Mislim da je moj post izpadel malo "velik". Sledi roman za razlago situacije.
Punca je dedovala mojo princesko alfico 75. Je ne dam od hiše kar tako, ker me nanjo res veže neki (alfico namreč)

Sebi sem kupil 164 - torej je vse skup le menjava avta.
Uhani - zato da je pač resnično neko darilo -pa rabila jih je tut - noben denar ne more pokazat kaj čutim do nje in kaj mi pomenijo ta leta z njo.
Fotrov orbitrek je bil tam okol 40k - uporabljali ga bomo pa itak cela familija. Mat je 1 dan pred božičem crknu GSM - pa sem vzel enega easy v prosti prodaji za 32k, bratov disk (računalničar) pa je bil tut tam 22k. S familijo pa vsako leto cca 50 - 70k podarimo eni drugi familiji, ki po našem mnenju to rabi.
Seštevek ni grozen - za rojstne dneve se ne obdarujemo preveč - raje naredimo eno mega fešto in se "znorimo".
Kontra na materialističen pogled na te praznike:
V trenutku ko imaš recimo 100k in z njimi nimaš nekih groznih planov in imaš vsaj približno "nacentriran" lajf in ti ne teče voda v grlo - ter takorekoč samo sediš na tem kešu je to tut materializem. Na stanje z denarjem gledam res malo drugače od drugih - to pa od predlani, ko mi noben dnar ni mogu pomagat - sem ležal na intenzivi na nevrokirurgiji v MB ker sem se total sesu z motorjem (višje sile). Če me cele dneve ni s folkom ki mi neki pomeni, sem pa med prazniki in takrat to rad pokažem - tut z darili. Sprijaznite se vsi ki živite v sanjah o ohinsploh božiču - ta je v filmih. Živimo v lajfu kjer se ti zmeri nekam mudi in čas s familijo zamenjuje čas v službi. Punci (opa! zaenkrat še

) vsak dan kažem kaj mi pomeni - božič je pa nekaj posebnega in je samo 1x v letu. Darila? Jasno da! Lani sem jih še imel čas sam izdelat - letos pač ne - in sem jih kupil. Verjamem pa da niso bila niti v primerjavi toliko vredna kot lanska...