJ 8 let in mi je jasna situacija, ko ni folka ni gužve, ampak ni tako sam v Lj. Tudi v NM, MB in ostalih večjih slovenskih mestih je ob konicah gužva.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Gricko obvoznica je vecinoma avtocesta, ne hitra cesta.
Slika
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

sleby napisal/-a:Gricko obvoznica je vecinoma avtocesta, ne hitra cesta.
aha.....ampak govora je tudi da boš rabil vinjeteo za vse hitre ceste! in to sem izpostavil!
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

sem sele prej slisal po tv, tako da se opravicujem.
Slika
Odgovori
  • Informacija