Zunanja temperatura

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes se mi je zunanja temperatura na računalniku spustila na -45°C. Potem po parih minutah se je spet vrnila na normalno temperaturo zraka. A kdo ve zakaj se je to naredilo, in kaj naj preverim?

In kot da to ni bilo dovolj, me je morala stresti še elektrika, ko sem slučajno naslonil levi komolec direktno na tisto "kljukco" k se vsa vrata zaklenejo. In če se ne motim je tista kljukca plastična, in po pravici nimam pojma od kje me je lahko stresl #-o :doubt:

zdaj nevem če sta te dve napaki povezani med sabo, vendar me je takrat streslo, ko je bila temp -45°C (ali pa sem ravno takrat "ugotovil" da tam trese). Vglavnem to se mi je naredilo prvič, tako da kakšen nasvet bi prišel prav. da vem kje da začnem.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

mafko napisal/-a:Danes se mi je zunanja temperatura na računalniku spustila na -45°C. Potem po parih minutah se je spet vrnila na normalno temperaturo zraka. A kdo ve zakaj se je to naredilo, in kaj naj preverim?

In kot da to ni bilo dovolj, me je morala stresti še elektrika, ko sem slučajno naslonil levi komolec direktno na tisto "kljukco" k se vsa vrata zaklenejo. In če se ne motim je tista kljukca plastična, in po pravici nimam pojma od kje me je lahko stresl #-o :doubt:

zdaj nevem če sta te dve napaki povezani med sabo, vendar me je takrat streslo, ko je bila temp -45°C (ali pa sem ravno takrat "ugotovil" da tam trese). Vglavnem to se mi je naredilo prvič, tako da kakšen nasvet bi prišel prav. da vem kje da začnem.
Ne napaki nista povezani, "streslo" te je zato, ker si uspel s klukico pritisnit v živčno vozlišče, ki se nahaja na spodnjem delu komolčnega sklepa. Efekt je dokaj podoben, kot bi te stresla elektrika. :lol:

-45C na zaslonu za temperaturo pa je verjetno le posledica slabega kontakta senzorja.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

SHadowX napisal/-a: Ne napaki nista povezani, "streslo" te je zato, ker si uspel s klukico pritisnit v živčno vozlišče, ki se nahaja na spodnjem delu komolčnega sklepa. Efekt je dokaj podoben, kot bi te stresla elektrika. :lol:

-45C na zaslonu za temperaturo pa je verjetno le posledica slabega kontakta senzorja.
:D haha, skoraj neverjamem da bi blo res, ker me je 2x streslo (prvič je blo ponesreči, drugič pa nameroma, da sem videl če je res elektrika) ampak vseeno nisem pomislil na ta živec :D Bom probal jutri z drugim delom telesa . :lol:

Kje pa je ta kontakt za ta senzor?
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

mafko napisal/-a: :D haha, skoraj neverjamem da bi blo res, ker me je 2x streslo (prvič je blo ponesreči, drugič pa nameroma, da sem videl če je res elektrika) ampak vseeno nisem pomislil na ta živec :D Bom probal jutri z drugim delom telesa . :lol:

Kje pa je ta kontakt za ta senzor?
Verjemi z lahkoto se da udarit v pravilen konec komolca večkrat zaporedoma. :mrgreen:

Ponavadi je težaven konektor, pri ogledalu kjer je senzor priklopljen na napeljavo. V primeru, da se ti ta napaka ne ponavlja, je brezveze komplicirati in razstavljati.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
zvau
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenj Gradec

Vzrok da te je streslo je lahko tudi statična elektrika, ki lahko doseže več kV in ko se približaš karoseriji ....
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

No evo spet začela ta napaka :D in to glih zdj ko je poletje (če lahko sploh rečemo temu vremenu poletje), ko rabiš klimo. In ti potem ta posledično ne dela ker je zunaj -45 stopinj :) In ti za poslastico začne še vroče pihat, ker je zunaj taaaaakooooo mrzlo.. :) :twisted: :mrgreen: No in pol čakaš da se temperatura postavi nazaj na normalno , medtem ko švicaš u avtu na ful:)

BTW kako naj razstavim desno ogledalo, da vidim kaj lahko nardim z tistim senzorjem. Da mal spucam, predrmam, mogoce je kaksno osje gnezno noter.. kaj pa vem :D Ali pa je notri kakšna kobra, krokodil...

Ker ko sem klical na servis Grill, mi je ta povedal, da se tega senzorja ne da dobiti posebaj, ampak samo če kupiš celo stransko ogledalo.. LOL.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

kaj ma zunanji senzor z notranjim? nič
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Ne razumem kaj si mi hotel s tem povedati ? :)
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Eno vprašanje. Jest mam tut 156 letnik 05 1.9JTD. Pa me zanima, če majo vse 156ke tut senzor za zunanjo temperaturo? Ker mislim, da ma moja sam za notranjo. Ko prižgem avto mi kaze temperaturo, to pa je tut edina katero mi kaže. Verjetno nimajo vse termometra za zunanjo in notranjo temperaturo?!
No pain, no gain
Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šentjernej

mafko napisal/-a:Danes se mi je zunanja temperatura na računalniku spustila na -45°C. Potem po parih minutah se je spet vrnila na normalno temperaturo zraka. A kdo ve zakaj se je to naredilo, in kaj naj preverim?

Tudi meni je prejšnič enkrat pokazalo nekje -30°C pa se je snežinka pržgala(PISK) ampak sam za par sekund mi ni blo nč jasnu, nism pa se poglabljal v to poglavje preveč! To se pri AF navadiš počas!
Odgovori
  • Informacija