Iz mojega zornega kota lahko rečem tole. Kar se tiče strogo avtomobilskih forumov (pripadnost zgolj eni tovarni), prijavljen sem zgolj na dveh - citroën, in tale tukaj. V debato se v obeh primerih vključujem zgolj v porimeru, ali me izrecno zanima določena zadeva, ali če je treba kakšno stvar popravit oz. dopolnit, ali koga informirat o kakšni stvari, ki je morebiti manj znana.
Moram pa reči tudi, da sta si ti dve firmi različni kot dan in noč. Povprečen citroënar (ja, tudi jaz

) precej bolj ceni umirjeno in udobno vožnjo kot povprečen alfist, ki (vsj sodeč po pisanje nekaterih na tem forumu) na leto menja dva ali tri komplete gum, in na leto vrže v avto več denarja, kot je vredno moje celotno vozilo (ki je, mimogrede, v najboljšem primeru 150 jurjev

). Pa dobro, kdo sem jaz tu, da bi koga učil in mu sodil, kaj počne s
svojim avtom.

Je pa vseeno včasih zanimivo prisluhnit določenim zadevam, tako tukaj kot tudi tam. In videti dve skrajnosti iste zadeve, ki se ji reče avto.
Sicer pa - si predstavljate, kako bi bilo, ko bi bili vsi avti na svetu isti? Pa čeprav bi to bili zgolj citroëni ali alfe - bil bi živi dolgčas. Zatorej - živele razlike! In vsakomu svoje, a hkrati brez zaničevanja drugih. Tudi oni se trudijo, le da jim to ponavadi ne uspeva najbolje, ali ne?