AR 159 SW kot družinski avto

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: obala

Prisel je cas za zamenjavo avtomobila in ze zelo dolgo se nagibam h 159ki. Ker pa v kratkem tudi pricakujemo narascaj me zanima kaksne so kaj vase izkusnje s 159-ko (sw) v vlogi druzinskega avtomobila? Vem, da prtljazni prostor ni najvecji v primerjavi z drugimi avtomobili sitega ranga, zanima pa me kako je v praksi z nakladanjem vozicka, ipd... lp
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Kraj: Brežice

jaz imam trenutno otroka starega leto in pol. Ko smo bili v pričakovanju sem norel ko budala ker je moja misnla da v 159 nebo prostora, sem prodal, pa kupil enoprostorca, zdaj ko imam nazaj 159 vidim da je čisto dovolj prostora, in mi je žal da sem prejšnjo prodal.
za primer, sodelavec ima 2 otroka, vozi pežo 207 (ne karavan) pa se enkrat ni pritožil da mu manjka prostora :)
kolikor rabiš
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
ThugBoy
Alfist
Alfist
Kraj: Morje

prostora ne manjka, ampak bi ga za tak avto pričakoval več.
Jajčka gre zelo na tesno na zadnje sedeže...
pa voziček je pač treba dvigovat čez rob prtljažnika, gre pa not.
Sicer pa ima dosti družin majhen avto, pa ni problema s prostorom, mislim da je to bolj psihična težava.
"Even When They Kill Me, They Can't Never Take A Game From Young G"
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

Kateri koli avto kupiš, ti bo (ženi) zmanjkalo prostora v prtljažniku, ko se boste kam odpravili za par dni. Predvsem zato, ker velika večina (žen) vlači s sabo 3/4 nepotrebne navlake. Ti povem iz lastne izkušnje, prvo leto smo šli na morje z p206 (navadni) pa smo imeli poln prtljažnik (otrok star 1,5). Drugo leto smo šli z laguno (karavan), spet poln prtljažnik #-o.
V glavnem vse je odvisno od vas, ali bo dovolj prostora ali ne. 159 sw je prostoren in kar velik avto in res ne bi smelo biti težav, vsaj mi jih nimamo. Prtljažnik je tudi dovolj velik, edino precej visok rob in ožja odprtina ni ravno najbolje za nakladanje kakšnih večjih vozičkov.
Moj nasvet je, da brez skrbi kupiš 159, nikar se ne daj prepričati, da za enega otroka rabiš enoprostorca (ala sharan, espace...) ker res ni potrebe. Že ko boš samo pogledal avto, ti bo čisto vseeno, če boš namesto 5 kovčkov vzeti samo 4 [/list]
Zadnjič spremenil legenda1979, dne Ne Okt 19, 2014 8:50 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
159 2.0 jtdm
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Sam sem hotel napisati podobno, pa bi bil danes obdravnavan, kot šovinist, ki ne spoštuje ženskih potreb.

Aja, 30 let nazaj so šli na dopust (v glavnem za 3 tedne, nakuhanega za en teden, s šotori Induplati, ki so načeloma zloženi le za pol manjši,, kot postavljeni,....) s fičoti, stoenkami in podobnimi ultra mini avti.
Kako je to šlo? Ja najprej ponosna očka in mamica nista imela vozička dimenzij primerljivim topolinotu, tudi mamica ni imela v avtu "gvanta" iz vseh svojih omar, za paradiranje na promenadah,....

Dec tudi danes svojo "rištngo" spavi v toaletno torbico (kopalke, dve majici in par gat - ostalo ima oblečeno).

Hec je v tem, da dec za ljubi mir pusti, se nihove preljube sprostijo in za potrebujejo voziček, ki je večji od sosede, vsaj eno potovalko cujn več, kot dejanske ali namišljene konkurentke za naj.....(kokoš) v vasi/mestu/... In destinaciji.

Kdo je za to kriv? Auše bodo vedno uporabile vsa sredstva, da pridejo do svojega (jaz temu pravim, boj za seme). Dec naj bi bil pa tisti, ki mora auši razložiti, da ni več na tržišu auš in se temu primerno obnašat.

Torej, deci smo preveč vodeni! Zakaj je temu tako, pa obstajajo teorije, ki so tik pred potrditvijo (vezano z vnosom moškim nelastnega kemičnega pripravka, ki se nahaja v vodnem krogu - podtalnici)
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

No pri meni je zadnji pas malo prekratek da bi okoli jajčke šel. Jo je treba vsakič malo privzdignit :mrgreen:
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

159 SW ni karavan, je pa cist ok druzinski avto. Kot zanimivost: ko zacnes zlagat stvari v prtljaznik od 166, je gromozanski v primerjavi z 159. Na morje iz je pa itak vedno problem in vedno zmanjka prostora.
Odgovori
  • Informacija